Skip to main content

Sensommertur med MS Polarlys

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

VELKOMMEN PÅ TUR LANGS NORSKEKYSTEN

Du får se fjorder med gårder som klamrer seg fast i fjellet, og sjarmerende fiskevær. Du vil beundre fjellene og vår unike natur langs kysten.

De komfortable skipene er bygd for å kunne manøvrere gjennom fjordene, nær kysten, slik at du får eksepsjonell utsikt til landskapene vi passerer. 

Underveis legger skipet til i lokale små idylliske havner, store og små, dag og natt. Vi legger til ved små tettsteder, og flere timer i de større byene. Havner vi besøker om natten på den nordgående reisen kan ses om dagen på den sørgående.

Hver eneste nautisk mil på kystruten fra Bergen til Kirkenes og tilbake gir deg nye opplevelser. Fjellene står fast, men været og lyset skifter og gir landskapet stadig nye farger og uttrykk.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1 (Nordgående reise): Havn: Bergen

  Turen starter i vestlandshovedstaden med de fargerike og Unesco-listede sjøhusene på Bryggen. Ta Fløibanen til et av byfjellene, smak på sjømaten på Fisketorget eller rusle gjennom smau og langs kaier i den livlige havnen. Bergen er porten til de norske fjordene og starten på ditt kysteventyr.

  Havn: Bergen
 • Dag 2: Havner: Florø-Måløy-Torvik-Ålesund-Geiranger/Hjørundfjorden, Ålesund-Molde

  Etter første natt om bord kommer vi i Ålesund. Her venter en sjelden samstemt jugendby med vakre murhus og sjøboder, og i sommersesongen kan du fortsette videre til verdensarvfjorden Geirangerfjorden med sine stupbratte fjellsider og viltre fossefall.

  Havner: Florø-Måløy-Torvik-Ålesund-Geiranger/Hjørundfjorden, Ålesund-Molde
 • Dag 3: Havner: Kristiansund - Trondheim - Rørvik

  En ny morgen og du legger til kai i ærverdige Trondheim som ble grunnlagt for over tusen år siden. Landemerket i byen er Nidarosdomen; Norges nasjonahelligdom og en av Nord- Europas største katedraler. Etter besøket her går seilasen ut fjorden, inn i en myldrende skjærgård og mot Nord-Norge.

  Havner: Kristiansund - Trondheim - Rørvik
 • Dag 4: Havner: Brønnøysund - Sandnessjøen - Nesna - Ørnes - Bodø - Stamsund - Svolvær

  På denne strekningen markerer vi at du krysser Polarsirkelen og reiser inn i det arktiske riket. Det betyr sommer med midnattssol mens vinteren har nattsvarte dager – og kvelder med nordlys. Naturen er mektig med Nord-Skandinavias største isbre, verdens sterkeste tidevannsstrøm og møter med luftens majestet; havørna. Om kvelden venter Lofoten med fiskevær, steile fjell og vikinger.

  Havner: Brønnøysund - Sandnessjøen - Nesna - Ørnes - Bodø - Stamsund - Svolvær
 • Dag 5: Havner: Stokmarknes - Sortland - Risøyhamn - Harstad - Finnsnes - Tromsø - Skjervøy

  Seilasen går videre gjennom smale fjorder og ville fjell til Tromsø, en by preget av fangstkultur, polare ekspedisjoner og vågemot. Nå er du også kommet til samenes rike, urfolket i Norge. Et møte med samer og reinsdyr samtidig som du får høre om samenes kultur er en egenartet opplevelse du vil huske.

  Havner: Stokmarknes - Sortland - Risøyhamn - Harstad - Finnsnes - Tromsø - Skjervøy
 • Dag 6: Havner: Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg - Kjøllefjord - Mehamn - Berlevåg

  Så langt nord du kan komme – både til lands og til vanns. For mange er besøket på Nordkapp et høydepunkt og et mål for seilasen langs norskekysten. Her oppe i Polarlandet er naturen på sitt barskeste og mest øde, men mellom nakne vidder og forrevne klipper holder folk seg fast og høster av naturen. Du også kan få smake på fangsten. Hva med en bit av kongekrabbe?

  Havner: Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg - Kjøllefjord - Mehamn - Berlevåg
 • Dag 7: Havner: Båtsfjord - Vardø - Vadsø - Kirkenes

  Nå er du så langt øst som du kommer på seilasen. Grensen til Russland er bare noen kilometer unna, og samhandlingen mellom folkene her i nord er så stor at gateskilt i Kirkenes står både på norsk og russisk. Du kan komme deg helt til grensen med en av våre utflukter eller hva med et besøk i Snøhotellet der alt er laget av is og snø?

  Havner: Båtsfjord - Vardø - Vadsø - Kirkenes
 • Dag 8 (Sørgående reise): Havner: Mehamn - Kjøllefjord - Honningsvåg - Havøysund - Hammerfest - Øksfjord - Skjervøy - Tromsø

  Polarlandet endrer seg etter hvert som du seiler vestover og sørover igjen. De store viddene blir erstattet av steile tinder og om kvelden seiler du inn til Tromsø. Her kan du få med deg midnattskonsert i Ishavskatedralen eller du kan rusle i midnattssola eller under nordlyset og utforske nattelivet i byen som har tilnavnet "Nordens Paris".

  Havner: Mehamn - Kjøllefjord - Honningsvåg - Havøysund - Hammerfest - Øksfjord - Skjervøy - Tromsø
 • Dag 9: Finnsnes - Harstad - Risøyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær - Stamsund

  Vi kommer tilbake til ville og idylliske Lofoten. Under de spisse fjellene ligger kritthvite sandstrender og fiskevær med levende fiskerinæring og lokalbefolkning som bruker kystruteskipene til hverdagsreiser og transport. Om været gjør det mulig, går vi inn i den smale Trollfjorden. Dette er et område der sjansen for at havørna flyr sammen med oss er stor.

  Finnsnes - Harstad - Risøyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær - Stamsund
 • Dag 10: Havner: Bodø - Ørnes - Sandnessjøen - Brønnøysund - Rørvik

  Nå er vi kommet så langt sør at vi krysser Polarsirkelen og seiler ut av polarnatta og de sol lyse netter. Men fortsatt kan du se nordlys om vinteren og sommernettene blir aldri helt mørke. Her seiler du i et mylder av små øyer, holmer og skjær og forbi det spesielle fjellet, Trollhatten, som har et hull midt i. Om du vil, kan du også være med på tur til fjellet og gå inn i hullet.

  Havner: Bodø - Ørnes - Sandnessjøen - Brønnøysund - Rørvik
 • Dag 11: Havner: Trondheim - Kristiansund - Molde - Ålesund

  Vi seiler den brede Trondheimsfjorden med bølgende jordbruksbygder på begge sider og kommer igjen ut til kysten og storhavet. I Kristiansund kan du gå av kystruteskipet og bli kjørt over Atlanterhavsveien som er blitt kalt verdens vakreste bilvei. Den slynger seg over holmer og skjær og på steinfyllinger gjennom havet før du igjen kommer om bord i Molde.

  Havner: Trondheim - Kristiansund - Molde - Ålesund
 • Dag 12, siste dag: Havner: Torvik - Måløy - Florø - Bergen

  Siste dag tar på turen tar deg gjennom et mangfoldig kystlandskap med nakne bergknauser og en labyrint av sund og vannveier mellom de mange øyene. Innover i landet ligger de store fjordene og breene. Og ved reisens slutt venter Bergen. Vi håper du er rik på gode minner fra turen langs norskekysten og ønsker deg velkommen tilbake.

  Havner: Torvik - Måløy - Florø - Bergen