Skip to main content

Svalbardekspressen - rundreisen / 18.05.2024  -  01.06.2024

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

 

BERGEN – LONGYEARBYEN – BERGEN 

   

 • Opplev midnattssolen mens du seiler langt mot nord på en helt spesiell reiserute basert på den originale sjøreisen vår til Svalbard
 • Få en enda bedre tilknytning til kysten og kulturen, med masse tid til eksklusive utflukter ved 16 nøye utvalgte stopp
 • Nyt utsøkt mat og drikke, personlig service og enda bedre aktiviteter om bord på det nyoppussede skipet

Reisefakta

 

SKIP:                           MS Trollfjord

Reiserute:                  Bergen-Longyearbyen-Bergen

Fra: Bergen               18.05.2024                             Avreise: 14:30  

Til: Bergen                 01.06.2024                             Ankomst: 07:00

Grunnpris:           kr. 29 990,- per person i Uspesifisert innvendig lugar

INKLUDERT I DENNE REISEN: 

 

All-inclusive drinker

I tillegg til helpensjon, kan du velge mellom et bredt utvalg av drinker (med og uten alkohol), servert i restauranten til lunsj og middag (unntatt frokost), samt i barens åpningstider, og få smaksprøver på spesialiteter og forfriskninger om ettermiddagen.

Fasiliteter om bord

Du har gratis tilgang til MS Trollfjords bibliotek, treningsrom og flotte badstue med gulv-til-tak-vinduer.

Aktiviteter om bord

Bli med på morgentøying, slapp av til livemusikk og vær med på praktiske kunst- og håndverksøkter før du avslutter dagen med en koselig filmkveld.

Coastal Experience Team

Ekspertteamet er om bord for å veilede deg gjennom alle reiseaktiviteter og utflukter. I tillegg deler de sjarmerende historier og spennende innsikt rundt norsk kultur, historie, natur og geografi.

 

IKKE INKLUDERT: 

 

 • Tillegg for uspesifisert innvendig enkelt lugar:  kr. 22 500,- per rom
 • Tillegg for uspesifisert utvendig enkelt lugar:    kr. 50 000,- per rom
 • Tillegg for utvendig best standard med dobbeltseng som enkelt lugar: kr. 69 500,- per rom
 • Tillegg for uspesifisert utvendig dobbeltlugar: kr. 16 000,- per person
 • Tillegg for utvendig Best Standard med dobbeltseng: kr. 27 000,- per person

 

Reiseplan

 

Dette er den historiske sjøreisen vår til Svalbard fra 1968, oppdatert for moderne oppdagelsesreisende. Bli med det komfortable og flotte skipet vårt, MS Trollfjord, langs norskekysten og videre nordover til Spitsbergen, den største av øyene på Svalbard. 

Bergen => Åndalsnes =>  Træna => Stokmarknes => Tromsø => Honningsvåg => Til sjøs rundt Bjørnøya => Longyearbyen => Ny-Ålesund => Tromsø og Senja => Svolvær => Brønnøysund Ålesund og Urke => Bergen

 

Dag-for-dag programmet vil gi deg et par pekere på hva du kan se og gjøre på kystreisen din, men vær klar over at dette programmet kun er en indikasjon på hva du kan oppleve. Dette er en seilas hvor naturelementene styrer og værforhold kan variere, noe som gjør hver ekspedisjon med Hurtigruten unik.

 

Søk reise

Dagsprogram

 • DAG 1: Bergen

  VELKOMMEN TIL BERGEN

  Vestlandets hovedstad er vakker uansett vær, så sett gjerne av litt tid til å gjøre deg kjent i byen mellom de syv fjell før reisen din starter. I sentrum finner du Vågen og byens historiske kjerne, og ikke minst Bryggen som ligger på UNESCOs verdensarvliste. Ved siden av ligger Fisketorget, hvor du kan nyte fersk og fristende sjømat, og tar du turen opp Fløyfjellet, får du fantastisk utsikt over byen, havet og de nærliggende fjellene.
  Når det nærmer seg avreise, finner du MS Trollfjord liggende på Hurtigrutenterminalen i havnen, hvor vi har en stilfull gjestelounge som er eksklusiv for gjestene våre. Her kan du nyte fingermat fra Norway’s Coastal Kitchen, eller sikre deg plass på en av de mange valgfrie utfluktene som fortsatt ikke er fullbooket.
  Etter at vi har ønsket deg velkommen om bord, vil du møte skipets opplevelsesteam, som vil være vertskap og guider under reisen din langs norskekysten til Svalbard. Hils på medreisende og finn deg til rette på skipet som skal være hjemmet ditt de neste ukene.
  Så kan du nyte det første av mange måltider om bord, og se raden av fargerike bryggebygninger langs sjøkanten bli mindre og mindre når vi seiler ut i Norskehavet.

  Bergen
 • DAG 2: Åndalsnes

  FJELLBY VED FJORDEN

  Åndalsnes, som ligger ved Isfjorden i enden av Romsdalsfjorden, er den første anløpshavnen vår. Etter at vi har lagt til kai i sentrum om morgenen, får du muligheten til å utforske denne billedskjønne kystbyen der det bor rundt 2000 personer.
  Fra 1838 til 1964 var Åndalsnes administrativt senter for den gamle kommunen Grytten, og i denne perioden ble tettstedet fullstendig gjenoppbygget etter et angrep under andre verdenskrig. I dag er Åndalsnes et moderne tettsted med sin egen lokalavis og noen av Norges mest fantastiske naturlandskap.
  Høydepunktene i Åndalsnes er, bokstavelig talt, fjellene som ruver over byen. Bli med på forskjellige aktiviteter her, for eksempel en gåtur til utsiktspunktet på Rampestreken, for å virkelig oppleve den storslåtte naturen.
  For en mer stillferdig måte å se naturen på, kan du lene deg tilbake på Romsdalsgondolen eller kjøre opp hårnålssvingene i Trollstigen-passet med buss. Uansett hvilken aktivitet du velger, gir denne dagen deg den beste utsikten over Isfjorden, Romsdalsfjorden og fjelltoppene rundt.

  Åndalsnes
 • DAG 3: Træna

  NORGES ELDSTE FISKEVÆR

  Vi seiler langs Helgelandskysten om morgenen. Når du ser øyene som reiser seg opp fra havet i horisonten, vet du at vi er nesten fremme ved neste destinasjon.
  Træna er en øygruppe som ligger rett ved den nordlige polarsirkel, 33 nautiske mil nordvest for fastlandet. Træna er en stille kommune som består av rundt 500 øyer og holmer. Kun fire av dem er bebodd året rundt, mens fuglelivet syder på de fleste ubebodde øyene.
  Øygruppen er kanskje liten, men den har en lang historie. Arkeologer har funnet bevis på at de har vært bebodd siden steinalderen. Noen av disse gamle levningene har blitt funnet i en grotte på øya Sanna, hvor det nå arrangeres en årlig musikkfestival.
  Tilbring ettermiddagen i et av Norges eldste fiskevær. Hvis været tillater det, kan du bli med på aktiviteter som fottur og sykkeltur, og kanskje også øyhopping.
  En stor bestand havørn holder til her, så fugletitting er en annen aktivitet du kan se frem til. Og hva er vel en reise langs norskekysten uten en ekte fisketur? Kast ut snøret under sommersolen.
  Når det er tid for å reise videre om kvelden, kan du slappe av og roe ned om bord. Vi krysser den nordlige polarsirkel på vei nordover, og feirer øyeblikket med en liten seremoni.

  Træna
 • DAG 4: Stokmarknes

  HURTIGRUTENS FØDESTED

  Tilbring en hel dag i Vesterålen, en øygruppe nordøst for Lofoten. Vesterålen er også navnet til det aller første skipet vårt som seilte langs Norges kuperte kystlinje i 1893.
  Vi legger til kai i den historiske byen Stokmarknes. Denne byen har en helt spesiell plass i hjertene våre – dette er nemlig fødestedet til Hurtigruten. I dag drar vi tilbake dit det hele startet.
  Det var i 1893, i denne byen, at skipsfører og foregangsmann Richard With grunnla den originale sjøreisen langs norskekysten, og revolusjonerte både passasjerreiser og skipsfart. Det tok ikke lang tid før Hurtigruten hadde blitt en livsnerve for Svalbard og andre fjerntliggende lokalsamfunn langs norskekysten. Dette førte med seg stor økonomisk vekst, da varer enklere kunne fraktes til og fra havnene.
  Stokmarknes var derfor et passende sted for et museum som foreviger den inspirerende historien vår. Du finner Hurtigrutemuseet langs vannkanten, der det pensjonerte skipet vårt, MS Finnmarken fra 1956, står inne i en spektakulær glassbygning. Her kan du se du arkiver, fotografier og gjenstander gjennom en rekke interaktive utstillinger. Under den guidede omvisningen på det pensjonerte skipet vil du komme tett på atmosfæren fra en annen epoke.
  I tillegg til å besøke museet, kan du få muligheten til å bli med på fotturer og andre aktiviteter på øyene. Dra ut med RIB til Raftsundet, eller på havørnsafari i fjorden som ga navn til skipet vårt, MS Trollfjord.

  Stokmarknes
 • DAG 5: Tromsø

  PROTEN TIL ARKTIS

  Tromsø er Nord-Norges urbane arktiske samlingspunkt, med imponerende arkitektur, hippe restauranter og verdens nordligste universitet. Byen er rik på polarhistorie, og er et naturlig stoppested før vi seiler videre nordover og inn i Høyarktis.
  Denne moderne byen har en lang historie – man har funnet gjenstander som daterer tilbake til istiden. Byen vokste betraktelig etter å ha blitt erklært kjøpstad i 1794, til tross for at kun 80 personer bodde her. Tromsø ble sentrum for arktisk jakt på midten av 1800-tallet, og innen slutten av århundret var byen et etablert arktisk handelssted.
  Vi satser på å legge til kai her om morgenen, så du får hele dagen til å utforske denne historiske, arktiske byen og omegn. Du kan velge mellom flere valgfrie utflukter. Lær mer om kulturen og polarhistorien til Tromsø under en byvandring. Eller se de grasiøse selene på Polaria, et av verdens nordligste akvarier som huser forskjellige arter av arktisk, marint liv.
  Du kan også få muligheten til å besøke den flotte Ishavskatedralen som har et imponerende flerfarget glassmaleri. Over Tromsø ligger fjelletplatået Storsteinen, med vakker utsikt over byen, fjellene og fjordene. Du kommer deg opp dit med Fjellheisen gondolbane.

  Tromsø
 • DAG 6: Honningsvåg

  PÅ TOPPEN AV EUROPA

  Vi ankommer Honningsvåg, den nordligste byen på Fastlands-Norge, om formiddagen. Honningsvåg er ung by som fikk bystatus i 1996. Det er fortsatt en av Norges minste byer den dag i dag.
  Du har flere valgfrie utflukter å velge mellom herfra. Du kan blant annet dra ut på kongekrabbefiske, møte en samisk familie, dra på fugletitting eller en guidet tur om hvordan livet er her 71 °N.
  Honningsvåg er også inngangsporten til Nordkapp, det nordligste punktet i Europa. Platået står 307 meter over havet, og ligger omtrent 1600 kilometer sør for den geografiske nordpolen. Nyt utsikten utover havet, og se bølgene som slår inn mot fjellet langt der nede.
  Husk å ta en selfie mens du står oppe på Nordkapplatået! Legg også turen innom Nordkapphallen, som har flere forskjellige utstillinger og en kort film som forteller Nordkapps historie.
  Når vi senere seiler bort fra Honningsvåg får vi dramatisk utsikt mot platået fra havet. Vi seiler nå lenger inn i Barentshavet, og legger fastlandet bak oss.

  Honningsvåg
 • DAG 7: Til sjøs rundt Bjørnøya

  MELLOM FASTLANDS- NORGE OG SVALBARD

  Den sørligste øya på Svalbard, Bjørnøya, ligger omtrent halvveis mellom fastlandet og Spitsbergen. Vi ser denne utilnærmelige øya fra skipet om ettermiddagen – du kan se dette som en forsmak på Svalbard-eventyret.
  Legg merke til at det verken er trær eller busker på øya. Det er lite som vokser her, siden landområdet delvis er dekket av mose og lav. Det som vokser her blir imidlertid godt gjødslet av det rike fuglelivet som hekker på sjøklippene. Ha kameraet klart, og grip muligheten til å fotografere sjøfugler som alkekonge, lundefugl, svartfotkrykkje, havhest, og mange flere som flyr over de bratte åsene og dramatiske klippetoppene.
  Til tross for navnet, er det eneste hjemmehørende pattedyret på øya polarrev. Øya har fått navnet sitt etter at en isbjørn ble sett svømmende i vannet i nærheten av øya, men det er lite sannsynlig så langt sør.
  Om bord på skipet kan du lære mer om Bjørnøyas historie gjennom foredrag om polarhistorie. Kanskje du lærer mer om de historiske ekspedisjonene som førte til at øya ble oppdaget, og de ulike landene som i ettertid gjorde krav på den. Lær om den strategiske viktigheten til dette utilnærmelige fristedet, og rollen Bjørnøya spilte under andre verdenskrig.
  Nå vi seiler vekk fra Bjørnøya, kan du fortsette å bruke de forskjellige fasilitetene om bord på MS Trollfjord, som badstuen eller treningsrommet. Det vil også være et fotokurs denne dagen, for å gjøre deg og kameraet ditt klart til å ta fantastiske bilder av dyrelivet og landskapene som venter oss på Svalbard.

  Til sjøs rundt Bjørnøya
 • DAG 8: Longyearbyen

  VED VERDENS ENDE

  I dag ankommer vi Svalbard, og seiler til Spitsbergen, den største av de tre hovedøyene. Storslåtte brune og grønne fjell reiser seg opp fra den høyarktiske tundraen, mens elver av smeltende snø strømmer gjennom dalene og glitrer under sommersola.
  Stopp opp et øyeblikk, og bare vær til, her og nå på Svalbard. Du befinner deg nå over 78 °N og under 1500 kilometer fra Nordpolen. Lufta i denne arktiske ørkenen er frisk og ren, og temperaturen om sommeren er gjennomsnittlig mellom null og åtte grader takket være den varme, nordlige grenen av Golfstrømmen.
  Vi finner Longyearbyen ved bredden av en langstrakt fjord. Dette er den største bosetningen på Svalbard, og også verdens nordligste bosetning med mer enn 1000 innbyggere.
  Det startet som en liten kullgruvekoloni i 1906, men nå bor det rundt 2000 personer her fra hele verden. Longyearbyen er blitt et samlingspunkt for eventyrere, forskere og ingeniører som kommer hit for lokale forskningsprosjekter, som det kjente Svalbard Globale frøhvelv.
  Ta en spasertur rundt i sentrum, se galleriene, pubene, restaurantene, bryggeriet og det flotte North Pole Expedition Museum. Du har også valgfrie utflukter å velge mellom, som tar deg inn i de fantastiske landskapene rundt Longyearbyen. Har du noensinne prøvd hundekjøring uten snø? Nå har du sjansen.

  Longyearbyen
 • DAG 9: Ny-Ålesund

  FORSKNING I ARKTIS

  Når vi seiler fra Longyearbyen, bør du stå opp tidlig nok til å få med deg den imponerende utsikten over Kongsfjorden, en av de største fjordene i området. Inngangen er bevoktet av to kolossale isbreer som ofte kalver is ned i fjorden.
  Dette er også et godt område for å holde utkikk etter hvalross som soler seg på kysten, i tillegg til mange trekkfuglarter, som lundefugl, praktærfugl, kortnebbgås og lomvi.
  Polarrev og svalbardrein kan noen ganger ses på land, mens hvithvalen noen ganger dukker opp i vannet. Hvis vi er heldige, kan det hende vi får se en isbjørn som streifer langs kysten på jakt etter storkobbe og ringsel.
  På tuppen av Brøggerhalvøya, på kysten av Kongsfjorden, ligger Ny-Ålesund. Akkurat som Longyearbyen, begynte denne bosetningen som en kullgruve, men fra midten av 1900-tallet ble flere forskningsstasjoner startet opp her. Om sommeren er over hundre forskere basert i Ny-Ålesund. De representerer 20 institutter for glasiologi- og klimaforskning fra mer enn 10 land.
  Ta en spasertur i det som er en av de nordligste bosetningene i verden, stikk innom det lokale museumet og suvenirbutikken, eller send et postkort til venner og familie fra det lille postkontoret.
  Du kan også bli med på en guidet tur til Amundsen-monumentet, som er reist til ære for den store polfarerens rekordbrytende flygning til Nordpolen i 1926. Amundsen fløy luftskipet Norge fra Ny-Ålesund, og landet i Alaska tre dager senere, via Nordpolen.

  Ny-Ålesund
 • DAG 10: Til sjøs

  TID FOR Å FORLATE SVALBARD

  Dessverre er tiden kommet for å ta farvel med Svalbard og Spitsbergen og returnere til fastlandet.
  Du kan bruke dagen til å slappe av om bord på skipet. Hvis vi har klar himmel, kan du nyte sommersola ute på dekk og holde utkikk etter hval, delfin og nise. Og hvis du synes været er litt vel friskt, kan du ta en økt i badstuen for å få varmen igjen.
  For en fascinerende innsikt i den lokale historien og dyrelivet, kan du bli med på et foredrag med kystekspertene. Kanskje de også tilbyr et fotokurs, der du kan forbedre fotoferdighetene dine for å ta fantastiske bilder i dagene fremover.
  Nyt deilig mat og drikke om bord fra Norway’s Coastal Kitchen-konseptet vårt, der vi serverer den beste, mest smakfulle maten laget på lokale råvarer. Kanskje vi også disker opp med smaksprøver av regionale spesialiteter, eller har demonstrasjoner med de dyktige kokkene våre i det åpne kjøkkenet.
  Du kan også roe ned i salongen med en god bok, eller slå av en prat med nye venner i baren om favorittopplevelsene på sjøreisen så langt.

  Til sjøs
 • DAG 11: Tromsø og Senja

  UTFORSK "LILLE NORGE"

  Vi har kommet oss tilbake til fastlandet, og første stopp for dagen er Tromsø. Skipet vil losse av last fra Svalbard, og hente ny last til havnene lenger sør.
  Det er ikke bare hyggelig å ta turen til Tromsø etter å ha vært på Svalbard, det er også historisk riktig. De fleste oppdagelsesreisende og seilere som vendte tilbake fra ekspedisjoner i Arktis dro hit. Tromsø fikk på 1800-tallet kallenavnet «Nordens Paris», og byen ble kanskje også oppfattet slik av dem kom reisende fra langt mindre steder lenger nord. Kanskje du får samme inntrykk?
  Fra Tromsø fortsetter skipet sørover til eventyrøya Senja, en av Norges største øyer. Du vil også kunne dra ut på en valgfri utflukt i Tromsø, som senere møter skipet på Senja. Vi anbefaler utflukten vår som tar deg med gjennom de vakre omgivelsene på Kvaløya, før en ferge tar deg med over til Senja. Her møter du skipet igjen på vestsiden av øya.
  Senja er Nord-Norges raskest voksende reisemål. Det er ikke så rart, når øya har fått plass på CNNs liste over verdens ti vakreste øyer. Senja kalles ofte for «Norge i miniatyr», siden øya har så variert natur som ligner forskjellige deler av norskekysten.
  Du kan velge mellom en rekke forskjellige utflukter på Senja, som viser deg det aller beste øya har å tilby. Det kan for eksempel være en fottur til en fjelltopp for å oppleve fantastisk utsikt, en fisketur eller kajakkpadling i en rolig fjord.

  Tromsø og Senja
 • DAG 12: Svolvær

  FORELSK DEG I LOFOTEN

  Dagen i dag er satt av til å utforske Lofoten. Øygruppen har blitt kalt et av de mest spektakulære områdene i hele Norge, og det ikke vanskelig å forstå hvorfor når vi ser de taggete, grønne tindene som reiser seg dramatisk opp fra havet.
  Snart ser vi vakre fiskevær med rader av røde rorbuer som klamrer seg billedskjønt til sjøkanten. De opprinnelige fiskerhyttene farger landskapet mellom det blå havet og de frodige, grønne fjellsidene.
  Du vil se at livet i Lofoten i høyeste grad er rolig og fredfylt. Det er som om den majestetiske naturen gjør at tiden står stille.
  Hjertet av Lofoten er Svolvær, der skipet vårt vil ha base mesteparten av dagen. Her finner du butikker og restauranter, og du kan bruke timene på å utforske og bli kjent med byen.
  For å oppleve fjellene, øyene og tettstedene rundt Svolvær, har du valget mellom flere håndplukkede utflukter i Lofoten som vil ta deg enda litt nærmere.
  Bli med på en valgfri fottur til en av de hvite sandstrendene i området, der du kan hjelpe oss med en strandrydding før vi tar et bad. Du trenger ellers ikke å velge mellom en tur på fjellet eller en tur på vannet med kajakk. Sommerdagene er så lange at du kan få muligheten til å gjøre begge deler, og oppleve det beste fra både fjell og sjø.

  Svolvær
 • DAG 13: Brønnøysund

  HØDEPUNKTER LANGS HELGELANDSKYSTEN

  Skipet fortsetter sørover, og når midtpunktet på norskekysten. Dette er Helgelandskysten, en kyststrekning full av karakteristiske fjell som har inspirert mange myter og lokal folketro.
  Mens vi seiler, kan du holde utkikk etter Vegaøyan, en øygruppe som består av rundt 6500 øyer, holmer og skjær. På Gardsøy ligger det et UNESCO verdensarvsenter, og her kan du se hvordan den verdifulle ederdunen fra ærfuglene høstes fra de små husene som øyboerne bygger til dem.
  Vi legger til kai i Brønnøysund, hvor du finner en vakker marina og en nygotisk steinkirke fra 1870. Utforsk byen, eller bli med på en valgfri utflukt som kajakkpadling, sykkeltur eller båttur med RIB.
  Det unike fjellet Torghatten ligger også i nærheten av Brønnøysund. Fjellet er kjent for hullet som går rett gjennom det. Ifølge sagnet ble hullet laget da Hestmannen skjøt en pil etter Lekamøya som hadde avvist ham. Torghatten er fossilen av hatten til Trollkongen som han kastet i retning av pilen for å redde henne.
  En av de valgfrie utfluktene vi tilbyr her, er en fottur til hullet i Torghatten. Det tar omtrent én time i rolig tempo å nå hullet. Panoramautsikten til øyene som strekker seg ut i det fjerne gjør anstrengelsen vel verdt det.

  Brønnøysund
 • DAG 14: Ålesund og Urke

  HEMMELIGHETEN I SUNNMØRSALPENE

  Skipet gjør et kort stopp i Ålesund, som er kjent for fantastisk arkitektur i jugendstil og sin flotte beliggenhet på en halvøy under Akslafjellet. Vi losser av last og slipper av gjester som skal ut på utflukter.
  Nær Ålesund skjærer den fantastiske Hjørundfjorden rett gjennom de 1700 meter høye fjelltoppene i Sunnmørsalpene. Den billedskjønne beliggenheten til fjorden, midt blant Sunnmørsalpene, er en skjult perle som er ukjent for mange andre andre skip.
  De som oppdager Hjørundfjorden, regner den gjerne som en av de vakreste fjordene i Norge. Det dypblå vannet og de grønne fjellsidene ser perfekt proporsjonert og tilpasset ut, som om det er nøye uttenkt og skulpturert.
  På bredden av en av Hjørundfjordens fjordarmer ligger det idylliske tettstedet Urke, som har mindre enn 40 innbyggere. Det er her vi skal hente gjestene som gikk av skipet i Ålesund for å dra ut på utflukt.
  Vi nærmer oss siste dag på sjøreisen. Selv om det er bittersøtt, feirer vi opplevelsen på Svalbard-ekspressen med en hyggelig avskjedsmiddag siste kveld om bord. Det blir også en mulighet til å se tilbake på de mange høydepunktene vi har hatt sammen på denne reisen.

  Ålesund og Urke
 • DAG 15: Bergen

  TILBAKE DER VI STARTET

  Vi ankommer Bergen om morgenen. Etter å ha tatt farvel med de andre gjestene og besetningen på MS Trollfjord som har gjort reisen med Svalbard-ekspressen så spesiell, er det tid for å gå i land.
  Du har vært med på denne historiske, ikoniske sjøreisen til de flotteste stedene langs norskekysten. Hvis du har vært med på valgfrie utflukter, har du kanskje bilder fra kajakkpadling, fotturer, fisketurer eller sykkelturer i spektakulære omgivelser.
  Vi vet at du vil ta med deg fantastiske minner om Nordkapp, Helgelandskysten, Lofoten, Senja, Hjørundfjorden, krysningen av den nordlige polarsirkel, Tromsø, Bjørnøya, Lofoten og Ny-Ålesund hjem, som du kan dele med venner og familie.
  Dette har vært Svalbard-ekspressen. Vi håper å se deg igjen her langs norskekysten snart.

  Bergen