Skip to main content

Fottur Lofoten & Vesterålen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Knytt på deg fjellskoene og bli med til fotturparadiset Lofoten i sommer!

Lofoten et eventyr i havet. Slik beskriver Bjørnstjerne Bjørnson dette fantastiske øyriket i Nordland. Lyset og fjellene har inspirert mange kjente kunstnere. Magien i Lofoten må oppleves. Her finner man sjarmerende lokalsamfunn som eksisterer side om side med turistmagneter som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Det er et sted der tradisjoner og modernitet går hånd i hånd, og hvor hver dag er en invitasjon til å utforske det blendende samspillet mellom det robuste landskapet og den livlige kulturen.
Vi bor i Svolvær og har dagsturer ut fra hotellet med dagstursekk.

Vi reiser videre til fiskeværet Nyksund som ble skapt rundt 1870, ble nedlagt og fraflyttet. I dag, er det blitt nytt liv her av en gruppe idèerike tyskere som kom hit på 80-tallet. Vi skal avslutter med å gå «Dronningruta» i Vesterålen.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseleder & lokal guide

  Reiseleder Mette Helen Østerhus har vært turleder i Lofoten & Vesterålen i mange år.

  I Lofoten venter lokalguide Fred Sigve Hansen, bosatt i Kabelvåg og tidligere politisjef i Lofoten. Han er en ivrig friluftsmann.

  Fred Sigve og Mette har ledet mange gruppen sammen og gleder seg til å ta deg med på fottur i vakre Lofoten.

 • Dag 1: Stavanger - Svolvær

  Avreise fra Sola kl. 06.20 via Bergen, Bodø med ankomst Svolvær kl. 11.25. Vår buss bringer oss til vårt hotell i Svolvær. Vi tar en ettermiddagstur til Tjelbergtinden.

  Dagens vandring: Lett fottur Tid: ca 2 timer 250 +/- høydemeter

  Stavanger - Svolvær
 • Dag 2: Fottur til Mannen

  Bussen bringer oss til Hauklandstranda som ligger på yttersida ved Leknes. Haukland har 12 fastboende og er kjent for å ha en av Norges vakreste strender. Vi skal ta turen opp til Mannen som er en av de mest populære turene i hele Lofoten. På toppen belønnes vi med en nydelig utsikt ned mot Haukelandstrand og fjella rundt.

  Dagens vandring: Middels krevende fottur Tid: ca 3 timer 400 +/- høydemeter totalt

  Fottur til Mannen
 • Dag 3: Fottur til Djevelporten & Fløya

  Dagens fottur går til Djevelporten og Fløya. Vi spaserer fra rorbuene til stedet hvor stien begynner. Vi starter å gå sherpatrapper, som er blitt bygget flere steder på vei oppover, med flotte rasteplasser og fine utsiktspunkter underveis.
  Under oppstigningen vil vi se «frosken», en steinformasjon på vei opp til Djveleporten, en steinhylle som ligger mellom to fjell, videre går vi opp på toppen til Fløya. Vel oppe får vi en flott utsikt ned til Svolvær, « Lofotens hovedstad» vi ser mot Skrova, Vågakallen, Kablevåg, fastlandet og fjellen rundt. Vi nyter vår medbrakt niste før vi tar fatt på nedturen.

  Dagens vandring: Litt krevende fottur Tid: ca 4 timer 590 +/- høydemeter totalt

  Fottur til Djevelporten & Fløya
 • Dag 4: Fottur til Festvågtind

  I dag står Festvågtinden på programmet som har startsted i Henningsvær. Turen starter et lite stykke utfor Henningsvær sentrum. En tur i god sti, bratt og luftig på slutten men vi belønnes igjen med en fantastisk utsikt over fiskeværet Henningsvær og fjellene rundt. På veien opp og ned passerer vi Heiavannet som også byr på vakker utsikt. Før vi retunerer tilbake til Svolvær har vi tid på egenhånd i idyllsike Henningsvær.

  Dagens vandring: Middels krevende Tid: ca. 4 timer 541 +/- høydemeter

  Fottur til Festvågtind
 • Dag 5: Svolvær - Nyksund

  Formiddagen på egenhånd før vi tar turen til Nyksund. Vi tar fergen fra Fiskebøl til Melbu og tar en stopp i Stokmarknes hvor vi setter av tid ved Hurtigrutemuseet før vi kjører videre til Nyksund.

  Svolvær - Nyksund
 • Dag 6: Vi går Dronningruta

  «Dronningruta» er en rundtur mellom fiskeværene Stø og Nyksund. Stø, høyst levende og med full aktivitet på fiskebrukene hele året. Nyksynd, fraflyttet og nedlagt på sekstitallet, men har fått nytt liv og er blitt «kulturhovedstad» i Øksnes etter årehundreskiftet.

  Vi starter ved hotellet og går opp på fjellet. For mange er nedturen mot Stø turens mest spektakulære med den flotte utsikten mot storhavet, Anda fyr, Langnes og Andøya. Vel nede tar vi turen tilbake til Nyksund langs fjæra.

  Dagens vandring: Middels krevende fottur Tid: ca 7 timer 1000 +/- høydemeter totalt

  Vi går Dronningruta
 • Dag 7: Hjemreise

  Vi nyter vår siste frokost sammen før vi blir fraktet med buss til Evenes. Avreise med Widerøe kl.13:30 via Bergen med ankomst Stavanger kl.18.05.

  Hjemreise
 • Reisefakta

  Dato: 14.– 20. August 2024

  Pris: kr. 23 890,-

  Prisen inkluderer:
  Fly Stavanger – Svolvær
  Fly Evenes - Stavanger
  Busstransport iht. program
  4 overnattinger Svolvær
  2 overnatting Nyksund
  6 frokoster
  6 middager
  5 lunsjpakker
  Reiseleder fra Boreal Adventure

  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 6 netter kr 2990
  Reise- og avbestillingsforsikring


  Forbehold om endringer i programmet.

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).