Skip to main content

Olivenhøsting og trøffelfestival i Toscana

Pris fra og med:
15 490,-
Dager:7
Avreisedato:22.11.2023
  • Reiseleder fra Boreal Adventure
  • Fly Oslo – Bologna t/r med KLM/Air France
  • Busstransport iht. program
  • Overnatting 6 netter på 4* hotell inkl. frokost
  • 4 tre-retters middager inkl. salat/grønnsakbuffet, 1 «pasta party» middag og 1 fire-retters tradisjonell toscansk middag inkl. ¼ liter vin
  • Besøk til pastafabrikk i Lari
  • Olivenplukking inkl. bruschetta, vin og olivenoljesmaking
  • Tog t/r Firenze og inngang på Uffizi museet
  • Besøk på trøffelfestivalen i San Miniato
  • Vinsmaking i San Gimignano inkl. snacks
  • Lokalguide som beskrevet, se program for alle detaljer
Transporttype:FLY
Bestill reise

Italia og Toscana er kjent for store mat- og kulturopplevelser. På en herlig uke i en rolig tid skal vi nyte lokal mat og drikke samt besøke flere av regionens flotteste byer. Å få ta del i innhøstingen av oliven i Toscana er en aktivitet utenom det vanlige, det samme å få oppleve en autentisk trøffelfestival og familieeid pastafabrikk. Uffizi museet i Firenze er et av verdens mest berømte museer, og et av mange høydepunkter i vårt innholdsrike program! 

Reisefakta: 

 

Dato:  22.11.2023 - 28.11. 2023

Pris: kr 15 490,- per person i dobbeltrom

Påmeldingsfrist:  17.08. 2023

 

Prisen inkluderer: 

  • Reiseleder fra Boreal Adventure
  • Fly Oslo –  Bologna t/r med KLM/Air France
  • Busstransport iht. program
  • Overnatting 6 netter på 4* hotell inkl. frokost
  • 4 tre-retters middager inkl. salat/grønnsakbuffet, 1 «pasta party» middag og 1 fire-retters tradisjonell toscansk middag inkl. ¼ liter vin
  • Besøk til pastafabrikk i Lari
  • Olivenplukking inkl. bruschetta, vin og olivenoljesmaking
  • Tog t/r Firenze og inngang på Uffizi museet
  • Besøk på trøffelfestivalen i San Miniato
  • Vinsmaking i San Gimignano inkl. snacks
  • Lokalguide som beskrevet, se program for alle detaljer

 

Ikke inkludert: 

  • Enkeltromstillegg 6 netter: kr 1 200,-
  • Evt. tips til lokalguide/sjåfør

 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043  Hafrsfjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Vi anbefaler alle å ha en gyldig reiseforsikring ved påmelding, og i tillegg ha med Europeisk helstrygdkort på alle reiser i EØS-land. Det kan bestilles på www.helsenorge.no  / veiledning tlf. 23 32 70 00.          

 

 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

  • Dag 1: Avreise

    Møt din Boreal Adventure reiseleder på Oslo lufthavn Gardermoen for innsjekk og avreise. Avgang med KLM kl. 09:20, via Amsterdam, ankomst Bologna kl. 16:30. Ved ankomst i Firenze venter innleid buss som tar oss med til vårt hotell i byen Pescia i hjertet av Toscana. Innsjekk på Hotel Villa Delle Rose 4* for 6 netter.
    Nettside: https://www.rphotels.com/en/hotel-villa-delle-rose/

    Avreise
  • Dag 2: Pisa og europas minste pastafabrikk

    Vi besøker Pisa! Byen har mer å by på enn bare det berømte, skjeve tårnet. Vi begynner imidlertid her sammen med lokalguiden, og ser tårnet på Piazza del Duomo, katedralen og de andre praktbyggene i sentrumet av den tidligere sjørepublikken. Videre gjennom Cascinadalens rullende åser til Lari. Lari preges av sitt middeladerslott som ligger på toppen av den lille landsbyen. Her besøker vi europas ‘minste og mest autentiske’ pastafabrikk: Pastificio Famiglia Martelli (inkl.). Alle de 8 ansatte er i Martelli familien og holder i hevd familiebedriften som ble startet i 1926.

    Pisa og europas minste pastafabrikk
  • Dag 3: Olivenhøsting & Pietrasanta

    Denne dagen skal vi få en autentisk opplevelse av Toscana i en tid uten så mange turister og mens oliveninnhøstingen finner sted. Vi kan delta i innhøstingen (inkl.) så mye eller lite som vi ønsker, olivenplukking sies å være en kjekk aktivitet som gir muligheten til å komme tett på naturen og få en nesten meditativ opplevelse. Olivene fraktes til en nærliggende mølle, hvor det gylne gullet tappes på flasker. Vi nyter bruschetta, et glass vin og smaker på olivenoljer (inkl.) før vi fortsetter til Pietrasanta. Pietrasanta ligger ved foten De apuanske alper, og forbindes ofte med marmor. Vi besøker Museo dei Bozzetti (inkl.) og lærer hvorfor bl.a. Michelangelo foretrakk marmor fra dette området.

    Olivenhøsting & Pietrasanta
  • Dag 4: Firenze (med tog)

    I dag tar vi toget (inkl.) til Firenze for å utforske denne fantastiske og verdenskjente byen til fots, så ha på gode sko! Dette er et perfekt tidspunkt å besøke renessansebyen, utenom turistsesongen. Vi opplever de kjente landemerkene i sentrum som David-statuen, Ponte Vecchio broen og Brunelleschis berømte kuppel på Duomoen (katedralen). Et høydepunkt for mange vil besøket til Uffizi (inkl.) være, dette palasset inneholder et av de eldste og mest kjente museer i verden med verker av Michelangelo, da Vinci, Rembrandt og Caravaggio. Fritid til å utforske juvelerbutikkene, drikke espresso og nyte «la dolce vita» blir det også før vi tar toget tilbake til Pescia.

    Firenze (med tog)
  • Dag 5: Trøffelfestivalen i San Miniato & Vinci

    En dag i trøffelens tegn ligger foran oss når vi tar turen til San Miniato for å ta del i trøffelfestivalen (inkl.) som holdes her i november hvert år. Trøffel er en av verdens mest ettertraktede matvarer, og spesielt den hvite typen som finnes i denne regionen. På festivalens markeder og boder selges kun trøffelprodukter av god kvalitet, nøye overvåket av det lokale myndighetene. Se, lukt og smak! Videre drar vi til Leonardos by, altså Vinci. Her ligger museet (inkl.) som tar for seg en av menneskehetens største genier, og vi avlegger et besøk.

    Trøffelfestivalen i San Miniato & Vinci
  • Dag 6: San Gimignano og vinsmaking

    San Gimignano kalles litt spøkefult for «middelalderens Manhattan». Rikdommen byen tjente på gode landsbruksprodukter i middelalderen la grunnlaget for byggingen av de opprinnelige 72 tårnene den ble så kjent for, hvorav 15 står den dag i dag. Guiding og tid på egenhånd, kanskje blir det mulig å smake på den utsøkte iskremen (ikke inkl.) på den berømte "Gelateria Dondoli" (Piazza della Cisterna), vinner av flere verdensmesterskap? Etterpå avslutter vi en fin dag med smaking av vin og lokale produkter (inkl.).

    San Gimignano og vinsmaking
  • Dag 7: Bologna og hjemreise

    Utsjekk fra hotellet. Vår smakfulle uke er snart ved sin ende, men fremdeles gjenstår et besøk til matbyen Bologna som ofte kalles «la grassa» (den fete). Lokalguide viser oss en av europas best bevarte historiske distrikter, med nesten 40km overbygde arkader som knytter byens gater, torg og severdigheter sammen. Avgang med Air France fra Bologna kl. 15:25, ankomst Paris kl. 17:15. Videre til Oslo kl. 20:50, med ankomst OSL lufthavn kl. 23:15.

    Bologna og hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
22/11AP Olivenhøsting og trøffelfestival i Toscana 215 490,-Bestill