Skip to main content

Pilegrimsvandring til Santiago de Compestella

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

I tusen år har mennesker gått disse stiene.
Nå er det vår tur: Til ettertanke og sinnsro – midt i europeisk historie, kultur og storslått natur.

Fra hele Europa vandret mennesker til apostelen Jakobs grav i Santiago de Compostela, nordvest i Spania. Gjennom middelalderen var dette kristenhetens tredje viktigste pilegrimsmål, etter Jerusalem og Roma. De siste tiårene har pilegrimstradisjonen fått nytt liv, og vår tur byr på høydepunkter fra den klassiske pilegrimsruten fra Sør-Frankrike til katedralen i den hellige Jakobs by, Santiago.

Noen dagsetapper er ganske lange, i kupert terreng. Men vi legger til rette for at de som ønsker det, kan kjøre buss hele eller deler av etappene. Vår tur er bygget opp rundt høydepunkter langs ruten fra Pyreneene, derfor får vi ikke pilegrimsdiplomet som krever at en har gått de siste 100 kilometerne på Jakobsleden. Men vi får pass og kan samle stempler.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseleder: Tarald Aano

  Tarald Aano
 • Dag 1: Stavanger – Bilbao - Roncesvalles

  Vi flyr med Lufthansa fra Sola til Frankfurt tidlig om morgenen, kl. 06.45. Derfra videre til Bilbao, den største byen i spansk Baskerland. På flyplassen hentes vi av bussen og møter vår lokale reiseleder som følger oss på hele turen. Vi kjører østover til foten av Pyreneene for felles middag og overnatting på hotel La Posada i Roncesvalles, ved et gammelt klosteranlegg som i århundrer har vært sentralt for pilegrimene som gikk denne ruten.
  Måltider inkludert: Middag.

  Stavanger – Bilbao - Roncesvalles
 • Dag 2: Vandring fra Saint-Jean-Pied de Port til Roncevalles

  Etter frokost kjører vi over Pyreneene og inn i Frankrike. Fra lille Saint-Jean-Pied-de-Port skal vi over fjellkjeden og tilbake til Spania. Turen går i flott fjell- og kulturlandskap, og etappen kan være krevende. Men det er mulig å ta taxi deler av etappen, det er også mulig å følge bussen til den franske landsbyen og tilbake til Roncesvalles der vi igjen samles til felles middag. Uansett er dette et vakkert område fullt av historie, særlig knyttet til Karl den Store og det berømte Rolandskvadet.
  Dagsetappe: Ca 23 km.
  Måltider inkludert: Frokost og middag.

  Vandring fra Saint-Jean-Pied de Port til Roncevalles
 • Dag 3: Vandring fra Roncesvalles mot Larrasoana, buss til Burgos

  Fra hotellet vandrer vi mot Larrasoaña. Også i dette baskiske området er minnene om Karl den Store til stede. Når vi ankommer Larrasoana venter bussenpå oss. Derfra kjører vi til Burgos og Hotel Silken Gran Teatro.
  Dagsetappe: 27 kilometer, men som alltid er det mulig å følge bussen deler av (eller hele) turen. Måltider inkludert: Frokost.

  Vandring fra Roncesvalles mot Larrasoana, buss til Burgos
 • Dag 4: Burgos by og katedralen, vandring til Castrojeriz, buss til Leon

  Burgos er en sentral by i spansk historie og for pilegrimsleden mot Santiago. Her følger vi en lokal guide gjennom byen og den mektige katedralen. Derfra kjører vi til landsbyen Hontanas for å gå til Castrojeriz i åpent terreng. Bussen tar oss til Leon der vi bor på Hotel AC Leon.
  Dagsetappe 10 km.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Burgos by og katedralen, vandring til Castrojeriz, buss til Leon
 • Dag 5: Bytur i Leon, vandring fra O Cebreiro – Alto do Poio - Fonfria

  Glassmaleriene i den gotiske katedralen i Leon er overveldende. Du kan lese om dem, du kan se bilder av dem, men ingenting måler seg med å stå inne i dette mektige gudshuset og se hvordan lyset lever gjennom vinduene. Vi får omvisning med lokal guide før vi kjører videre til O Cebreiro hvor dagens etappe begynner. Vi går til Alto do Poio og videre til Fonfria. Fra Fonfrai kjører vi buss til Lugo og Gran Hotel Lugo.
  Dagsetappe 15 km.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Bytur i Leon, vandring fra O Cebreiro – Alto do Poio - Fonfria
 • Dag 6: Vandring til katedralen i Santiago De Compostela

  I dag deler vi vandringen i to: Først fra Palas de Rei til Leboreiro, deretter fra Monte de Gozo til katedralen i Santiago de Compostela. Den første etappen tar oss gjennom galicisk kulturlandskap, den andre gjennom byen og fram til katedralen. I Santiago bor vi sentralt i gamlebyen på Hotel San Lorenzo, bare kort gangavstand fra katedralen. Om kvelden blir det felles middag på en av restaurantene i gamlebyen.
  Dagsetappe 12 km.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Vandring til katedralen i Santiago De Compostela
 • Dag 7: Santiago De Compostela

  Endelig framme bruker vi hele dagen i Santiago de Compostela og byens store katedral som ifølge tradisjonen er bygd over apostelen Jakobs grav. Han var en av Jesu disipler og skal ha reist til Spania for å forkynne. Han led martyrdøden i hjemlandet, men levningene skal ha blitt fraktet tilbake til Spania der de ble begravet. Kirken ble påbegynt rundt år 1075 og er bygd på og endret til langt utpå 1700-tallet. Vi møter vår lokal guide som tar oss med på en historisk rundtur før vi bruker resten av dagen på byvandring og på pilegrimsmesse.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Santiago De Compostela
 • Dag 8: Buss til Porto i Portugal

  Ut av Spania – inn i Portugal, til den fascinerende byen Porto. Her bor vi på AC Hotel Porto og får tid til både lunsj og en rundtur hver for oss før vi samles til avskjedsmiddag i det pulserende området nær elven Douro. ( hotellet ligger et lite stykke fra restauranten så vi tar taxi ned, ikke inkl.)
  Måltider inkludert: Frokost og middag.

  Buss til Porto i Portugal
 • Dag 9: Porto – Stavanger

  Vi får med oss en god frokost før vi setter oss i bussen for siste gang. Flyet fra Porto går kl. 12.10, vi reiser via Frankfurt og er på Sola kl. 22.40.
  Måltider inkludert: Frokost.

  Porto – Stavanger
 • Reisefakta

  Dato: 03.10 -11.10.2024

  Pris: kr. 26 550,-

  Påmelding innen: 30.juni

  Prisen inkluderer:
  Fly Stavanger – Bilbao / Porto – Stavanger
  1 innsjekket bagasje a 23 kg. 1 håndbagasje a 8 kg.
  8 overnattinger inkl. frokost
  3 middager
  Busstransport iht. program
  Entre iht. program
  Lokale guider i Burgos, Leon og Santiago
  Reiseleder Tarald Aano

  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 8 netter kr. 5420,-
  Lunsjer
  Middag som ikke er beskrevet
  Drikke til maten
  Lokal city taxe i Porto 2,20 euro pr. pers. pr. natt
  Evt. tips til lokalguide/sjåfør
  Reise- og avbestillinsgsbeskytteslse

  Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord
  Telefon 51 82 02 10 / epost reiser@boreal.no

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).
  Vi tar forbehold om endringer i programmet, om prisendring på grunn av forhold utenfor vår kontroll, som valutaendringer og økning av skatter og avgifter.