Skip to main content

Gastronomiske opplevelser i Baskerland

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Vi inviterer til en 6 dagers gastronomisk reise i den grønne og frodige delen av Nord-Spania. Vi deler gledene ved å spise og drikke fantastiske måltider sammen, en tradisjon som er dypt forankret i baskisk kultur. Vi bor godt på firestjerners hoteller, reiser med egen buss gjennom det vakre baskiske landskapet, besøker sjarmerende byer. Fremfor alt nyter vi mangfoldet i baskisk mat, vin og cider og besøker noen av produsentene for å nyte deres spesialiteter. 

Reisefakta

Dato: 12.05. - 17.05.2024

Pris:   kr 21 750.- per person i dobbeltrom

 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Bilbao t/r med KLM
 • Busstransport iht. program
 • 5 overnattinger på 4 stjerners hoteller inkl. frokost
 • 2 middager på Mercure Monte Iqueldo hotellet med vin og vann
 • 2 middager på restauranter i Bilbao på avkjedskvelden er det ½ flaske vin og vann inkl.
 • Lunsj i området Gaztelugatxe
 • Vinsmaking og rundvandring på Bodegas Baigorri inkl.  2 viner og 2 pintchos
 • Vinsmaking og pintxos på Hiruzta Bodega
 • Ostesmaking av 6 oster på Queseia Aranburu
 • Cidersmaking inkl. liten matbit og traditiell lunsj på Oiharte Nekazal Etxea
 • Guided tur på Fundacion Valle Salado og saltsmaking
 • Guided tur i San Sebastian og Bilbao
 • Besøk på Guggenheim museum i Bilbao inkl. audioguide

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 5  netter: kr. 3850,-
 • Evt. tips til lokal reiseleder/bussjåfør

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • 12.05.2024 : Avreise og Hirzta Bodega

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn Sola (SVG) for avreise med KLM kl. 06:20, ankomst Amsterdam (AMS) kl. 07:50. Videre kl. 9:15, ankomst Bilbao (BIO) kl. 11:15. Egen buss tar oss til gourmetbyen San Sebastian som har flere Michelin-stjerner enn noen annen by i verden og tiltrekker seg matelskere som ønsker å prøve byens brede gastronomiske tilbud. Innsjekk 2 netter på Mercure Monte Igueldo 4* som har fantastisk beliggenhet og tilbyr panoramautsikt over havet og la Concha-bukten. Selv om hotellet ligger på en høyde, har vi muligheten til å komme oss direkte inn til byen og stranden ved hjelp av taubanen. På ettermiddagen besøker vi nærliggende vingården Hirzta Bodega hvor vi få smake den baskiske vinen og pintxos. Pinxtos er typiske småretter som ligner tapas men er vanligvis «spiddet» med tannpirkere på et lite stykke brød. Vi avslutter dagen med felles middag på hotellet.

  Avreise og Hirzta Bodega
 • 13.05.2024 : San Sebastian

  Etter frokost tar en lokal guide oss med, viser de mest kjente severdighetene og forklarer kultur og historien til San Sebastian. Under omvisningen peker guiden ut de ulike spisemulighetene i byen, slik at du deretter kan utforske byens kulinariske delikatesser på egenhånd. Nyt ettermiddagen å slappe av på «La Concha» stranden eller utforsk gamlebyen med trange gater, butikker, barer og restauranter hvor du kan smake på et utall ulike pintxos, alle har sine spesialiteter. Vi møtes igjen til felles middag på hotellet.

  San Sebastian
 • 14.05.2024 : Idiazabal, Zerain og Vitoria-Gasteiz

  Denne dagen forlater vi San Sebastian og kjører sørover fra kysten til landsbyen Idiazabal, kjent for sin osteproduksjon. Her besøker vi en ostegård og smaker på spesialitetene deres. Videre langs veien stopper vi ved den typiske ciderprodusenten Oiharte i Zerain. Vi smaker på cider, lærer om produksjonen og gjør et nyttig stopp for lunsj. Reisen går så via Ordizia til Vitoria-Gasteiz, hovedstaden i den autonome regionen. Vitoria-Gasteiz er en by med mange grønne områder, en fin markedshall og en katedral som er under oppussing på ubestemt tid. Vi sjekker inn en natt på Canciller Ayala Vitoria 4* og spiser middag på egenhånd i byen (ikke inkl.).

  Idiazabal, Zerain og Vitoria-Gasteiz
 • 15.05.2024: Alava og Bilbao

  Etter frokost forlater vi Vitoria-Gasteiz og drar til Laguardia i Rioja Alavesa. Rioja Alavesa regnes for å være regionen i Rioja som holder høyest kvalitet på vin pga de gode modningsforholdene. I landsbyen Samaniego ligger den vakkert beliggende bodegaen Baigorri, hvor vi nyter gode viner og lunsj. Ferden fortsetter til Anana og Salinas de Anana – dalen hvor salt utvinnes. Hos saltprodusenten Valle Salado lærer vi om den viktige delen av salt i livene våre, vi smaker på forskjellige smaksvarianter av salt. Deretter kjører vi til Bilbao sjekker inn 2 netter på NYX Bilbao 4* og koser oss med felles middag i byen.

  Alava og Bilbao
 • 16.05. 2024: Bilbao

  På morgenen blir vi vist rundt av en lokal guide i Bilbao og besøker også det velkjente Guggenheim-museet. På ettermiddagen har vi fritid for å nyte byen på egenhånd. Vi samler oss igjen om kvelden for en avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant utenfor hotellet.

  Bilbao
 • 17.05.2024 : Gaztelugatxe og Hjemreise

  Utsjekk fra hotellet etter frokost. Vi bruker vår siste dag å besøke en kjent attraksjon, den vakre San Juan de Gaztelugatxe / eremitagen fra 1000-tallet på en holme på kysten av Biscaya. Den som har lyst kan ta ca. 1,5 kilometer lang stien fra parkeringsplassen og gå opp 241 trinn til Ermita San Juan de Gaztelugatxe over en smal steinbro, men det er også mulighet for å se på Gaztelugatxe fra et utsiktspunkt uten å gå hele veien. Slik at vi slipper å gå sultne på flyet spiser vi lunsj i nærheten – en nydelig avslutning på turen!Transfer med bussen til flyplassen i Bilbao. Innsjekk og avreise med KLM fra Bilbao (BIO) kl. 17:15 ankomst Amsterdam kl. 19:20. Videre kl. 21:00, ankomst Stavanger lufthavn (SVG) kl 22.25.

  Gaztelugatxe og Hjemreise