Skip to main content

Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

I tusen år har mennesker gått disse stiene. Nå er det vår tur: Til ettertanke og sinnsro – midt i europeisk historie, kultur og storslått natur.

 

Fra hele Europa vandret mennesker til apostelen Jakobs grav i Santiago de Compostela, nordvest i Spania. Gjennom middelalderen var dette kristenhetens tredje viktigste pilegrimsmål, etter Jerusalem og Roma. De siste tiårene har pilegrimstradisjonen fått nytt liv, og vår tur byr på høydepunkter fra den klassiske pilegrimsruten fra Sør-Frankrike til katedralen i den hellige Jakobs by, Santiago.

Noen dagsetapper er ganske lange, i kupert terreng. Men vi legger til rette for at de som ønsker det, kan kjøre buss hele eller deler av etappene. 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Reiseleder : Tarald Aano

  Tarald Aano
 • Dag 1: Stavanger – Bilbao

  Vi flyr med Lufthansa fra Sola til Frankfurt tidlig om morgenen, kl. 06.45. Derfra videre til Bilbao, den største byen i spansk Baskerland. På flyplassen hentes vi av bussen og møter vår lokale reiseleder som følger oss på hele turen. Ettermiddagen er fri før felles middag på hotellet vårt, Silken Indautxo.
  Måltider inkludert: Middag.

  Stavanger – Bilbao
 • Dag : Bilbao med Guggenheim museum

  Bilbao er kanskje aller mest kjent for det moderne kunstmuseet Guggenheim, tegnet av Frank O. Gehry. Dette skal vi selvsagt besøke. Vi får også tid til en rundtur i byen og gamlebyen.
  Tidlig ettermiddag kjører vi østover til foten av Pyreneene for felles middag og overnatting i vakre Hotel Roncesvalles, et gammelt klosteranlegg som i århundrer har vært sentralt for pilegrimene som gikk denne ruten.
  Måltider inkludert: Frokost og middag.

  Bilbao med Guggenheim museum
 • Dag 3: Vandring fra Saint-Jean-Pied de Port til Roncevalles

  Etter frokost kjører vi over Pyreneene og inn i Frankrike. Fra lille Saint-Jean-Pied-de-Port skal vi over fjellkjeden og tilbake til Spania. Turen går i flott fjell- og kulturlandskap, og etappen kan være krevende. Men det er mulig å ta taxi deler av etappen, det er også mulig å følge bussen til den franske landsbyen og tilbake til Roncesvalles der vi igjen samles til felles middag. Uansett er dette et vakkert område fullt av historie, særlig knyttet til Karl den Store og det berømte Rolandskvadet. Dagsetappe: Ca 23 km.
  Måltider inkludert: Frokost og middag.

  Vandring fra Saint-Jean-Pied de Port til Roncevalles
 • Dag 4: Vandring fra Roncesvalles mot Larrasoana, buss til Burgos

  Fra hotellet vandrer vi mot Larrasoaña. Også i dette baskiske området er minnene om Karl den Store til stede. Etter 16 kilometer kommer vi til Puerto de Erro hvor bussen venter oss. Derfra kjører vi til Burgos og Hotel Abba Burgos.
  Dagsetappe: 16 kilometer, men som alltid er det mulig å følge bussen deler av (eller hele) turen. Måltider inkludert: Frokost.

  Vandring fra Roncesvalles mot Larrasoana, buss til Burgos
 • Dag 5: Burgos by og katedralen, vandring til Castrojeriz, buss til Leon

  Burgos er en sentral by i spansk historie og for pilegrimsleden mot Santiago. Her følger vi en lokal guide gjennom byen og den mektige katedralen. Derfra kjører vi til landsbyen Hontanas for å gå til Castrojeriz i åpent terreng. Bussen tar oss til Leon der vi bor på Hotel AC Leon.
  Dagsetappe 10 km.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Burgos by og katedralen, vandring til Castrojeriz, buss til Leon
 • Dag 6: Bytur i Leon, vandring til Riego De Ambros og videre til Lugo

  Glassmaleriene i den gotiske katedralen i Leon er overveldende. Du kan lese om dem, du kan se bilder av dem, men ingenting måler seg med å stå inne i dette mektige gudshuset og se hvordan lyset lever gjennom vinduene. Vi får omvisning med lokal guide før vi kjører videre til Cruz de Ferro og vandrer til Riego de Ambros. Derfra kjører vi til byen Lugo i provinsen Galicia og Gran Hotel Lugo like utenfor bymuren som romerne bygde på 200-tallet.
  Dagsetappe: 13 km.
  Måltider inkludert: Frokost og middag

  Bytur i Leon, vandring til Riego De Ambros og videre til Lugo
 • Dag 7: Vandring fra Sarria til Portomarin

  Dagen starter med en liten busstur til Sarria hvor dagens etappe begynner. Vi går til Portomarin og de som velger å gå hele veien, vil tilbakelegge 21,5 km.
  Sarria ligger drøyt 100 km fra Santiago de Compostela, og mange pilegrimer starter vandringen her. Dermed kvalifiserer de seg for pilegrimsdiplomet som krever at de har gått de siste 100 kilometerne på Jakobsleden. Vår tur er bygget opp rundt høydepunkter langs ruten fra Pyreneene, derfor får vi ikke dette diplomet. Men vi får pass og kan samle stempler fra ulike steder underveis. Fra Portomarin kjører vi tilbake til hotellet i Lugo.
  Dagsetappe 21,5 km.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Vandring fra Sarria til Portomarin
 • Dag 8: Vandring til katedralen i Santiago De Compostela

  I dag deler vi vandringen i to: Først fra Palas de Rei til Leboreiro, deretter fra Monte de Gozo til katedralen i Santiago de Compostela. Den første etappen tar oss gjennom galicisk kulturlandskap, den andre gjennom byen og fram til katedralen. I Santiago bor vi sentralt i gamlebyen på Hotel Lorenzo, bare kort gangavstand fra katedralen. Om kvelden blir det felles middag på en av restaurantene i gamlebyen.
  Dagsetappe 12 km.
  Måltider inkludert: Frokost og middag.

  Vandring til katedralen i Santiago De Compostela
 • Dag 9: Santiago De Compostela

  Endelig framme bruker vi hele dagen i Santiago de Compostela og byens store katedral som ifølge tradisjonen er bygd over apostelen Jakobs grav. Han var en av Jesu disipler og skal ha reist til Spania for å forkynne. Han led martyrdøden i hjemlandet, men levningene skal ha blitt fraktet tilbake til Spania der de ble begravet. Kirken ble påbegynt rundt år 1075 og er bygd på og endret til langt utpå 1700-tallet. Vi møter vår lokal guide som tar oss med på en historisk rundtur før vi bruker resten av dagen på byvandring og på pilegrimsmesse.
  Måltider inkludert: Frokost.

 • Dag 10: Buss til Porto i Portugal

  Ut av Spania – inn i Portugal, til den fascinerende byen Porto. Her bor vi på Hotel AC Porto og får tid til både lunsj og en rundtur hver for oss før vi samles til avskjedsmiddag i det pulserende området nær elven Douro.
  Måltider inkludert: Frokost og middag.

  Buss til Porto i Portugal
 • Dag 11: Porto – Stavanger

  Vi får med oss en god frokost før vi setter oss i bussen for siste gang. Flyet fra Porto går kl. 12.10, vi reiser via Frankfurt og er på Sola kl. 22.15.
  Måltider inkludert: Frokost.

 • Reisefakta

  Dato:  16.04 – 26.04.2024

  Pris:  kr. 28 290,-

  Prisen inkluderer:
  Fly Stavanger – Bilbao / Porto – Stavanger
  1 innsjekket bagasje a 23 kg. 1 håndbagasje a 8 kg.
  10 overnattinger inkl. frokost
  6 middager
  Busstransport iht. program
  Entre iht. program
  Lokale guider i Burgos, Leon og Santiago
  Reiseleder Tarald Aano


  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 10 netter kr. 6750,-
  Lunsjer
  Middag som ikke er beskrevet
  Drikke til maten
  Lokal city taxe i Porto 2,20 euro pr. pers. pr. natt
  Evt. tips til lokalguide/sjåfør