Skip to main content

Vandretur Gardasjøen

Pris fra og med:
21 490,-
Dager:8
Avreisedato:18.09.2024
 • Fly Stavanger – Bergamo t/r med Norwegian
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • 6 overnattinger på 3* hotell, Torbole
 • 1 overnatting Bergamo
 • 7 frokoster
 • 4 middager på hotellet
 • 2 vinsmaking med snacks
 • 1 lett lunsj dag 6
 • 1 lett lunsj dag 7
 • Båt Torbole -Limone tur-retur
 • Båt Malcesine – Torbole
 • Entre sitron hage
 • Kabelbanen Malcesine – Monte Baldo tur-retur
 • 1 lokal hiking guide vandredagene
 • Lokal guide Bergamo
 • Shuttelbuss til gamlebyen, Bergamo
 • Busstransport iht. program
Transporttype:Fly
Bestill reise

Bli med på en hyggelig fottur i en nydelige omgivelser ved Gardasjøen, Italias største innsjø et fantastisk sted å utforske for de som elsker natur, kultur og historie. På østsiden ligger fjellkjeden Monte Baldo med Valdritta på 2218 m som høyeste topp. Mot nord og nordvest ruver Alpene. Vi avslutter vårt opphold men en natt i Bergamo.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Avreise med Norwegian kl. 11.35 direkte til Bergamo med ankomst kl. 13:55. Buss venter og tar oss til vårt hotel i Torbole i nordenden av Gardasjøen. Hotellet ligger sentralt til med gode fasiliteter, restaurant, bar og utendørs svømmebasseng. Vi samles til felles middag på hotellet.

  Avreise
 • Dag 2: Båttur og fottur gjennom vakre Limone

  Avreise med båt over sjøen til byen som er oppkalt etter sitroner, nemlig landsbyen Limone, som er det italienske navnet for sitron. Munkene på 1300-tallet var virkelig pionerer når de først prøvde å dyrke sitroner der, og det tok flere århundrer før teknikken virkelig ble perfeksjonert med limonaier. Vi starter i gamlebyen før vi kommer til den berømte hengende promenaden, kåret til den vakreste i verden fordi vi får utsikt over hele innsjøen. Tilbake i gamlebyen i Limone besøker vi en etablert sitronhage, før vi returnerer med båt tilbake til Torbole. Felles middag.
  Turtid: 4,5 timer Høydeforskjell: 400 m Nivå: enkelt

  Båttur og fottur gjennom vakre Limone
 • Dag 3: Strada del Ponale

  Strada del Ponale forbinder Riva del Garda og Valle di Ledro. Opprinnelig bygget i andre halvdel av 1800-tallet, den ble erstattet av en moderne tunnel for bare 20 år siden. Siden 2004 har det vært stengt for trafikk og begrenset til syklister og turgåere. I dag er den gamle Strada del Ponale en av de vakreste historiske panoramaveiene i Europa. Vi starter vår fottur fra hotellet vårt til landsbyen Riva del Garda og vandrer videre langs bredden av innsjøen, forbi den gamle vannkraftstasjonen. Snart kommer vi til den fantastiske panoramastien som er hugget inn i steinene og som går gjennom små tunneler. Denne unike veien slynger seg gjennom mange små tunneler oppover juvet til Ledrodalen. På Café Ponale Alto slapper vi av med en kaffe og nyter utsikten over Monte Baldo før vi går videre. På returen setter vi av tid til å oppleve Riva del Garda. Med sin beliggenhet ved foten av majestetiske fjell og ved bredden av den vakre Gardasjøen, tiltrekker den besøkende fra hele verden. Tilbake til hotellet til fots.

  Turtid: 5 - 6 timer Høydeforskjell: 550m Nivå: moderat

  Strada del Ponale
 • Dag 4: Monte Baldo – Europas hage - Malcesine

  I dag skal vi opp på fjellet Monte Baldo som er en del av Alpene. Vi tar taubanene ved Malcesine opp på fjellet. Under oppstigningen nyter vi den fascinerende utsikten over Lago di Garda, Gardasjøen. Vel oppe på platået vandrer vi på stier hvor vi får en fantastisk utsikt over innsjøen. Vi tar taubanen ned igjen og avslutter dagen i den pittoreske lille byen Malcesine hvor det yrer av liv i de trange brosteinsbelagte gatene, med sitt ruvende slott og fristenende butikker. Rett og slett en av den mest fotogene byen ved Gardasjøen. Til avtalt tid tar vi båt tilbake til Torbole. Felles middag.
  Turtid: 3 timer Høydeforskjell: 400m Nivå: moderat

  Monte Baldo – Europas hage - Malcesine
 • Dag 5: Lake Molveno – en juvel ved foten av Dolomittene

  Molveno er en liten by som ligger ved innsjøen Molveno hvor det krystalle klare vannet reflekterer toppene i de omkringliggende Brenta-Dolomittene. I 2021 vant Lake Molveno tittelen som den vakreste innsjø i Italia for syvende gang, tildelt av Legambiente og Touring Club Italiano. Stedet er et eldorado for naturelskere og de som er interessert i kultur og historie. På hjemturen besøker vi en tradisjonell vingård for å smake på vinene i regionen.
  Turtid: ca 5 timer Høydeforskjell: 300m Nivå: medium

  Lake Molveno – en juvel ved foten av Dolomittene
 • Dag 6: Lake Tenno med fjellandsbyen Canale di Tenno

  Med buss når vi Passo Ballino. Vi starter vår vandring på stier ved den den klare smaragdgrønne vannet i Tennosjøen. Etter en avslappende pause på bredden av innsjøen følger vi de gamle muldyrsporene til den spesielle fjellandsbyen Canale di Tenno. De gamle steinhusene, hvelvene, vinduene dekorert med geranier og balkongene med utsikt over de stille gatene har tiltrukket seg mange kunstnere siden andre verdenskrig. «Kunstnernes Hus», oppkalt etter maleren Giacomo Vittone, tilbyr kunstnere et sted å bo og møte andre fra hele Europa.
  Vi nyter vår lunsjpause med lokale råvarer på et unikt sted før vi fortsetter til Tenno Castle. Før vi går tilbake til Torbole tar vi en stopp ved den sjarmerende byen Arco for en deilig håndlaget iskrem.
  Effektiv gangtid: 3,5 timer Høydeforskjell: 400m Vanskelighetsgrad: moderat

  Lake Tenno med fjellandsbyen Canale di Tenno
 • Dag 7: Lake Iseo – Franciacorta - Bergamo

  Etter en god frokost sjekker vi ut av hotellet og vinker farvel til Gardasjøen.
  Vå første stopp blir ved den vakre innsjøen Lake Iseo, midt i innsjøen ser en øya Monte Isola. Litt tid på egenhånd før vi i legger turen innom vinområdet Franciacorta hvor vi får smake på italienske kvalitetsviner. Vi avslutter vårt opphold i Bergamo, som omtales som "et italiensk mesterverk", og dette slagordet blir hyppig brukt. Intet besøk til Bergamo er komplett uten et besøk til Piazza Vecchia, torget som har vært byens pulserende hjerte siden middelalderen. Vi samles til avkjedsmiddag.

  Lake Iseo – Franciacorta - Bergamo
 • Dag 8: Hjemreise

  Tid på egenhånd før avreise til flyplassen. Direktefly med Norwegian fra Bergamo kl. 14.40 med ankomst Stavanger kl. 17.00. Arrivederci!

  Hjemreise
 • Reisefakta

  DATO: 18.09 – 25.09.2024

  PRIS: kr. 21490 pr. pers. i dobbeltrom

  PÅMELDINGSFRIST: 15.juni 2024

  PRISEN INKLUDERER:
  Fly Stavanger – Bergamo t/r med Norwegian
  Reiseleder fra Boreal Adventure
  6 overnattinger 3* hotell, Torbole
  1 overnatting 3* hotell, Bergamo
  7 frokoster
  4 middager på hotellet
  2 vinsmakinger inkl. snacks
  1 lett lunsj dag 6
  Båt Torbole -Limone tur-retur
  Båt Malcesine – Torbole
  Entre sitron hage
  Kabelbanen Malcesine – Monte Baldo tur-retur
  1 lokal hiking guide vandredagene
  Lokal guide Bergamo
  Shuttelbuss til gamlebyen, Bergamo
  Busstransport iht. program

  IKKE INKLUDERT:
  Lokal turistskatt ca. 2 € pr. pers. pr. natt, betales kontant på hotellet.
  Lunsjer og middager som ikke er beskrevet
  Enkeltromstillegg 7 netter: kr. 3470
  Tips til sjåfør/lokalguide

  Hoteller under turen:
  18/09/24 – 24/09/24 at CLUB HOTEL LA VELA ***,TORBOLE SUL GARDA
  www.lavelahoteltorbole.it
  24/09/24 – 25/09/24 at NH HOTEL BERGAMO ***,BERGAMO
  www.nh-hotels.com/en/hotel/nh-bergamo

  Vi tar forbehold om endringer i programmet, om prisendring på grunn av forhold utenfor vår kontroll, som valutaendringer og økning av skatter og avgifter.

  OBS! Vi gjør oppmerksom på at reiseleder ikke kan yte særskilt assistanse til noen av deltakerne under reisen. Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen som beskrevet.

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
18/9SA Vandretur ved GardasjøenFullbooket, venteliste21 490,-Book på venteliste