Skip to main content

Rørosmartnan 2024

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Rørosmartnan med unike opplevelser - 2024

Bli med oss til Martnan og noen uforglemmelige dager på Vauldalen Fjellhotell og Skyss stasjonen, Skottgården. Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros Bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Martnan bugner over av kulturelle innslag. Vi bor på Vauldalen fjellhotell og den gamle skyss-stasjonen Skottgården. Vi blir godt tatt vare på av det hyggelige vertskapet Jorid og Ole Peder som har et sterkt personlig engasjement som gir deg en ekstra opplevelse. Vi blir med på kanefart, levende musikk, hyggelig samvær og mulighet til en svingom. Vi får servert hjemmelaget tradisjonskost laget av råvarer fra Røros-traktene. Forbøndene var i gammel tid viktige for samfunnet på Røros. De kom blant annet fra Sverige med sine varer. Vi møter forbøndene når de kommer til Vauldalen etter flere dagers tur fra Kløvsjø i Sverige. Spenningen er til å ta og føle på når den første som hører dommbjeller stikker hodet inn og sier: "Nå kommer de!". I Brekken er det satt opp en statue til minne om forbøndene. Bekransningen av denne skal vi være med på. Under oppholdet er det mange anledninger til å bli bedre kjent med forbøndene.

 

Prisen inkluderer:

 • Bussreisen
 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Hotell, 6 netter inkludert middag & frokost
 • Kaffe & kake dag 2
 • Levende muiskk og dans dag 2
 • Lunsj dag 3
 • Kanefart til Volldalskoja med levende musikk
 • Inngang/billetter Martnanshallen

 

TILLEGG: 

 • Singelrom kr 1 600,- pr person.

Søk reise

Dagsprogram

 • 17.02: Avreise

  Turistbuss fra Boreal Adventure møter for avreise fra Stavanger og Sandnes med påstigning underveis. Vi ønskes velkommen av våre mannskaper. Vi kjører Sørlandet og blir kjent med mannskap og hverandre på vei til Elverum for overnatting. Etter innsjekk samles vi til middag og felles hygge.

 • 18.02: Innsjekk Skottgården/Vauldalen

  Frokost før avreise. Tidlig ettermiddag blir vi ønsket velkommen til Skottgården og Vauldalen fjellhotell. Etter innsjekk samles vi på Vauldalen Fjellhotell for kaffe og kake. Der venter vi på at forbøndene fra Kløvsjø i Sverige skal ankomme. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen! Kl. 19:30 serveres middag på hotellet sammen med forbøndene. Resten av kvelden blir det hyggelig samvær og dans.

 • 19.02: Grensehandel mm.

  Frokost før avreise kl. 09:30. Vi kjører til det gamle kommunehuset i Brekken. Der vi vil overvære bekransning av ”Forbondestatuen” med påfølgende kaffe før forbøndene forlater Brekken. Vi reiser deretter en liten tur over til Funäsdalen, Sverige for grensehandel. Lunsj på Vauldalen Fjellhotell. I løpet av ettermiddagen gør vi oss klar til kanefart til Volldalskoja for middag med levende musikk.

  Grensehandel mm.
 • 20.02: Åpning av Martnan

  Frokost serveres før avreise til Rørosmartnan kl. 10:00. Her blir det høytidelig åpning av Rørosmartnan. Ved smeltehytta passerer alle heste-ekvipasjene. Etterpå blir det god anledning til å se på bygninger, gater og ikke minst bakgårdene med sine
  aktiviteter. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Skottgården og Vauldalen. Middag og historieforestilling kl. 19:00.

  Åpning av Martnan
 • 21.02: Rørosmartnan og folkeliv i sentrum

  Lang og god frokost før avreise kl. 10:00 inn til Røros. Vi stopper rett utenfor Martnashallen og vi får utdelt billetter til inngang. Det er ca. 500 meter å gå fra Martnashallen inn til sentrum i Røros. Her blir det blir tid på egen hånd. Kl. 17:00 møter vi for middag i Vauldalslavvoen i sentrum av Røros. I forbindelse med middagen kan vi oppleve skikkelig martnanstemning og underholdning før vi kjører tilbake til Vauldalen.

  Rørosmartnan og folkeliv i sentrum
 • 22.02: På hjemtur

  Etter en god frokost og full av mange gode minner starter hjemturen. Vi kjører sørover, overnatting i Oslo. Etter innsjekk treffes vi til middag.

 • 23.02: Hjemkomst

  Frokost og avreise. Vi kjører tilbake til våre hjemsteder med nødvendige stopper.