Skip to main content

Fottur Lycian Way - langs Tyrkias kyst!

Pris fra og med:
26 300,-
Dager:8
Avreisedato:12.11.2024
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Oslo – Antalya t/r
 • Busstransport iht. til program
 • 3 overnattinger i Fethyie regionen
 • 1 overnatting Kaş
 • 3 overnatting i Kemer regionen, all inclusive
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • 6 lunsjer (2 lunsjbokser, 1 picnic lunsj, 3 lunsjer restaurant)
 • Engelsk talende lokal guide
 • Entre iht. til program
 • Vann i bussen
 • Program som beskrevet
Bestill reise

Lycian Way - en av verdens vakreste fottur langs Tyrkias kyst!

Mellom Fethiye og Antalya, går Lycian Way – en 509 kilometer lang rute som følger det greske og romerske veinett, akvedukter, tradisjonelle nomaderuter og skogstier. 

Tekke-halvøya, som stikker ut i Middelhavet på Tyrkias sørvestlige kyst, var tidligere kjent under sitt historiske navn, Lycia. Fjellene reiser seg majestetisk fra den steinete kysten og tilbyr en imponerende utsikt og et fantastisk terreng for eventyrlystne turgåere å utforske. 
Lykierne var kjent for sin sofistikerte kunst og høye levestandard. Takket være sin gunstige beliggenhet kunne de drive maritim handel og av og til ty til piratkopiering for å styrke sin økonomi. 

På halvøya er lykiske graver og ruiner spredt utover, og den kjente Lycian Way-ruten passerer  rundt 25 avsidesliggende historiske steder. Dette området er dermed et rikt arkeologisk skattkammer som vitner om Lykias historiske betydning og dens forbindelse til ulike sivilisasjoner gjennom tidene. Vi skal vandre i dette fantastiske landskapet hvor vi finner det dypblåe Middelhavet, bukter og historiske steder. 
 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise

  Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 07:00 direkte til Antalya med ankomst kl. 13:05. Her venter vår buss og lokalguide. Fethiye, inngangsporten til Lycia, er en kjøretur på ca. 3 timer. Ved ankomst vårt hotell sjekker vi inn og samles til felles middag.

  Avreise
 • Dag 2: Fethiye via Kayakoy til den berømte lagunen Ölüdeniz

  Kort kjøretur til spøkelsesbyen Kayaköy (Karmylasoss) som på 1900 tallet var full av liv. Det var skoler, kirker, butikker og handel. Her levde grekerne og tyrkerne side om side i harmoni. Så kom krigen i 1919 mellom tyrkerne og grekerne som førte til at hundretusener av mennesker ble rykket opp med roten.
  Vi avlegger byen en visitt før vi starter dagens fottur. Vi går opp bak korsfarerslottet, inn i den røde furuskogen, og mens vi går blir utsikten vår bedre for hvert trinn. Vi finner den gamle brosteinsveien som forbinder Fethiye og Kayaköy før vi får den fantastiske utsikten over Ölüdeniz før vi går ned til lagunen Ölüdeniz. Her belønner vi oss selv med en dukkert i havet før vi fortsetter videre til hotellet.

  👣 Tursti: 12 km (350 meter oppstigning / 300 meter nedstigning) Estimert gåtid: ca 4 timer

  Fethiye via Kayakoy til den berømte lagunen Ölüdeniz
 • Dag 3: Ovacık – Babadağ – Faralya (sommerfugldalen)

  I dag kjører vi til Ovacik hvor vi starter turen ved det offisielle startpunktet for Lycian Way, stien tar oss over til Babadag (Father Mountain 2000 m) hvor vi får en fantastisk utsikt over Oludeniz-lagunen og St Nicholas-øya. I natt overnatter vi i en hyggelig vandrerhytte med en uforglemmelig utsikt over sommerfugldalen.

  👣 Tursti: 15 km (800 meter stigning / 570 meter nedstigning) Estimert gåtid: 5 timer

  Ovacık – Babadağ – Faralya (sommerfugldalen)
 • Dag 4: Way Kabak- Alinca – Gey (Yediburunlar)

  Turen i dag starter med en stigning på rundt 650 meter opp til det forlatte terrassefelt hvor vi får en fantastisk havutsikt tilbake til Ölüdeniz. Vi kan se halvøyene i Fethiye-bukten, Datca og øya Rhodos på en klar dag. Vi holder oss høyt over den uberørte stranden i Kabak, følger en eldgammel sti før vi kommer til Alinca. Her nyter vi en kopp lokal te ved å nyte utsikten over de "syv kappene". Turen fortsetter men en nydelig utsikt til landsbyen Gey, som ligger pent plassert på en terrassekantet åsrygg. Her møter vi vår sjåfør som bringer oss til Kaş.

  👣 Tursti: 14 km (600 meter oppstigning / 510 meter nedstigning) Estimert gåtid: 6 timer

  Way Kabak- Alinca – Gey (Yediburunlar)
 • Dag 5: Kılınçlı – Aperlai – Üçağız (Kekova) – Teimiussa

  Kılınçlı er stedet vi starter i dag etter en kort kjøretur. Vi vandrer gjennom et fantastisk landskap, som om det var malt av en dyktig kunstner. Mens vi nærmer oss havet, vil vi få øye på de gamle ruinene av Aperlai. Denne byen ble grunnlagt som en havneby på 400-tallet f.Kr. og betegnes som "sundpassasje". Spesielt nekropolen til byen står godt bevart. Vi nyter lunsjen vår på en lokal restaurant.
  Etter å ha fylt på med energi går vi på en fottur rundt de lykiske gravene og ruinene. Deretter fortsetter vi til landsbyen Üçağız. Etter litt fritid i sentrum av landsbyen, reiser vi til vårt hotell for å slappe av og nyte resten av kvelden.

  👣 Tursti: 14 km (180 meter stigning / 470 meter nedstigning) Estimert gåtid: 5 timer

  Kılınçlı – Aperlai – Üçağız (Kekova) – Teimiussa
 • Dag 6: Adrasan til Gelidonya fyr og Pirate Bay

  Vi setter kursen mot Taurusfjellene og nyter en naturskjønn kjøretur på omtrent 45 minutter med fantastisk utsikt over havet. Deretter tar vi veien sørover langs en øde og bortgjemt kystlinje til Kızıl Sırt, med en høyde på 450 meter.
  Vi begynner vår vandring nedover en sti som følger kysten i høyden, og vi passerer gjennom klipper og frodige grønne åser. Underveis blir vi belønnet med fantastisk utsikt mot små øyer som ligger spredt over vannet under oss. Når vi når fyret som ligger helt ytterst på Cape Gelidonia, i en høyde på 200 meter, tar vi veien ned til Karaoz. Her får vi litt tid til å utforske og slappe av før vi kjører tilbake til hotellet, hvor vi kan reflektere over dagens eventyr og nyte resten av kvelden.

  👣 Tursti: 18 km (700 meter oppstigning / 700 meter nedstigning) Estimert gåtid: 7 timer

  Adrasan til Gelidonya fyr og Pirate Bay
 • Dag 7: Olympos – Ulupınar – Chimera

  Etter en god frokost på hotellet, tar vi en naturskjønn kjøretur på omtrent 45 minutter for å nå den fascinerende antikke byen Olympos, etterfulgt av litt avslappende strandtid.
  Deretter tar vi deg med til landsbyen Ulupınar, hvor du kan nyte en deilig ørretlunsj.
  Etter å ha fylt på med energi, begynner vi vår 8,5 km lange vandring nedover fra landsbyen via Chimera.
  Denne evige flammen er et sjeldent naturfenomen, antatt å være restene av et ildpustene monster drept av Bellerophon med hjelp av Pegasus. Etter en spennende dag med utforskning og naturopplevelser, returnerer vi til vårt hotel.

  👣 Tursti: 8,5 km (520 meter stigning / 215 meter nedstigning) Estimert gåtid: 5 timer

  Olympos – Ulupınar – Chimera
 • Dag 8: Hjemreise

  Avreise fra Antalya Kl. 13:50 med ankomst Oslo Lufthavn kl. 16:10

  Hjemreise
 • Reisefakta

  Dato: 12.11 – 19.11 2024

  Pris: kr. 26 300

  Påmeldingsfrist: 09. august

  Prisen inkluderer:
  * Reiseleder fra Boreal Adventure
  * Fly Oslo – Antalya t/r
  * Busstransport iht. til program
  * 3 overnattinger i Fethyie regionen
  * 1 overnatting Kaş
  * 3 overnatting i Kemer regionen, all inclusive
  * 7 frokoster
  * 7 middager
  * 6 lunsjer (2 lunsjbokser, 1 picnic lunsj, 3 lunsjer restaurant)
  * Engelsk talende lokal guide
  * Entre iht til program
  * Vann i bussen
  * Program som beskrevet

  Ikke inkludert:
  * Enkeltromstillegg 7 netter: kr 4500
  * Reise- og avbestillingsforsikring
  * Drikke til maten dag 1 - 5
  * Evt. tips til lokalguide/sjåfør

  Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord
  Telefon 51 82 02 10 / epost reiser@boreal.no

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader

 • Kart

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
12/11Lycian Way - en av verdens vakreste fotturFullbooket, venteliste26 300,-Book på venteliste