Skip to main content

Dalen Hotel & Telemarkskanalen

Pris fra og med:
7 990,-
Dager:3
Avreisedato:10.09.2024
Velkommen med på en kulturhistorisk reise til Dalen Hotel samt slusecruise på Telemarkskanalen. Eventyrhotellet Dalen Hotel ble oppført i 1894 som luksushotell for de rike og kongelige. Vi gjør som keiser Wilhelm av Tyskland og drar til Dalen for å oppleve Norges mest storslåtte sveitserhotell, en attraksjon i seg selv! Vi kjører turen som en rundtur og får sett mye underveis.
Transporttype:Buss
Bestill reise

Velkommen med på en kulturhistorisk reise til Dalen Hotel samt slusecruise på Telemarkskanalen. Eventyrhotellet Dalen Hotel ble oppført i 1894 som luksushotell for de rike og kongelige. Vi gjør som keiser Wilhelm av Tyskland og drar til Dalen for å oppleve Norges mest storslåtte sveitserhotell, en attraksjon i seg selv! Vi kjører turen som en rundtur og får sett mye underveis.

REISEFAKTA

Dato:  10.-12.09  2024

Pris: kr 7 990,- per person i dobbeltrom

Påmeldingsfrist:  12.08. 2024

PRISEN INKLUDERER:

 • Transport iht. program i Boreal turbuss
 • Overnatting 2 netter på Dalen Hotel inkl. frokost
 • 2-retters middag (D1) og 3-retters middag (D2) på hotellet
 • Slusecruise på Telemarkskanalen ca. 2 timer
 • 2-retters lunsj inkl. kaffe på Energihotellet på Nesflaten
 • Lunsj inkl. kaffe på Slottet i Sirdal

 

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg 2 netter: kr 1 290,-
 • Evt. tips til sjåfør

 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043  Hafrsfjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise til Dalen via Ryfylke og Suldal

  Avreise med buss kl. 08:30 fra Sandnes Ruten, og videre til Stavanger bussterminal for påstigning kl. 09:00. Sjåføren fra Boreal informerer om kjørerute og stopp. Vi kjører mot Ryfylke og får en benstrekk på fergen fra Hjelmeland til Nesvik. Videre innover den flotte Jøsenfjorden og over fjellet til Suldal hvor vi følger Suldalsvatnet til Energihotellet på Nesflaten. Hotellet ble tegnet av arkitekt Geir Grung og vertskapet har lykkes i å beholde det originale preget med 60-talls møbler og en elegant gullpeis. Her spiser vi en god lunsj (inkl.) og får høre litt om den spennende historien, før vi kjører den siste etappen (ca. 2t 20min) via Røldal og Haukeligrend til Dalen Hotel. Vel fremme i Dalen blir vi tatt godt imot og sjekket inn. Litt avslapping på rommet før vi møtes i den flotte restaurantet og nyter en 2-retters middag. Restauranten har kleskode og det er ønskelig at gjestene kler seg pent (bukse, skjorte, dressjakke o.l.), ingen shorts, olabukser eller joggesko. Etter middag er baren åpen og det blir sosialt samvær i salongene for de som ønsker.

  Avreise til Dalen via Ryfylke og Suldal
 • Dag 2: Dalen & slusecruise på Telemarkskanalen

  Vi nyter en rolig morgen og den rikholdige frokostbuffeten. Avreise fra hotellet med buss kl. 09:30, og vi kjører via Vrådal mot Hogga sluse med en liten stopp underveis. Påstigning båt ved Hogga sluse kl. 12:20. På de neste 2 timene kan vi nyte de flotte omgivelsene mens båten frakter oss langs elven Straumen gjennom slusene på Kjeldal og Lunde, over Nomevatn og frem til Vrangfoss hvor vår buss venter kl. 14:00. Retur til Dalen Hotel via Bø, Seljord og Morgedal. Tilbake på hotellet ca. kl. 16:30. Avslapping før 3-retters middag serveres i restauranten. Kl. 22:00 inviterer hotellets direktør/hotellsjef til historiefortelling foran peisen.

  Dalen & slusecruise på Telemarkskanalen
 • Dag 3: Hjemover via Sirdal

  Frokost og utsjekk. Avreise med vår buss kl. 09:30, og vi kjører via Setesdalen og over Suleskard. En kort stopp undeveis før vi ankommer Slottet i Sirdal. Her serveres vi lunsj inkl. kaffe. Utsiktspunktet på Hoppmannsknuten har alltid blitt kalt Slottet, og restauranten som ligger her nå ønsker å gi gode matopplevelser med sesongbaserte råvarer. Etter et godt måltid fortsetter vi mot Sandnes med beregnet avstigning på Ruten ca. kl. 16:00 og Stavanger bussterminal kl. 16:30. Takk for følget!

  Hjemover via Sirdal

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
10/9Dalen Hotel & Telemarkskanalen Mer enn 87 990,-Bestill