Skip to main content

Tørrfiskfestival i Italia - i Querinis fotspor

Pris fra og med:
18 250,-
Dager:6
Avreisedato:25.09.2024
  • Reiseleder fra Boreal Adventure
  • Fly Stavanger – Venezia t/r med KLM
  • Overnatting 5 netter på 4* hotell inkl. frokost
  • Vinsmaking med diverse italienske matspesialiteter D1
  • Grappasmaking D2
  • Baccalao-middag D4
  • Lunsj i Sondrigo D5
  • Program som beskrevet inkl. lokalguider på alle utflukter og innganger som spesifisert i program
Transporttype:Fly
Bestill reise

Du inviteres til tørrfiskfestivalen «Festa del Bacalà» i Sandrigo, Italia! Vi går i Pietro Querinis fotspor, den italienske handelsmannen som drev i land på Røst i Lofoten i januar 1432. Querini omtales som «tørrfiskens far» i Italia ettersom hans tilfeldige Lofotbesøk gjorde den til nasjonalrett flere hundre år etterpå. Vi tar del i festivalen, spiser lofotfisk tilbredt på italiensk vis, besøker Venezia, Padova og Vicenza med mer!

Reisefakta

Dato:  25.-30.09. 2024

Pris: kr 18 250,-

Påmeldingsfrist:  17.07. 2024

 

PRISEN INKLUDERER:

  • Reiseleder fra Boreal Adventure
  • Fly Stavanger – Venezia t/r med KLM
  • Overnatting 5 netter på 4* hotell inkl. frokost
  • Vinsmaking med diverse italienske matspesialiteter D1
  • Grappasmaking D2
  • Baccalao-middag D4
  • Lunsj i Sandrigo D5
  • Program som beskrevet inkl. lokalguider på alle utflukter og innganger som spesifisert i program

 

IKKE INKLUDERT:

  • Enkeltromstillegg 5 netter: kr 2 350,-
  • Evt. tips til lokalguide/sjåfør

 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043  Hafrsfjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

  • ONS 25.09: Avreise / vinsmaking

    Avreise med KLM fra Stavanger Lufthavn kl. 06:20, via Amsterdam, ankomst Venezia kl. 10:50. Her venter vår buss som tar oss med området ved byen Vicenza, hvor vi skal ha en velsmakende start og smake på lokale viner, ost, skinker og annet. Videre til hotellet for innsjekk 5 netter.
    Hotel Da Porto er et 4* hotell i utkanten av det historiske sentrumet i Vicenza. UNESCO-byen Vicenza er først og fremst kjent for sine byggverk av arkitekten Andrea Palladio. Kvelden til egen disposisjon.
    Nettside hotellet: https://www.hoteldaporto.com/

    Avreise / vinsmaking
  • TOR 26.09: Bassano del Grappa

    Lokalguide tar oss med til Bassano del Grappa for en vandring i midderlaldersentrumet. Byen er kjent for sin sin overbygde bro og produksjon av grappa. På Pietro Querinis tid fraktet man varer på elven hit helt fra Venezia, og vi får se Querini familiens våpenskjold pryde en av veggene i byen og huset som var deres hjem. Fritid for lunsj i det koselige sentrumet, før vi besøker et grappa destilleri i utkanten av byen for omvisning og smaking.

    Bassano del Grappa
  • FRE 27.09: Venezia

    Dagen har kommet for å besøke en av verdens mest velkjente og unike byer – Venezia! Lokalguide følger oss hele dagen, og vi blir fraktet ut til byen i egen båt (inkl.). Vi følger i Pietro Querinis fotspor og ser også de flotte kanalene og severdighetene som Venezia er så kjent for, Markusplassen, Markuskirken, Dogepalasset (inkl.), Bibloteca Marciana (inkl.), Fondazione Querini Stampalia (inkl.), klokketårnet med mer. Venezia må oppleves til fots, så ta på gode sko denne dagen da vi går tilbake til bussparkeringen etter endt guiding.

    Venezia
  • LØR 28.09: Padova & baccalao middag

    Rolig formiddag og vi drar ikke ut på tur før etter lunsjtid. Da setter vi kursen til Padova, en av Italias eldste byer og skjulte perler. Prato della Valle (en av Europas største torg) og Sant Antonio basilikaen er noen av flere vakre steder i den utsmykkede byen som vi får se på vår vandring med lokalguide. Etterpå drar vi til festivalbyen Sandrigo for å nyte en god middag på Trattoria Palmerino, som har laget en spesial baccalao-meny i anledning festivalen. Det blir forretter og håndlagede ravioli laget med fisk fra Lofoten, «norsk» tempura med torsk og grønnsaker, tiramisu og andre søtsaker, inkludert vann, vin og kaffe.

    Padova & baccalao middag
  • SØN 29.09: Tørrfiskfestival i Sandrigo

    Vi returnerer til «tørrfiskbyen» Sandrigo og er tilstede på seremonien til «bacalaoens brorskap» og de norske utsendingene, medlemmer fra «Tørrfisk Fra Lofoten»/Seafood Norway. Det som foregår blir oversatt både til engelsk og norsk. Parade gjennom byen på formiddagen med flagg og kostymer. Mat basert på norsk tørrfisk i festivalteltet. Lunsj på restaurant inkludert. Litt senere rusler vi sammen til Villa Sesso Schiavo, en imponerende 1500-talls villa som ligger i byen og får en liten omvisning der.

    Tørrfiskfestival i Sandrigo
  • MAN 30.09: Hjemreise

    Utsjekk fra hotellet og bagasjen i bussen som tar oss med til flyplassen i Venezia. Innsjekk og avreise med KLM kl. 11:40 til Amsterdam for mellomlanding. Videre kl. 16:20 til Stavanger, med ankomst Sola lufthavn kl. 17:45.

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
25/9SA Tørrfiskfestival i Italia - i Querinis fotsporMer enn 818 250,-Bestill