Skip to main content

Skreifiske i Lofoten

Pris fra og med:
20 990,-
Dager:5
Avreisedato:07.03.2025
 • Fly Stavanger – Evenes t/r med Norwegian inkl. 2 kolli innsjekket bagasje
 • Reiseleder Arne Auestad, Boreal Adventure
 • Transport Evenes flyplass – Henningsvær t/r med egen buss
 • 4 netter på Henningsvær Rorbuer (TWIN rom) inkl. frokost
 • To 2-retters middager på Henningsvær Rorbuer (07. + 09.03)
 • 3 fiskedager på MS Skreien, á 4 timer per dag (inkl. transfer til fiskefeltet)
Transporttype:Fly
Bestill reise

Lyst å oppleve skreifiske i Lofoten? Vi reiser til Henningsvær i tiden når skreien som regel melder sin ankomst, og legger til rette for en stor fiskeopplevelse. Vi bor i sjarmerende Henningsvær med kort vei til fiskefeltet, har lokalkjent fiskeskipper og reiseleder med stor faglig tyngde om skrei- og havfiske. Kanskje biter storskreien?

REISEFAKTA

Dato: 07.-11. mars 2025

Påmeldingsfrist:  02.12.24

Pris per person i dobbeltrom:    20 990,-

 

PAKKEN INKLUDERER:

 • Fly Stavanger – Evenes t/r med Norwegian inkl. 2 kolli innsjekket bagasje
 • Reiseleder Arne Auestad, Boreal Adventure
 • Transport Evenes flyplass – Henningsvær t/r med egen buss
 • 4 netter på Henningsvær Rorbuer (TWIN rom) inkl. frokost
 • To 2-retters middager på Henningsvær Rorbuer (07. + 09.03)
 • 3 fiskedager på MS Skreien, á 4 timer per dag (inkl. transfer til fiskefeltet)

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 4 netter: 1 800,- kr
 • Sløying og pakking av fisk
 • Øvrige måltider

 

Reiseleder

Med oss på laget som reiseleder har vi vært så heldig å få Arne Auestad, og han er ingen "hvemsomhelst" innenfor havfiske. Arne har drevet med havfiske siden 1978, og mangeårig leder i Nord-Jæren Havfiskeklubb. Han har deltatt i VM i Skreifiske hele 22 ganger, vunnet både individuelt og med lag et utall ganger, i tillegg til mange andre mesterskap og konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Den største skreien han har tatt utenfor Svolvær var på hele 38,5 kg! Om denne og mange andre fiskehistorier, råd og tips kan dere se frem til under turen. Arne tar initiativ til felles middag på dagene der disse ikke er inkludert.

Vi kan ikke gi noen «fiskegaranti» på turen, når, om og i hvilke mengder skreien velger å komme inn til Lofotkysten for å gyte varierer fra år til år og er ingen eksakt vitenskap. Vi må også ta et forbehold om at været tillater oss å ta turen ut på havet, denne avgjørelsen tas av skipperen. Det vi kan love er at vi har lagt turen til en tid med ‘normalt sett’ gode fiskeforhold, og kombinert dette med en base med kort vei til fiskefeltet, en fiskeskipper med god kunnskap om lokale forhold, og en reiseleder med mye kunnskap om skreifiske og havfiske generelt – slik at alt rundt skal ligge best mulig til rette. Reiseleder hjelper til å organisere slik at hver enkelt får med seg sin fangst hjem, om ønsket. Turen er begrenset til maks 20 personer.

 

Praktisk informasjon:

Bekledning: dere får låne hver deres "regattadress", denne holder været ute og varmen inne, samt har flytelement. Ellers finnes selvfølgelig alt av sikkerhetsutstyr om bord. Ta med ullundertøy og evt. genser å ha under. Bedre å ha for mye enn for lite, lett å ta av noe hvis det blir for varmt.

Fottøy? Ikke mye søl på dekket, så ikke absolutt nødvendig med støvler. Varme sko først og fremst, fjellsko fungerer fint hvis man har det. Varm lue og votter.

Kan man ha med eget fiskeutstyr? Det går helt fint. Reiseleder Arne kan gi gode råd på hva man trenger. Tykkelse på snøret: bruddstyrke 30kg. Hender at man får rugger på denne størrelsen, så like greit å være forberedt J

Egne kniver til sløying? Han har kniver som kan lånes, eller man kan bruke egen kniv hvis man ønsker det (husk i så fall å legge denne i innsjekket bagasje). 

Søk reise

Dagsprogram

 • FRE 07. mars: Avreise til Lofoten

  Oppmøte på Sola lufthavn for avreise til Lofoten med Norwegian, avgang kl. 06:30, ankomst Gardermoen kl. 07:25. Videre til Evenes flyplass kl. 08:55, med ankomst 10:35. Transfer i egen buss til Henningsvær, med stopp underveis for en tidlig lunsj. Innsjekk på Henningsvær Rorbuer for 4 netter. Alle rom har privat bad, men man deler fellesrom som stue og kjøkkenkrok med flere. Kjøleskap og utstyr for å lage seg varme og kalde måltider. To-retters middag kl. 19:00 i hovedbygget.

  Avreise til Lofoten
 • 08. mars. - 10. mars.: Skreifiske i Lofoten

  Frokost i hovedbygget. Ut på Lofothavet for å fiske skrei med MS Skreien i fire timer! Henningsvær ligger forholdsvis nærme det som tradisjonelt har vært de beste fiskefeltene i området, så vi bruker forhåpentligvis ikke lang tid til å komme ut der fisken står. Ta med varmt fottøy, hansker og hodeplagg. Båten er utstyrt med flytedresser og havfiskestenger. 8 pers. fisker samtidig på MS Skreien (i tillegg 2 har pause kontinuerlig). Kaffe serveres om bord. Hver enkelt beholder fisken de får, hvis ønskelig. Fasiliteter for sløying, pakking og frysing av fisk på rorbuanlegget, reiseleder bistår. Middag inkl. i hovedbygget 09.03, servering av «mølja», kokt, fersk skrei med poteter og tilbehør. De to andre kveldene kan man utforske restauranttilbudet i Henningsvær eller lage seg mat på kjøkkenet i rorbuene.
  Nettside: https://www.henningsvar-rorbuer.no/

  Skreifiske i Lofoten
 • TIR 11. mars.: Hjemreise

  Frokost og utsjekk. Transport i egen buss fra Henningsvær til Evenes lufthavn kl. 11:00, innsjekk og hjemreise med Norwegian. Avgang til Oslo kl. 15:40, videre til Stavanger kl. 18:10, ankomst Sola lufthavn kl. 19:05.

  Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
7/3Skreifiske i LofotenMer enn 820 990,-Bestill