Skip to main content

Fottur Wales & Cornwall

Pris fra og med:
26 950,-
Dager:7
Avreisedato:01.08.2024
 • Fly Stavanger – London t/r
 • Busstransport iht. program
 • 6 overnattinger
 • 6 frokoster
 • 6 middager
 • Valg av 1 drikke øl, vin eller mineralvann hotellet i Cornwall
 • 4 selvsmurte nistepakker
 • Engelsktalende guide 4 dager
 • Entre iht. program
 • Damptog en vei
 • Reiseleder Helge Johanson & Mette Østerhus
Bestill reise

Bli med Helge og Mette til Wales og sør-England og utforsk klippevandring i vakre omgivelser med spektakulær utsikt mot Atlanterhavet.

Gå rundturer i nasjonalparkene i området, og vandre gjennom sjarmerende små landsbyer i det sørligste punktet på fastlandet i England, som markerer inngangen til Den engelske kanal.

Helge Johanson var journalist i Aftenbladet i 30 år, og er mest kjent for "Helge-turen", som ble til 6 turbøker solgt i 40.000 eksemplarer. Han har vært reiseleder på fotturer i inn- og utland siden 2006.

Mette Østerhus i Boreal Adventure har vært reiseleder og turarrangør for rogalendinger i over 25 år. Hun har bre erfaring med fotturer i inn- og utland.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseledere

  Helge Johanson var journalist i Aftenbladet i 30 år, og er mest kjent for "Helge-turen", som ble til 6 turbøker solgt i 40.000 eksemplarer. Han har vært reiseleder på fotturer i inn- og utland siden 2006.

  Mette Østerhus i Boreal Adventure har vært reiseleder og turarrangør for rogalendinger i over 25 år. Hun har bre erfaring med fotturer i inn- og utland.

 • Dag 1: Sola – Wales - Fottur Caswell Bay Beach

  Avreise med SAS fra Stavanger Lufthavn Sola kl. 06.25 via Oslo med ankomst London Heathrow kl. 09.35 (lokal tid). Vi kjører mot Cardiff og til den sjarmerende byen Mumbels.

  Etter en liten pause her skal vi ha en kort fottur langs klippene til Caswell Bay Beach og vår lokalguide vil fortelle oss om området. Vi tar en pause ved Caswell Bay Beach, beundrer utsikten over Bristol Channel før vi kjører til vårt hotell i Cardiff.
  Dagens vandring: km ca 5 Tid: ca 2 timer

  Sola – Wales - Fottur Caswell Bay Beach
 • Dag 2: Fottur til Pen-y-Fan ved Brecon Beacons

  I dag skal vi gå en av Wales mest poulære rundturer ved Brecon Beacons nasjonalpark. De som går denne ofte kaller den gjerne for «The Motorway».

  Rundturen er lett å gå opp til Pen-y-Fans. Når været er bra får vi en fantastisk utsikt under hele turen vår. Om ettermiddagen tar vi en tur med damptoget mens vi er i Brecon Beacons.
  Dagens vandring: 6,5 km Tid: ca 5 timer

  Fottur til Pen-y-Fan ved Brecon Beacons
 • Dag 3: Wales - Cornwall

  Turen vår fortsetter i dag til Cornwall som er kjent for sitt vakre landskap, sjarmerende landsbyer og rike historie.

  Clifton Suspension Bridge i Bristol er et imponerende sted, spesielt med sin tilknytning til den anerkjente arkitekten Isambard Kingdom Brunel. Vi forsetter til Weston Super Mare, hvor vi tar en stopp for litt tid på egenhånd og til å kjøpe seg lunsj. Etter avtalt tid kjører vi til vårt hotell i Cornwall som ligger i St. Austell.

  Wales - Cornwall
 • Dag 4: Fottur ved Lizard-halvøya

  En kort busstur helt til sør i England før vi starter vår rundtur med å utforske Lizard-halvøya. Vi vil se det dramatiske klippelandskapet og flere av de mange sjeldne villblomstene som finnes her. Under turen kommer vi til Lizard Point som er det sørligste punktet på fastlandet i England og markerer inngangen til Den engelske kanal. Området rundt Lizard Point er kjent for sitt imponerende kystlandskap med klipper som stiger opp til 75 meter over havet.

  Etter vandringer besøker vi St. Michael's Mount, en øy i Cornwall, som ligger i Mount's Bay utenfor byen Marazion. Den er tilgjengelig til fots ved lavvann og da ser vi en naturlig steinvei bli synlig. Ved høyvann blir øya isolert. St. Michael's Mount har en rik historie, og på øya står et velbevart slott og kirke fra 1300-tallet. Dagens vandring: 11,2 km ca 4 timer

  Fottur ved Lizard-halvøya
 • Dag 5: Oddevandring ved Padstow

  Dagen begynner med et spennende besøk til det historiske Tintagel Castle, som ligger majestetisk på Tintagel Island. Slottet har en rik historie, og det sies å være knyttet til Kong Arthur og ridderne av det runde bord. Vi utforsker de gamle ruinene mens vi ser utsikten over Atlanterhavet.

  Etter besøket på slottet, legger vi ut på en naturskjønn fottur som tar oss fra Padstow havn og tilbake igjen. Denne oddevandringen gir oss muligheten til å oppleve Cornwall's uberørte skjønnhet og enestående landskap som slynger seg langs kysten og vi nyter panoramautsikten over elven Camel og den berømte Doom Bar, hvor mange sjømenn har funnet sin skjebne. Underveis passerer vi sandstrender, bortgjemte viker og hellige brønner som gir et innblikk i områdets kulturelle og historiske arv. Vel tilbake i Padstow setter vi av litt tid på egenhånd til å utforske byens trange gater, besøk lokale butikker eller nyte en øl på den lokale puben.
  Dagens vandring: 9,4 km ca 4 timer

  Oddevandring ved Padstow
 • Dag 6: Kystvandring ved Polperro

  Vi tilbringer vår siste fottur sørvest i Cornwall ved Polperroom. Vår lokalguide avslører hemmelighetene bak stedene vi passerer, og de historiske detaljeene som har formet denne delen av Cornwall. Fra vakre klipper får vi kanskje også glimt av det dramatiske landskapet som har inspirert kunstnere og forfattere gjennom tidene.
  Etter en lærerik formiddag, fortsetter vi eventyret vårt til de bortgjemte Lost Gardens of Heligan om ettermiddagen.

  Disse fortryllende hagene, skogsturene og jordbruksområdene er fulle av fascinerende detaljer og historie. Vi tar en tur i de restaurerte hagene og lærer om den imponerende innsatsen som er gjort for å bringe dem tilbake til livet.
  Dagens vandring: 8,8 km Tid: ca 3 timer

  Kystvandring ved Polperro
 • Dag 7: Hjemreise

  Vi nyter vår siste frokost i Cornwall men før vi reiser mot flyplassen tar vi en kort fottur. Vi spaserer langs Dorset's Jurassic Coast. Starter ved Lulworth Cove, en naturskjønn bukt med krystallklart vann, fortsetter til Stair Hole, en naturskjønn kalksteinsformasjon i nærheten av Lulworth Cove og videre til Durdle Door, hvor vi ser den berømte kalksteinsbuen ved sjøen kjent for sin naturskjønnhet.

  Etter å ha utforsket Durdle Door, kjører vi til flyplassen. Avreise fra London Heathrow kl. 19.50 direkte til Sola med ankomst kl. 22.40.
  Dagens vandring: 2,2 km Tid: 1 time

  Hjemreise
 • Reisefakta

  Prisen inkluderer:
  Fly Stavanger – London t/r
  Busstransport iht. program
  6 overnattinger
  6 frokoster
  6 middager
  Valg av 1 drikke øl, vin eller mineralvann på hotellet i Cornwall
  4 selvsmurte nistepakker
  Engelsktalende guide 4 dager
  Entre iht. program
  Damptog en vei
  Reiseleder Helge Johanson & Mette Østerhus

  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 6 netter: kr 6650
  Lunsjer dag 1, 4, 7
  Evt. tips til lokalguide/sjåfør

  Hoteller:
  Mercure Cardiff North Hotel 4* | NETTSTED | Cardiff | Wales | Storbritannia (wales-hotel.com)
  St Austell Hotels | Book Cheap Hotels In St Austell | Premier Inn

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
1/8Fottur Wales & CornwallFullbooket, venteliste26 950,-Book på venteliste