Skip to main content

Elvecruise på Donau med Wien, Bratislava og Linz

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med  Sjømannscruise på et stemningsfullt elvecruise med skipet MS A-Rosa Bella langs den vakreste delen av Donau. Opphold i Wien med sine attraksjoner er en av turens mange høydepunkter. Om bord har vi alt for å kose oss. Fullpensjon med drikkene inkludert, to restauranter, panoramasalong med bar og dansegulv, oppvarmet utendørsbasseng med motstrøms anlegg, panoramabadstue, treningsstudio, massasjedusjer og avslapningsområde. Reiseleder Edvard Pettersen er med under hele turen. 

Påmelding til Monica Våge: epost monica.vaage@boreal.no / mobil. 976 60 544

REISEFAKTA

DATO:06.04.  – 11.04  2024

PÅMELDINGSFRIST: 15.11 .2023

PRISER:

Utvendig A lugar som ligger på  nederste dekk:

Dobbeltlugar:         kr. 16.800, - per person

Enkeltromstilleg:     kr. 22.700, - per person                     

 

Utvendig C lugar som ligger på øverste dekk med fransk balkong:

Dobbeltlugar:         kr. 23.900, - per person

Enkeltromstillegg:   kr. 31.100,-  per person   

Både A og C lugarer har likt interiør. C lugar har fransk balkong  slik at man kan åpne vindu.

 

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly Bergen – München t/r med KLM
 • Busstransfer i egen buss München  – Engelhartszell t/r
 • 6 dager cruise fra Engelhartszell – Bratislava t/r på MS A-Rosa Do
 • 5 overnattinger på MS A-Rosa Bella
 • Full pensjon om bord.
 • Drikke til alle måltider, Dvs. øl, vin mineralvann, musserende vin, brennevin og kaffe te. Drikke inkludert fra skipets barer i tidsrommet 11.00 – 22.00 Gjelder ikke enkelte alkoholdige drikke fra egen liste.
 • Sightseeing i Wien med buss og guide
 • Sightseeing i Linz
 • Obligatorisk tips og forventet tips fra den enkelte er inkludert i turprisen!

 

IKKE INKLUDERT:

 • Evt. tips til lokal reiseleder/bussjåfør
 • Utflukter som kan bestilles om bord

 

Påmelding til turansvarlig

Våre priser gjelder bestillinger før 1.10. 2023

Påmeldinger etter 1.10   tillegg kr  600 pr person

Det sendes ut depositums faktura i Oktober  kr 4000,- pr person

Restsum forfaller i Januar

Turen gjennomføres ved minimum 25 betalende

Søk reise

Dagsprogram

 • 06. april: Avreise

  Avreise med KLM fra Bergen kl. 06:05 Etter en mellomlanding i Amsterdam ankommer vi München kl. 11.00 hvor innleid buss venter. Vi kjører gjennom det vakre landskapet i Bayern mot den Tysk Østeriske grensen til landsbyen Engelhartszell. Vi haren stopp underveis så man kan kjøpe seg litt lunsj. Her venter det flotte skipet Donna fra det tyske rederi Arosa: https://www.arosa-cruises.com/. Vi er nå klar for et innholdsrikt cruise nedover Europas største og lengste vannvei. Vel om bord får vi tildelt attraktive utvendige lugarer. Velg mellom A lugar på nedre dekke og C lugar på øvre dekk. Sistnevnte med fransk balkong. På cruiset har vi vi frokost, lunsj og middag inkludert. Kl. 17:00 legger vi fra kai og møtes senere til middag i restauranten om bord. Om kvelden er det musikk og man kan danse seg gjennom kveldene mens skipet seiler rolig nedover elven.

  Avreise
 • 07. april: Wachau og Wien

  Vi våkner opp og ser ut på et kupert landskap med åssider, små landsbyer og noen steder slott på høydedragene. Vi er kommet til vinområdet Wachau som regnes som den vakreste delen av reisen. Vi passerer Dürnstein med sin spesielle blå kirke. På formiddagen møtes vi til lunsj mens vi nærmer oss hovedstaden Wien. Her legger vi til Handelskai kl. 13:00. Vi har bestilt buss og guide som er klar til å vise oss vakre Wien denne ettermiddagen. På vår rundtur passerer vi slottet Schönbrunn. Vi opplever ringveien rundt gamlebyen og ser praktbygninger og opplever atmosfæren i byen. Ikke rart Wien er valgt som verdens beste hovedstad å bo i 2022. Før ankomst Wien kan man bestille ombord en musikalsk opplevelse i Wien.

  Wachau og Wien
 • 08. april: Bratislava

  Skipet seiler fra Wien kl. 04:00 og vi ankommer Bratislava, hovedstaden i Slovakia kl. 08:00. Bratislava har mye å tilby en gammel by som er verdt å se, slott, kirker, monumenter og mye mer. Bestem selv om du har lyst å delta på en ekskursjon som kan bestilles om bord på forhånd. (Ikke inkl.) Lunsj serveres, og ettermiddag kan man ta en ny tur i land for eksempel på egenhånd. Etter middag hygger vi oss om bord. Ved midnatt seiler skiper nå oppover Donau.

  Bratislava
 • 09. april: Wachau

  Vi nyter denne dagen på skipet mens vi kjører mot Linz. På vei passerer vi byen Krems som er omkranset av vingårder. Videre gjennom vindistriktet Wachau med småbyen Melk kjent for sitt benediktinerkloster som ligger på en høy klippe ved Donau. Hvis noen foretrekker en utflukt på land denne dagen er det også mulig a bestille en busstur til Dürnstein og klosteret i Melk om bord på forhånd. (Ikke inkl.)

  Wachau
 • 10. april: Linz

  Frokost og lunsj serveres om bord. Noen herlige og avslappende timer oppleves mens vi nærmer oss byen Linz med ankomst kl. 06:00. Vårt skip legger til sentralt ved det nye kunstmuseum Lentos hvor det er kort avstand til sentrum. Vi har lokalguide som tar med interesserte og viser sentrum til fots. En litt annerledes by enn Wien. Men også her mye å oppleve. Middag serveres mens skipet ligger til kai og for de som vil kan ta en liten kveldstur og oppdage byen om natten for eksempel i en typisk vinstue. Skipet legger fra kai kl. 22.00 og vi starter på siste etappe.

  Linz
 • 11. april: München og hjemreise

  Vi ankommer Engelhartszell kl. 07:00. Frokost om bord. Buss venter oss på kaien. Avreise kl. 09:00 med buss til München. Her får vi 2-3 timer i sentrum. Avreise fra München med KLM kl. 17:50 via Amsterdam til Bergen med ankomst kl. 22:50.

  München og hjemreise