Skip to main content

Bli med Rakkestad Frivilligsentral til Toscana, Italia

Pris fra og med:
17 990,-
Dager:6
Avreisedato:07.09.2024
 • Buss Rakkestad – Gardermoen tur-retur
 • Fly Oslo – Pisa t/r
 • 5 overnattinger Hotel Ariston**** m/ frokost
 • 4 middag på hotellet
 • 1 middag på restaurant
 • 1 drikk til middagen øl, vin eller alkoholfritt
 • 5 frokoster
 • 2 lunsjer
 • Vinmsaking
 • All busstransport iht.program
 • Tog Montecatini – Lucca
 • Lokale guider
 • Taubanen
 • Reiseleder
Bestill reise

En reise til Toscana handler om nye innsikter og store gleder. Tidens dybde, kunstens skjønnhet, gigantenes liv, de lyriske landskapene og cucina contadina. Når du lener deg tilbake etter en hjemmelaget tre retters, med utsikt over bølgende landskap og stramme vinranker, forstår du hvorfor etruskerne aldri dro videre. For det hele minner om ren velsignelse. Med den gamle dronningen Grand Hotel i Montecatini Terme som base, ligger hele regionen for våre føtter. Byene og landsbyene. De fiffige og stilfulle fortauskafeene og bondens langsomme kjøkken. Montecatini Alto, Siena, San Gimignano og Lucca. Navnene er nesten like vakre og poetiske som byene selv. Men bare nesten.

Hotellet vi bor på er: Hotel Ariston   /    Nettsted: https://www.ariston-hotel.com/


 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Lørdag 07. september

  Avreise fra Rakkestad kl. 14:00 til Gardermoen. Avreise med Norwgian kl. 17:20 med ankomst Pisa kl. 20:15. Utenfor flyplassen venter bussen vår, og vi kjører direkte til Montecatini Terme og Hotel Ariston. Vi sjekker inn og spiser sen middag på hotellet før vi går til sengs.

  Lørdag 07. september
 • Dag 2: Søndag 08. september

  Etter frokost tar vi taubane fra sentrum opp til Montecatini Alto. Her kan du utforske den sjarmerende gamlebyen, omgitt av godt bevarte middelalderske bymurer. Du får også ta del i livet på de klassiske piazzaene og i de smale gatene. Her finner du lokalt håndverk av mange slag, og utvalget av kafeer, barer og restauranter er upåklagelig. På ettermiddagen tar vi taubanen ned til byen hvor dere får noe tid på egen hånd før felles middag på hotellet.

  Søndag 08. september
 • Dag 3: Mandag 09. September

  Denne dagen står i maten og vinens tegn! Dog omsluttet av det ubeskrivelig vakre landskapet du finner mellom Firenze og Siena. Sypresser, vinranker og olivenlunder. Frodig, grønt og livskraftig! Første stopp er byen Greve. En malerisk liten by i hjertet av Toscana, med et marked som byr på mange lokale spesialiteter. Vi fortsetter til en annen liten sjarmør, Panzano. Idyllisk er bare mellomnavnet! Med lunsj på tradisjonsrike Solociccia di Dario Cecchini, er det vanskelig å være annet enn munter. I den sinnsstemningen reiser vi videre til vinen, nærmere bestemt Castello de Verrazzano. Slottet og vingården, som er oppkalt etter en italiensk oppdager med samme etternavn, har som seg hør og bør vært med på både opp- og nedturer. Men fortvil ikke. Siden Capellini-familien overtok bruket i 1958, har de fått fart på (god)sakene. Nå produseres det en bred vifte med gode viner der til gards: Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, Super Tuscan, samt en serie med hvitviner. Vi kjører hjem til Montecatini og til vårt hotell utpå ettermiddagen.

  Mandag 09. September
 • Dag 4: Tirsdag 10. september

  Siena og San Gimignano. Bare navnene gir gåsehud! Siena var en viktig og mektig by i middelalderen, og byens arkitektur og karisma speiler det den dag i dag. Den har en opplagt plass på UNESCOs verdensarvliste. Gled dere! San Gimignano er en verdig oppfølger. Vakker og stemningsfull - med dens særegne tårn, storslåtte kunst og føydale atmosfære. Alt et sterkt uttrykk for makt og velstand i fordums dager - da byen var delaktig i europeisk storpolitikk og et sted pilegrimene møttes på vei til Roma. Lunsj underveis på Fattoria San Donato.

  Tirsdag 10. september
 • Dag 5: Onsdag 11. september

  Etter frokost går turen til Lucca, Puccinis fødested. Lucca er et Italia i miniatyr, en toskansk edelsten. Piazzaer, labyrintiske gater, den mektige katedralen, pastellfargede bygninger, tak av terrakotta og de ruvende klokketårnene. Alt innenfor bymuren, tegnet av Leonardo da Vinci. Vi benytter tog denne dagen. Togturen tar 45 minutter hver vei. Det blir felles byvandring og noe tid til å gå rundt på egen hånd. I kveld skal vi igjen ta togbanen

  Onsdag 11. september
 • Dag 6: Torsdag 12. september

  Etter frokost sjekker vi ut og kjører sammen til Pisa. Derfra flyr vi direkte hjem til Oslo kl. 10:35, hvor vi lander ved middagstider. Bussen venter og vi kjøre hjem til Rakkestad.

  Torsdag 12. september
 • Reisefakta

  Dato: 07.09.2024 – 12.09.2024

  Pris: kr. 17 990,-

  Prisen inkluderer:

  Buss Rakkestad – Gardermoen tur - retur
  Fly Oslo – Pisa t/r
  5 overnattinger Hotel Ariston**** m/ frokost  
  4 middag på hotellet
  1 middag på restaurant
  1 drikk til middagen øl, vin eller alkoholfritt
  5 frokoster
  2 lunsjer
  Vinmsaking
  All busstrnasport iht. program
  Tog Montecatini – Lucca
  Lokale guider
  Taubanen
  Reiseleder
  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 5 netter: kr. 3500
  Lunsjer som ikke er beskrevet
  Evt. tips til lokalguide/sjåfør
  City Taxe, betales direkte på hotellet 7 euro

  Påmelding innen 31.05.2024

  Rosmari mobil 468 09 590
  Mette mobil 901 81 056

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
7/9Toscana - vitalt, vakkert og (ær)verdig Rakkestad117 990,-Bestill