Skip to main content

Fottur Isle of Man

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Isle of Man er kjent for sine unike kultur, historie og naturskjønnhet!

Øya er kjent for sine firehornede sauer, haleleøse katter, trikkedrift med hester, feer og mytologi. Det sies at du bør hilse på feene når du krysser broene på Isle of Man for å bringe lykke. Denne tradisjonen illustrerer den dype forbindelsen øya har med sin keltiske historie.

Isle of Man ligger i hjertet av Irskehavet hvor vikinger fra Norge levde i over 400 år og øya var til og med norsk i 300 år.

Vi skal oppleve en eldgammel og overbevisende 10 000 års historie kombinert med oen av de beste stedene for fotturer på de britiske øyene.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseleder: Mette Østerhus

  Mette Østerhus
 • Dag 1: Sola - Manchester

  Avreise med Norwegian fra Stavanger Lufthavn, Sola kl. 20.40 med ankomst Manchester kl. 21.10 (lokal tid).
  Vi spaserer til vårt hotell som ligger like ved flyplassen.

  Sola - Manchester
 • Dag 2: Manchester - Isle of Man

  Avreise etter frokost. Vi har litt tid før fergen vår har avgang til Isle of Man. Vi tar en stopp ved Hoghton Towers, som har en fascinerende historie som spenner seg over flere århundrer, og vår lokal guide vil fortelle den unike historien og kulturelle arv.
  Å knytte kjente personligheter som Kong James I, Dickens og Shakespeare til stedet legger definitivt en ekstra dimensjon til opplevelsen.
  Vi reiser videre til Heysham hvor fergen har avgang kl. 14.15 med ankomst Isle of Man kl. 18.00. Vår buss kjører oss til øyas hovedstad Douglas og til vårt hotel som ligger sentralt i sentrum. Middag og overnatting.

  Manchester - Isle of Man
 • Dag 3: Innlandet, ås og kystvandring

  Vi reiser til landsbyen St John's for å se Isle of Mans eldgamle norrøne forsamlingssted ved Tynwald Hill. Dette er det tradisjonelle stedet for Isle of Mans parlament, på høyden har de den årlige Tynwald Day-seremonien. Vi får høre om øyas historie og kultur av vår lokal guide. Videre går turenopp bakkene til Slieau Whallian og ned til landsbyen Patrick.
  Videre drar vi vestover til kysten og følger en del av kysstien Raad ny Foillan til Peel Hill og til Peel Castle. Her tar vi en stopp for forfriskninger eller kanskej noen har lyst til å prøve lokal sjømat før vi tar bussen tilbake til Douglas.

  Dagens vandring: 13 km + 480 m høyde Tid: 5-6 timer inkludert pauser

  Innlandet, ås og kystvandring
 • Dag 4: Den fineste fotturen på De Britiske øyer!

  Dagen starter med en tur med damptoget, en unik opplevelse og en flott start på dagen. Damtoget som starter i 1873 går i dag kun mellom Douglas og Port St Mary før vi starter dagens fottur. Vi skal gå en av de beste turstiene langs kysten på De Britiske øyer, Raad ny Foillan.
  Langs stien har vi en flott utsikt, passerer stupbratte klipper, historiske landsbyer og ser et fantastisk dyreliv før vi ender opp Port Erin. Buss tilbake til Douglas.

  Dagens vandring: ca 12,5 km + 300 m høyde Tid: 5-6 timer inkludert pauser

  Den fineste fotturen på De Britiske øyer!
 • Dag 5: Snaefjell til Laxey

  I dag skal vi ta trikken Laxey hvor vi bytter til toget som går opp til Snaefjell, det høyeste fjellet på Isle of Man og i Irskesjøen ved å strekke seg 621 meter over havet. Navnet er av norrøn opprinnelse og betyr Snøfjell.
  Her starter vi dagens tur og går nedover på stier til Laxey. På tilbaketuren tar vi enten bussen eller toget.

  Dagens vandring: 13 km slagt nedover ca 500 høyde meter Tid: 5-6 timer inkludert pauser

  Snaefjell til Laxey
 • Dag 6: Kystvandring Castletown og Langness

  Kystvandring, og utforskning av middelalder- og moderne historie. Vi tar damptoget fra Douglas til Castletown. Hango Hill er stedet for gamle gravsteder, henrettelser og feiringer. Dette området har en dyp historie og vi får høre historien knyttet til stedet. Vi vandrer gjennom Langness, ved ankomst St Michael's Isle besøker vi middelalderkapellet og Derby-fortet fra 1600-tallet på St Michael's Isle.
  Vi går videre til av Langness og underveis må vil holde utkikk etter fuglelivet langs den robuste østkysten. Mange sjøfugler kan observeres. Vi avslutter turen igjen i Castletown og Castle Rushen. Dette middelalderslottet er rik på historie og gir oss et innblikk i Isle of Mans fortid. Vi tar buss tilbake til Douglas.

  Dagens vandring: 13 km + 60 m høyde Tid: 5-6 timer inkludert pauser

  Kystvandring Castletown og Langness
 • Dag 7: Isle of Man – Liverpool

  Vi nyter vår siste frokost på Isle of man og tar oss litt tid på egenhånd før vi skal ta båten til Liverpool. Avreise kl. 15.00 med ankomst Liverppol kl 17.45.
  Vi finner vårt hotell og reiseleder forslår middag for kvelden.

  Isle of Man – Liverpool
 • Dag 8: Liverpool - Sola

  I dag skal vi gjøre oss kjent i Liverppol og møter vår loklaguide for en to timers gatevandring. Liverpool er Beatles fødested og her holdt til fra 1960 til 1970. Under vår vandring går vi selvfølgelig forbi Cavern Club hvor de spilte rundt 300 ganger.

  Resten av ettermiddagen på egenhånd før vi samles til en felles middag før avreise til flyplassen. Avreise fra Manchester med Norwegian kl. 21:50 med ankomst Sola over midnatt kl. 00:15.

  Liverpool - Sola
 • Reisefakta

  Dato: 06.mai - 13. mai 2024

  Pris: kr. 22 990,-

  Påmeldingsfrist: 05. februar 2024

  Prisen inkluderer:
  Reiseleder fra Boreal Adventure
  Fly Stavanger – Manchester t/r
  Busstransport & togbilletter iht. til program
  1 overnatting Manchester airport hotel
  6 overnattinger Regency Douglas Hotel
  1 overnatting Crown Plaza Hotel, Liverpool
  7 frokoster
  4 lunsjpakker vandredagene
  6 middager
  Lokal guide Hoghton Tower
  Lokal vandreguide Isle of Man vandredagene
  Lokal guide Liverpool

  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 7 netter: kr 4 790,-
  Reise- og avbsetillinsgbekreftelse
  2 middager
  Lunsjer som ikke er beskrevet
  Evt. tips til lokalguide/sjåfør

  Hoteller
  Manchester: Holiday Inn Hotel Manchetser Airport
  Isle of Man: Home - The Regency Hotel
  Liverpool: Crown Plaza Hotel

  Vi tar forbehold om endringer i programmet, om prisendring på grunn av forhold utenfor vår kontroll, som valutaendringer og økning av skatter og avgifter.

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).