Skip to main content

Skreifiske i Lofoten 2021

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med Stavanger Aftenblad på Lofotfiske!

Reiseleder

Med oss som reiseleder har vi vært så heldig å få Arne Auestad, og han er ingen "hvemsomhelst" innenfor havfiske. Arne har drevet med havfiske siden 1978, og er leder i Nord-Jæren Havfiskeklubb. Han har deltatt i VM i Skreifiske hele 22 ganger, vunnet både individuelt og med lag et utall ganger, i tillegg til mange andre mesterskap og konkurranser nasjonalt og internasjonalt. Den største skreien han har tatt utenfor Svolvær var på hele 38,5 kg! Om denne og mange andre fiskehistorier, råd og tips kan dere se frem til under turen. Arne tar initiativ til felles middag på dagene der disse ikke er inkludert.

Ca 1-2 uker (hvis forholdene tillater det) vil vi arrangere et informasjonsmøte om turen i Boreal Travel sine lokaler på Revheim. Her vil reiseleder Arne og Glenn (turansvarlig hos Boreal Reiser) vise bilder, film og gi relevant informasjon om turen, og man kan selvfølgelig stille spørsmål hvis noe skulle være uklart. 

Påmelding innen:  20. oktober 2020

 

Ikke inkludert:

Enkeltromstillegg 4 netter: 1 640,- kr

Sløying og pakking av fisk (kan gjøres selv eller mot betaling). Det er gode fasiliteter på Svinøya Rorbuer for sløying, pakking og oppbevaring av fisk. 

 

Praktisk informasjon:

Bekledning: dere får låne hver deres "regattadress", denne er holder været ute og varmen inne, samt har flytelement. Ellers finnes selvfølgelig alt av sikkerhetsutstyr om bord. Ta med ullundertøy og evt. genser å ha under. Bedre å ha for mye enn for lite, lett å ta av noe hvis det blir for varmt.

Fottøy? Ikke mye søl på dekket, så ikke absolutt nødvendig med støvler. Varme sko først og fremst, fjellsko fungerer fint hvis man har det. Varm lue og votter.

Kan man ha med eget fiskeutstyr? Det går helt fint. Det skipperen anbefaler er:

Krokstørrelse: pilk 450 gr. er erfaringsmessig best.  Kan fiske med annet hvis man ønsker.

Tykkelse på snøret: bruddstyrke 30kg. Hender at man får rugger på denne størrelsen, så like greit å være forberedt J

Egne kniver til sløying? Han har kniver som kan lånes, eller man kan bruke egen kniv hvis man ønsker det (husk i så fall å legge denne i innsjekket bagasje). 

Søk reise

Dagsprogram

 • 28. februar: Avreise

  Oppmøte på Sola for avreise til Lofoten med Norwegian, avgang kl. 10:50, ankomst Gardermoen kl. 11:45. Videre til Evenes flyplass kl. 13:25, med ankomst 15:05. Transfer i egen minibuss til Svolvær.
  Innsjekk på Svinøya Rorbuer i Svolvær for 4 netter. Alle rom har privat bad, men man deler fellesrom som stue og kjøkkenkrok med flere. To-retters middag kl. 19:30 på Børsen Spiseri.

  Avreise
 • 01. mars. - 03. mars.: Skreifiske!

  Frokost på Børsen Spiseri. Ut på Lofothavet og fiske skrei med MS Skreien i fire timer! Ta med varmt fottøy, hansker og hodeplagg. Båten er utstyrt med flytedresser og havfiskestenger. Grupper på 10 pers. fisker samtidig på MS Skreien hvis forholdene tillater det, evt. at 1-2 personer rullerer med pause. Kaffe serveres om bord. Hver enkelt beholder fisken de får, hvis de ønsker. Middag på Børsen Spiseri 02. mars. Reiseleder Arne tar initiativ til felles middag for de som vil på noen av de mange gode resturantene i Svolær de dagene vi ikke spiser på Børsen. Dette gir han mer informasjon om når han møter dere.

  Skreifiske!
 • 04. mars: Hjemreise

  Frokost. Utsjekk og transport fra Svolvær til Evenes kl. 06:00, innsjekk og hjemreise med Norwegian. Avgang til Oslo kl. 11:05, videre til Stavanger kl. 14:15, ankomst Stavanger kl. 15:10.

  Hjemreise
 • Reiseleder: Arne Auestad

  Arne Auestad