Skip to main content

Sicilia & Malta

Pris fra og med:
29 990,-
Dager:10
Avreisedato:27.04.2025
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Sicilia/Malta t/r med Lufthansa
 • Overnatting 9 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • 9 middager på hotellene
 • Vinsmaking med snacks D3
 • Lett lunsj på D6, D7
 • Program som beskrevet
Transporttype:Fly
Bestill reise

Reis med A-fordel til to av Middelhavets mest spennende øyer – Sicilia og Malta! Sicilia har en meget fascinerende fortid, hvor alt fra arabere, grekere og normannere har satt sine spor. Vi besøker bl.a. den ikoniske vulkanen Etna, vakre Taormina og storbyen Palermo. På Malta besøker vi hovedstaden Valletta og de mindre byene Mdina og Mosta. 

Reisefakta

Dato:  27.04-06.05. 2025
Pris: kr 29 990,- 
Påmeldingsfrist:  20.02. 2025

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Sicilia/Malta t/r med Lufthansa
 • Overnatting 9 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • 9 middager på hotellene
 • Vinsmaking med snacks D3
 • Lett lunsj på D7 
 • Program som beskrevet

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 9 netter: kr 4 950,- 
 • Lokal turistskatt ca. 2€ per natt, betales direkte til hotellet (kan endres)
 • Evt. tips til lokalguide/sjåfør

OBS!  Vi gjør oppmerksom på at reiseleder ikke kan yte særskilt assistanse til noen av deltakerne under reisen. Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen som beskrevet.

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader). Matallergier eller andre særskilte behov skal meldes inn ved påmelding. 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord 
Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no  
 

Søk reise

Dagsprogram

 • SØN 27.april: Avreise

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med Lufthansa kl. 06:45, til Frankfurt for mellomlanding. Videre til Catania kl. 13:50, ankomst Sicilia kl. 16:15. Her venter buss som tar oss med til Hotel Arathena Rocks i Giardini Naxos. Hotellet ligger ved sjøen og har utendørs basseng med sjøvann, restaurant og amerikansk bar. Nettside hotellet: https://www.chincherinihotels.com/en/hotels/hotel-arathena-rocks

  Avreise
 • MAN 28. april: Castelmola og Taormina

  Vår utforsking av vakre Sicilia begynner, og det i en av de mest sjarmerende byene du kanskje vil oppleve noen gang - nydelige Taormina. Med sitt velkjente greske teater fra år 200 f.Kr. (inkl.), koselige brosteinsgater og atmosfære. Castelmola ligger på en klippe 529 moh. og kan tilby en fantastisk panoramautsikt over Taormina, det Ioniske hav og vulkanen Etna.

  Castelmola og Taormina
 • TIR 29. april: Etna og vinsmaking i Randazzo

  Turen går opp på ikoniske Etna, Europas høyeste aktive vulkan. Vi drar opp til 1900 meters høyde og ser Silvestri-kratrene, og herfra kan man se lava- strømmene fra 1983- og 2001 utbruddene. Senere gjør vi en stopp i Randazzo for å smake på gode lokale viner (inkl.), kjent for å være friske og balanserte. Vi får også smake på lokale produkter som skinke, oster, oliven og bruschetta.

  Etna og vinsmaking i Randazzo
 • ONS 30. april: Syracuse & Ortygia

  Videre til Syracuse, den historiske hovedstaden på Sicilia, hvor lokalguide viser oss rundt. Syracuse er kjent for sine imponerende greske og romerske ruiner, inkludert det store greske teatret, det romerske amfiteateret, og den fascinerende "Dionysius øre" – en kalksteinsgrotte som har fått sitt navn fordi formen ligner et øre. Inngang til det arkeologiske området inkl. Ortygia er det historiske sentrumet i Syracuse, som innbyr med sitt koselige miljø med små butikker, markeder og torg.

  Syracuse & Ortygia
 • TOR 01. mai: Til Palermo – med stopp i Cefalu

  Etter frokost sjekker vi ut og setter oss på bussen som tar oss med vestover mot Palermo. Underveis besøker vi Cefalu', en pittoresk kystby. Den tidligere fiskelandsbyens fremste landemerke er den normannske katedralen med de praktfulle mosaikkene. Ta en kaffe på piazzaen (torget) og utforsk det historiske sentrumet med et virrvarr trange gater og smug. Videre til Palermo hvor vi ankommer utpå ettermiddagen. Innsjekk på Hotel Casena Dei Colli 4*.
  Nettside hotellet: https://www.casenadeicolli.it/

  Til Palermo – med stopp i Cefalu
 • FRE 02. mai: Monreale & Palermo

  Etter frokost skal vi utforske Palermo og Monreale. Palermo er øyas fargerike hovedstad, og sentrum vrimler av historiske bygninger. For tusen år siden var Palermo Europas tredje største by, og både grekerne, romerne, araberne, normannerne og spanjolene har satt sine spor. Katedralen i Monreale ble påbegynt i 1174, er alldeles praktfull og et av Italias nasjonalmonument. Den er berømt for sine intrikate mosaikker som viser bibelske scener og dekker over 6.500 kvadratmeter av veggene. Disse er laget med glass og gull og regnes som noen av de fineste i verden.

  Monreale & Palermo
 • LØR 03. mai: Templenes dal – videre til Malta

  Frokost og utsjekk fra hotellet. Nå skal vi til den sørlige kysten, nærmere bestemt Agrigento. Her finner vi "templenes dal", hvor grekerne bygde ikke mindre enn 21 templer 600-500 f. Kr. Concordia-tempelet er det største og best bevarte doriske tempelet på Sicilia, og et av de viktigste byggverkene fra den greske sivilisasjonen i verden. Lett lunsj inkl.
  Vi fortsetter til sørkysten av Sicilia, nærmere bestemt Pozallo hvor vi utpå ettermiddagen border fergen som tar oss med over til Malta. Overfarten tar ca. 2 timer. Innsjekk på Seaview Hotel 4* for 3 netter, middag på hotellet alle dager.
  Nettside hotellet: https://seaviewmaltahotel.com/
  OBS! Fergetidene for 2025 er i skrivende stund ikke lagt ut, ved endrede tider kan dagsprogrammet bli endret.

  Templenes dal – videre til Malta
 • SØN 04.mai: Valetta – tre byer

  Hovedstaden på Malta ble grunnlagt i 1566 av Johanitterordenen, og mye av de originale festningsverker, bastioner og ringmurer står den dag i dag. Byen sies å være "bygd av gentlemen, for gentlemen", og kan skilte med ikke mindre enn
  320 monumenter i en 3km radius. Med lokalguide utforsker vi bl.a. området rett over havnen fra Valletta kjent som "tre byer": Vittoriosa, Cospicua og Senglea. Inngang i St. Johns katedralen og Barakka Garden inkl. Opplev fantastisk utsikt fra St. Angelo festningen, som stod imot den store osmanske beleiringen av Malta i 1565. Det vil også bli noe tid til å oppleve Valletta på egenhånd.

  Valetta – tre byer
 • MAN 05. mai: Fridag

  Nyt dagen på egenhånd. Dra inn til hovedstaden Valletta igjen og bruk mer tid der du ikke fikk nok i går, ta glede av fascilitetene på og rundt hotellet, eller begge deler. Seaview Hotel er et «adult only» hotell som ikke tillater gjester under 16 år, har fire restauranter, basseng på taket, bar, isbar, room service, SPA, steam rom og treningssenter.

  Fridag
 • TIR 06. mai: Mosta & Mdina - hjemreise

  Utsjekk og bagasjen i bussen. I dag skal vi besøke Mdina og Mosta med lokalguide. Mdina er tidligere hovedstad på Malta, er mer enn 4000 år gammel og ligger på en befestet høyde med panoramisk utsikt. Den er en av de best bevarte middelalderbyene i verden og kalles "den stille byen". Mosta er en større by som ligger sentralt på øya, og tilknyttet mange lokale legender. Her ser vi Mosta-domen, verdens tredje største kuppelformede kirke, kjent for hendelsen som kalles "bombe-mirakelet" i 1942.
  Transfer til flyplassen for innsjekk og hjemreise. Avgang med Lufthansa kl. 17:00 til Frankfurt for mellomlanding. Videre til Stavanger kl. 20.50, med ankomst Sola lufthavn kl. 22:40. Vel hjem!

  Mosta & Mdina - hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
27/4Sicilia & MaltaMer enn 829 990,-Bestill