Skip to main content

Aftenbladets reiseklubb, tur til Gardasjøen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Aftenbladets reiseklubb

Bli med oss til idylliske Gardasjøen, Italias største innsjø. Fra vår behagelige base i vakre Garda på sjøens sørøstlige side drar vi på flotte utflukter ved sjøen og til regionen Veneto. Flotte middelalderbyer som Bergamo og  Verona, samt mange små perler langs sjøens bredde som du vil forelske deg i.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Avreise fra Stavanger Lufthavn, Sola med Lufthansa kl. 12.50 via Frankfurt med ankomst Milano Linate kl. 17.25. Her venter vår buss som tar oss med østover til Gardasjøen.
  Vi sjekker inn på Hotel Royal Garda 3*. Hotellet ligger i byen Garda på sørøstsiden av Gardasjøen, hvor vi har et godt utgangspunkt for de flotte dagene og utfluktene vi har foran oss. Felles middag.

  Avreise
 • Dag 2: Riva del Garda, Limone & Malcesine

  I dag skal vi oppleve den nordligste delen av Gardasjøen, som i motsetning til den flate sørlige delen er innrammet av høye fjell. Dette er, som du vil se, et meget populært område for mange typer aktiviteter, som sykling, fjellvandring og alle typer vannsport. Malcesine er en av de aller mest fotogene byene ved sjøen og ligger ved foten av det høyeste fjellet, Monte Baldo.

  Utforsk de trange gatene og se utsikten fra toppen av Scagligeriborgen. Lunsj på egenhånd. Herfra tar vi båt tvers over sjøen til byen som er oppkalt etter sitroner, nemlig Limone. Vandre langs promenaden og test gjerne den lokale sitronlikøren "limoncello".

  Videre til den største byen i den nordlige delen, Riva del Garda. Gå rundt den fine havnen, langs promenaden og se Rocca di Riva-festningen fra 1100-tallet. Retur til hotellet. Middag på hotellet.

  Riva del Garda, Limone & Malcesine
 • Dag 3: Romeo & Juliets Verona

  Kort vei fra Gardasjøen ligger Verona, byen som er kjent for å være Romeo & Julies by. Med lokalguide ser vi de mest kjente severdighetene; den berømte romerske arenaen som i vår tid blir brukt til opera, ser Julies hus, det vakre torget Piazza del Erbe med mer.

  Vi nyter en god lunsj på et av de mange torgene og tid til å utforske byen på egenhånd.

  Romeo & Juliets Verona
 • Dag 4: Sirmione & Bardolino

  Etter frokost legger vi ut på en rolig halvdagsutflukt. Helt i den sørlige delen strekker en lang halvøy seg ut, og ytterst ligger Sirmione. Inngangen til byen er som plukket ut av et eventyr, man må gå over broen til Scagligerislottet som ble bygget på 1200-tallet.

  Innenfor finner man et mylder av gater, cafeer, små butikker og ikke minst isbarer. Videre drar vi til vinbyen ved Gardasjøen, Bardolino, hvis lette viner er tilgjengelige også i Norge. Dette er en livlig og koselig by med godt utvalg butikker og fin atmosfære, et perfekt sted å tilbringe noen timer før retur til Garda.

  Sirmione & Bardolino
 • Dag 5: Fridag

  Dagen til egen disposisjon.
  I kveld spiser vi middag på en lokal restaurant.

  Fridag
 • Dag 6: Bergamo – hjemreise

  Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og vinker farvel til Gardasjøen. Vi skal besøke Bergamo, som omtales som "et italiensk mesterverk", og dette slagordet blir hyppig brukt. Vi blir fraktet med shuttelbuss opp til gamlebyen.

  Intet besøk til Bergamo er komplett uten et besøk til Piazza Vecchia, torget som har vært byens pulserende hjerte siden middelalderen.

  Vår siste stopp før hjemreise er vi innom vinområdet Franciacorta, hvor vi får smake på italienske kvalitetsviner og servert lunsj. Kanskje får du lyst å handle med en flaske eller to hjem?
  Deretter til flyplassen Milano Linate med avreise kl. 18.05 via Frankfurt med ankomst Sola kl. 22.40.

  Bergamo – hjemreise
 • Reisefakta

  Dato: 15.09 – 20.09. 2024
  Pris v/ 30 bet. kr. 16890,- pr. person i dobbeltrom

  Påmeldingsfrist: 10. juni 2024

  Prisen inkluderer:
  Flyreise Stavanger - Milano t/r inkl. bagasje
  5 overnattinger på 3* Hotel Royal Garda, i Garda
  5 frokoster
  4 middager på hotellet
  1 middag på lokal restaurant
  Transport i egen buss iht. program
  1 pizza lunsj
  2 – 2 retters lunsj på dagsutfluktene
  1 drikke enhet til middag og dagsutfluktene ( 1 glass, vin,øl eller mineralvann)
  1 lunsj og vinsmaking i Franciacorta
  Båt fra Malesine – Limone – Riva del Garda
  Båttur Sirmione 25 minutt
  Utflukter som beskrevet inkl. lokalguide
  Reiseleder fra Boreal Adventure

  Ikke inkludert:
  Lokal turistskatt ca. 2 € pr. pers. pr. natt, betales kontant på hotellet.
  (kan endres utenfor vår kontroll)
  Enkeltromstillegg 5 netter: kr. 1650,-
  Tips til sjåfør/lokalguide


  Vi tar forbehold om endringer i programmet, om prisendring på grunn av forhold utenfor vår kontroll, som valutaendringer og økning av skatter og avgifter.

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).