Skip to main content

En smak av Sør-Afrika

Pris fra og med:
39 650,-
Dager:10
Avreisedato:15.01.2025
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Bergen – Cape Town t/r med KLM
 • Busstransport i egen buss iht. program
 • Overnatting 8 netter på hoteller som beskrevet inkl. frokost
 • 3 lunsjer og 6 middager som spesifisert
 • 3 vinsmakinger
 • Ettermiddags- og morgensafari
 • Program med lokalguide som beskrevet
Transporttype:Fly
Bestill reise

Opplev det beste av Sør-Afrika i sommertemperaturer! Dette fantastiske landet har en sjeldent variert natur og dyreliv, og kombinert med spennende byer og en velkjent og dramatisk historie får du oppleve et meget mangfoldig reisemål. Cape Town med Robben Island, vinsmakinger i Stellenbosch og safari i Aquila Game Reserve noen av mange høydepunkter. Reiseleder med hele veien, kun ett flybytte og ingen tidsforskjell tilrettelegger for en behagelig tur! 

 

REISEFAKTA

Dato:  15.-24.01  2025
Pris: kr 39 650,- 
Påmeldingsfrist:  06.11. 2025

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Bergen – Cape Town t/r med KLM
 • Busstransport i egen buss iht. program
 • Overnatting 8 netter på hoteller som beskrevet inkl. frokost
 • 3 lunsjer og 6 middager som spesifisert
 • 3 vinsmakinger
 • Ettermiddags- og morgensafari
 • Program med lokalguide som beskrevet

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 8 netter: kr 5 500,- 
 • Måltider som ikke står under «prisen inkluderer»
 • Evt. tips til lokalguide/sjåfør

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord 
Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no  

OBS!  Vi gjør oppmerksom på at reiseleder ikke kan yte særskilt assistanse til noen av deltakerne under reisen. Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen som beskrevet.

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader). Matallergier eller andre særskilte behov skal meldes inn ved påmelding. 
 

Søk reise

Dagsprogram

 • ONS 15.01: Ankomst til Cape Town

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Bergen lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang kl. 06:10 til Amsterdam for mellomlanding. Videre kl. 09:10 til Sør-Afrika, med ankomst Cape Town kl. 21:30. Ved ankomst Cape Town møtes vi av lokalguiden som blir med oss hele turen og buss som tar oss med til City Lodge Victoria & Alfred Waterfront for innsjekk 5 netter. Hotellet har en meget sentral beliggenhet i Cape Town med gangavstand til det meste. Cape Town i januar har sommer og varmt vær med dagtemperaturer mellom 20°C og 28°C.

  Ankomst til Cape Town
 • TOR 16.01: Guidet runde i Cape Town

  Denne bucket-list-byen har blitt kåret av New York Times som det beste stedet i verden å besøke, og det er lett å forstå hvorfor. Cape Town ligger ved to hav med hvite sandstrender og tilbyr en herlig blanding av byliv, historie, avslapning og utendørsaktiviteter. Dagens første stopp blir Castle of Good Hope, slottet som er den eldste kolonibygningen i Sør-Afrika og som begynte å bygges allerede i 1666. I dag er det delvis et hjem for militæret, samtidig som det finnes flere fascinerende museumsamlinger og en smie fra 1600-tallet.
  Vi kjører videre til et av verdens nye syv naturlige underverker; det ikoniske «Table Mountain». Vi tar taubanen "opp til himmelen" (inkl.) for å både nyte og beundre utsikten, og håper at vi har været med oss (kan innstilles ved for mye vind). Kveldens middag spiser vi sammen på restaurant Harbour House (inkl.).

  Guidet runde i Cape Town
 • FRE 17.01: Kapphalvøya

  Etter frokost drar vi sørover for å utforske den velkjente Kapphalvøya. Vi begynner med en times tur med en glassbunnbåt fra Hout Bay for å få et glimt av den store selkolonien som leker i bukten, både i vannet og på Seal Island. Deretter kjører vi videre, blant annet langs den 9 km lange legendariske Chapman's Peak Drive, som med sine 114 svinger langs Atlanterhavskysten byr på fantastiske utsikter. Lunsj inkl. Vi når Cape Point og tar kabelbanen «Den flyvende hollender» (inkl.) opp for å beundre den mektige panoramautsikten over Kapp det gode håp. På returen stopper vi på Boulders Beach, stranden hvor en stor koloni av afrikanske pingviner har holdt til siden tidlig på 80-tallet. Denne fantastiske dagen avsluttes med middag på Gibsons Gourmet Burgers & Ribs (inkl.), som ligger i havnen og ikke langt fra hotellet vårt.

  Kapphalvøya
 • LØR 18.01: På egenhånd

  Vi tar en pust i bakken og mulighet til å slappe av eller utforske omgivelsene på egenhånd. I havnen V&A Waterfront finnes et hav av restauranter, underholdning, butikker og annet å fylle dagen med.

  På egenhånd
 • SØN 19.01: Halvdagsutflukt til Robben Island og middag i Blouberg

  Etter frokost går vi til havnen for å ta oss (hvis været tillater det), til en omtalt øy som har huset et av verdens mest kjente fengsler, Robben Island. Her satt frihetskjemperen, den store landsfaderen og den kommende presidenten Nelson Mandela, fengslet i 18 år. I dag er det et velbesøkt museum, og vi får blant annet høre historier fra denne tiden og se cellen han satt i.
  I kveld drar vi den korte veien opp til bydelen Blouberg, kjent blant annet for sin berømte strand. Her spiser vi middag (inkl.) på restauranten On The Rocks, som serverer retter fra et tradisjonelt vestkystkjøkken. Vi har en fantastisk utsikt over Cape Town, og å se solen gå ned over byen og Table Mountain er uslåelig.

  Halvdagsutflukt til Robben Island og middag i Blouberg
 • MAN 20.01: Stellenbosch og vinsmaking

  Omkranset av grønne daler og under de spektakulære Drakenstein-fjellene ligger byene Stellenbosch og Franschhoek med sine velkjente vingårder.
  Lunsjen (inkl.) denne dagen nyter vi på Boschendal Wine Farm med utsikt over den pittoreske dalen, og vi smaker selvfølgelig deres prisbelønte viner til maten. Vi drar deretter videre til Protea Hotel Stellenbosch (Marriott), innsjekk 2 netter. Herfra har vi nærhet til restauranter, shopping, barer, museer og gallerier. Middag (inkl.) på hotellet.

  Stellenbosch og vinsmaking
 • TIR 21.01: Blant vingårdene

  Dagen starter med en guidet vandretur i Stellenbosch hvor vi får høre om byens historie, fra den ble grunnlagt av Simon van der Stel i 1679. Dette gjør den til landets eldste by etter Cape Town, og det er også en av de vakreste med sine herlige omgivelser. Lunsj på egenhånd. Ettermiddagen går i vinens tegn, og vi begynner på Blaauwklippen Vineyard hvor deres dyktige vinkjennere tar oss gjennom en skreddersydd smaking. Vi kikker også inn i den historiske vinkjelleren og får høre mer om hvordan vinene lages.
  Vi drar deretter videre i ca. 30 minutter til Franschhoek ("det franske hjørnet") for en vinopplevelse på Grand Provence Heritage Wine Estate. Her smaker vi blant annet deres Angels Tears håndverksviner som har fått mye oppmerksomhet på verdensscenen. Middag på en lokal restaurant.

  Blant vingårdene
 • ONS 22.01: Aquila Game Reserve og ettermiddagssafari

  I dag forlater vi Cape Town og kjører et par timer for litt ekstra spenning. Vi bor 1 natt på Aquila Game Reserve, et veldig fint lodge-lignende hotell beliggende midt i et 7,500 hektar uberørt naturreservat. Vi sjekker inn og nyter en lunsj (inkl.) før det er tid for en første safari med håp om å få se «The Big Five» (løve, elefant, leopard, bøffel og neshorn). Dagen avsluttes med middag (inkl.), og kanskje nyter vi den passende drinken Sundowner i herlige omgivelser midt i naturen og nær dyrene.

  Aquila Game Reserve og ettermiddagssafari
 • TOR 23.01 / FRE 24.01: Morgensafari / Kirstenbosch / hjemreise

  Vi står opp tidlig og gjøre en morgensafari og ser nasjonalparken våkne til liv. Lokalguiden tar oss med til Kirstenbosch National Botanical Garden, en av de mest kjente botaniske hagene i verden. Den ligger ved foten av Table Mountain i Cape Town, og ble etablert i 1913 med mål om å bevare Sør-Afrikas unike flora. Her kan man oppleve over 7000 plantearter, inkludert mange sjeldne og truede arter. Etterpå drar vi inn til V&A Waterfront igjen og har tid på egenhånd (bagasjen ligger i bussen) til å nyte noen av de mange restaurantene og kjøpe de siste suvenirene.
  Transport til Cape Towns flyplass, og det er tid for å reise hjem etter en magisk uke. Avgang kl. 23:20 med KLM til Amsterdam, ankomst kl. 10:15(+1). Videre til Bergen kl. 11:55, med ankomst Flesland lufthavn kl. 13:35. Vel hjem!

  Morgensafari / Kirstenbosch / hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeReisemålLedige plasserFra kr.
15/1En smak av Sør-Afrika Mer enn 839 650,-Bestill