Skip to main content

Safari i Tanzania 2024

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Ingenting kan måle seg med en skikkelig safari – ingenting.

Denne turen tar oss inn i områdene der dyrene bestemmer alt, til Tanzanias berømte naturområder; Serengeti, Ngorongoro-krateret, Tarangire og Lake Natron.

Hvis det er én reiseopplevelse Tarald Aano ønsker å dele med andre, er det safari i Tanzania. Han er født i landet (men bodde der bare i to år) og har besøkt det flere ganger siden. Nå er han reiseleder på en fantastisk reise til landet som er berømt for sine uvirkelige naturopplevelser.

Tarald Aano har jobbet i Aftenbladet i en årrekke, både som reporter og som redaktør. Han har vært særlig opptatt av kultur-, magasin- og utenriksjournalistikk, og har alltid likt å reise.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseleder: Tarald Aano

  Tarald Aano
 • Dag 1: Sola – Arusha, Tanzania

  Vi tar den enkleste reiseruten fra Sola til safarihovedstaden Arusha: Fra Sola grytidlig om morgenen kl. 06:20, via Amsterdam til Kilimanjaro International Airport med ankomst samme kveld kl. 19:55. Der møtes vi av vår lokale operatør som kjører oss til The Outpost der vi skal bo i to netter. Dette er et enkelt, men tradisjonsrikt gjestehus nær Arusha sentrum – og vi får et lett måltid før vi går til sengs.
  Måltider: Enkelt kveldsmåltid.

  Sola – Arusha, Tanzania
 • Dag 2: Arusha

  Arusha er sentrum for turismen i Tanzania, nær både Kilimanjaro og nasjonalparkene vi skal besøke. I dag har vi ikke noe fastlagt program fordi vi ønsker å hvile etter en lang reisedag. Derfor har vi tid til å oppleve byen og folkelivet: Vi kan besøke markeder, vandre rundt i sentrum eller melde oss på kaffeturer eller andre aktiviteter som tilbys av den lokale operatøren. Måltider: Frokost.

  Arusha
 • Dag 3: Safarien starter – Tarangire

  Så er vi i gang: Etter frokost hentes vi av sjåførguider som har solid utdannelse og lang erfaring. Vi besøker en masai-landsby på vei til nasjonalparken Tarangire som ligger et par timer fra Arusha. Den ligger rundt elven med samme navn og er særlig berømt for sine store elefantflokker og svære baobabtrær. Over 300 ulike fuglearter er registrert, og vi vil antakelig også se vortesvin, sebraer, sjiraffer, ulike gaseller og kanskje også løver eller andre rovdyr. Men vi kan selvsagt ikke love noe, for her er det naturen som bestemmer. Lunsjpakken spiser vi underveis, middag inntas på flotte Burunge Tented Camp der vi også overnatter. Stedet består av 20 luksustelt og ti rom utenfor selve nasjonalparken, med utsikt mot Lake Burunge.

  Safarien starter – Tarangire
 • Dag 4: Til Ngorongoro-krateret

  Etter frokost går turen til Ngorongoro-krateret. Kjøreturen er en opplevelse i seg selv, og selve krateret omtales ofte som verdens åttende underverk: Det er om lag to mil i diameter, kraterkanten er rundt 2500 meter over havet og bunnen cirka 700 meter lavere. I selve krateret lever anslagsvis 25.000 pattedyr året rundt, og vi har en halv dag full av inntrykk i vente. Lunsjpakken spiser vi underveis, middag får vi på klassiske Ngorongoro Farm House i Karatu der vi overnatter. Farm House ligger på en 2000 mål stor farm som dyrker både kaffe og grønnsaker.

  Til Ngorongoro-krateret
 • Dag 5: Til Serengeti

  Hvis Ngorongoro er overveldende – vent til dere opplever Serengeti! Selve nasjonalparken er nesten dobbelt så stor som Rogaland, i tillegg kommer områder rundt som har ulik vernestatus. Her lever om lag 70 ulike større pattedyr, over 500 fuglearter er registrert. Bilturen er ganske lang, men den er definitivt verdt det! Vi spiser lunsj underveis og sjekker inn på sjarmerende Nyikani Camp sentralt i Serengeti der vi også får middag. Overnatting i nasjonalparkene er forresten en opplevelse i seg selv: Her sover vi i store telt utstyrt med både senger og lenestoler, skrivepult, vannklosett og varmt vann i dusjen. Er vi heldige, kan vi både høre og se villdyrene – her finnes jo ingen gjerder som stenger dyrene ute! Farlig? Nei, ikke så lenge vi følger guidenes råd.

  Til Serengeti
 • Dag 6: Nordover i Serengeti

  Et av dyrerikets mest spektakulære syn er den årlige migrasjonen: Halvannen million gnu får følge av 200.000 sebraer og 300.000 thomsons gaseller på sin rundtur på jakt etter grønt gras. Rovdyrene følger også med – det samme gjør vi. Derfor kjører vi nordover i dag, for her er det større sannsynlighet for å finne de enorme flokkene med dyr. Vi spiser lunsjen underveis, som vanlig, og sjekker inn på Nyikani Camp Migration Chaka for middag og to netter.

  Nordover i Serengeti
 • Dag 7: I Serengeti

  Full dags safari fra leiren. Dette gir oss mulighet til å bevege oss både fritt og langt for å finne dyrene vi ønsker å se – så lenge vi er tilbake i leiren før det blir mørkt. Da blir det igjen tid for en dusj etter en støvete dag, en god treretters middag og en god drøs om dagens inntrykk – gjerne rundt leirbålet.

  I Serengeti
 • Dag 8: Til Lake Natron

  I dag forlater vi Serengeti, men vil helt sikkert se mange dyr også på vei ut av nasjonalparken. Vi skal nemlig til Lake Natron, et område utenfor allfarvei og ikke så hyppig besøkt av turister. Her kan vi oppleve tusenvis av flamingoer, gå til fossefall der vi kan ta en dukkert, besøke en lokal landsby, få massasje (ikke inkludert) eller bare slappe av ved det lille bassenget. De skikkelig spreke kan dessuten ta ut på en tøff fjelltur når resten av følget legger seg: Den aktive vulkanen Ol Doinyo Lengai er nesten 3000 meter høy og fullt mulig å bestige i løpet av en natt – da står solen opp mens du er på toppen. Dette er en krevende tur, og den er ikke inkludert. Som før: Lunsj spiser vi underveis, middag på overnattingsstedet Lake Natron Tented Camp Moivaro.

  Til Lake Natron
 • Dag 9: Tilbake til Arusha

  Etter en god frokost kan vi igjen benytte oss av aktivitetene som tilbys her før vi etter lunsj kjører tilbake til Arusha og The Outpost. Middag er ikke inkludert, så denne kvelden kan vi enten spise på gjestehuset eller en av de mange restaurantene i nærheten.

  Tilbake til Arusha
 • Dag 10: Arusha – til Mount Meru Lodge

  Vi kan bruke våre siste timer i Arusha på markeder eller i sentrum, eller bare slappe av etter en ukes mektige naturopplevelser. Lunsj er ikke inkludert, så vi kan finne koselige steder i byen – eller bli på The Outpost. Etter lunsj skal vi forflytte oss til elegante Mount Meru Game Lodge som ligger mellom byen og flyplassen. Stedet ble på 1950-tallet overtatt av en ungarsk naturforsker som tok seg av skadde dyr og også forsynte europeiske og amerikanske dyreparker med afrikanske villdyr. Nå er det et lekkert overnattingssted fullt av historie og sjarm, og vi avslutter altså vårt tanzanianske eventyr med stil. Middag inkludert.

  Arusha – til Mount Meru Lodge
 • Dag 11: Klar for hjemreise

  Etter frokost har vi en lat og lang formiddag på lodgen fram til lunsj. De som har lyst på flere aktiviteter, kan padle, sykle, besøke kaffefarm eller ta en tur i skogen eller til landsbyen like i nærheten (ikke inkludert). På ettermiddagen kjører vi til flyplassen for nattflyet med avreise kl. 21:00 som tar oss til Amsterdam.

  Klar for hjemreise
 • Dag 12: Hjemme

  Vi bytter fly i Amsterdam og lander på Sola kl. 11:30 på formiddagen.

  Hjemme
 • Praktiske opplysninger

  Overnattingssteder under turen:
  Arusha: Outpost Lodge
  Tarangire National Park: Burunge Tented Lodge – TWC Tanzania
  Ngorongoro Crater: Ngorongoro Farm House – TWC Tanzania
  Serengeti National Park: Nyikani Camp Central Serengeti/Nyikani MigrationsSerengeti Kogatende
  Lake Norton: Moivaro Lodges & Tented Camps
  Arusha: Mount Meru Game Lodge

  Viktig informasjon vedrørende innreise til Tanzania
  Myndighetene i Tanzania og Kenya har vedtatt en lov som forbyr innføring og salg av plastposer. Dette gjelder også plastposer fra taxe-free. Vi anbefaler dere å ta med stoffpose til å ha ting i som dere handler på taxe-free til å legge varene i.Ved ankomst flyplassen i Tanzania kan dere kaste plastpose i en søppelcontainer. Det er heller ikke lov å ha plastposer i kofferten.

  Pass
  Vi gjør oppmeksom på at pass må være gyldig 6 måneder etter hjemkomst.

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

  Vi tar forbehold om endringer i programmet, om prisendring på grunn av forhold utenfor vår kontroll, som valutaendringer og økning av skatter og avgifter.

  Påmelding til
  Boreal Adventure
  Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord
  Telefon 51 82 02 10 / epost reiser@boreal.no