Skip to main content

Langs Mosel på elsykkel

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

På elsykkel gjennom Tysklands fremste vinområder i Mosel, langs elven med samme navn. Vi besøker små og sjarmerende vinlandsbyer langs sykkelveien i en rolig tid som egner seg godt for sykling, og underveis smaker vi på de lokale spesialitetene. Under oppholdet bor vi godt på Hotel Brixiade & Triton i vakre Cochem. Bli med på behagelige sykkeldager i nydelige Moseldalen!

REISEFAKTA

Dato:  01.-07.04  2024

Pris: kr 20 990,-

Påmeldingsfrist:  25.01. 2024

PRISEN INKLUDERER

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Stavanger – Frankfurt t/r
 • Overnatting 6 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • 6 tre-retters middager på hotellet
 • 2 lunsjer (D2, D6)
 • Busstransport iht. program
 • Opplevelser som beskrevet i program inkl. vinsmaking (5 viner), innganger mm.

Husk å oppgi høyden din (cm) ved påmelding slik at vi kan forhåndsinnstille sykkelen.

 

IKKE INKLUDERT:

 • Enkeltromstillegg 6 netter: kr 0,- (5 rom tilgjengelig)
 • Evt. tips til lokalguide/sjåfør

 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043  Hafrsfjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

OBS!  Vi gjør oppmerksom på at reiseleder ikke kan yte særskilt assistanse til noen av deltakerne under reisen. Det er deltakers ansvar å være i god nok form, fysisk og psykisk, og ha en god nok helse til å kunne delta på reisen som beskrevet.

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise til Cochem

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise med Lufthansa. Avgang kl. 13:00, ankomst Frankfurt kl. 14:55. Etter ankomst transfer med egen buss (139km) til Hotel Brixiade & Triton i den vakre byen Cochem i Moseldalen. Hotellet liggger 5minutter å gå fra sentrum og har utsikt mot Reichburgslottet og gamlebyen. Her skal vi ha fine dager i flotte fasiliteteter. Hotellet kan tilby innendørs svømmebasseng, sauna, spa-avdeling, restaurant, pianobar, øl og vinhage, romslige rom, gratis wifi, minibar og safe. Hotellet består av to deler, «Brixiade» hvor du finner hovedresepsjonen, restauranten og baren, ca. 50 meter unna «Triton» hvor svømmebassenget og saunaen befinner seg. Innsjekk og middag.

  Avreise til Cochem
 • Dag 2: Senheim Moselland museum & vinsmaking

  Etter frokost mottar vi elsyklene våre og får en introduksjon om hvordan disse fungerer og trygg bruk. Så setter vi oss på sykkelsetet og sykler langs Moselelven mot Senheim/Senhals, til Ernst og Moselland museet. Dette museet (inkl.) forteller historien til Tysklands eldste vinregion og vintradisjonene her. Her nyter vi en god lunsj (inkl.). Videre via Cochem til Pommern for å besøke vingården Kilian Moritz. Her smaker vi (inkl.) på noen av de berømte Moselvinene i koselige omgivelser, før vi sykler tilbake til hotellet. Vanskelighetsgrad: Medium. Distanse: 55 km.

  Senheim Moselland museum & vinsmaking
 • Dag 3: Bullay «Onkel Toms hytte» & Zell

  På dagens etappe skal vi sykle via Ediger Eller til Bullay, oppover fjellet til«Onkel Toms hytte» - som er kallenavnet til en koselig «vinhytte» med god, lokal mat og et utmerket sted for oss å spise lunsj (ikke inkl.). Videre til vinbyen Zell ved Moselelvens bredd. Her står statuen av den svarte katten på bytorget, og «Swartze Katz» varemerket er registrert varemerke som brukes av vinmakerne i kommunen. Vi nyter litt fritid i den koselige landsbyen før vi vender tilbake til hotellet. Vanskelighetsgrad: Medium. Distanse: 55 km.

  Bullay «Onkel Toms hytte» & Zell
 • Dag 4: Fridag

  Du har sykkelen til egen disposisjon. Sykle på oppdagelsesferd langs elven og gjennom vinmarkene og nyt dagen!

  Fridag
 • Dag 5: Eltz-slottet & Alken

  Etter frokost besøker vi Eltz-slottet (inkl.) som av mange går for å være en av de flotteste slottene i Europa mye pga. sin unike beliggenhet. Vi blir tatt med 900 år tilbake på vår omvisning i slottet, nyter utsikten og kanskje litt forfriskninger før vi fortsetter videre. Ankomst Alken som regnes for å være en av de eldste landsbyene i Mosel, med historie helt tilbake til kelterne og romerne. Et utmerket sted å se seg rundt, ta flotte bilder og nyte en pause før vi sykler «hjem». Vanskelighetsgrad: Medium. Distanse: 60 km.

  Eltz-slottet & Alken
 • Dag 6: Senhals & Cochem

  På vår siste dag på sykkelsetet tar vi det litt roligere, men skal ha en flott siste dag. Vi setter kursen mot vinmuseet i Senhals (inkl.). På vår omvisning i vinkjelleren lærer vi om vin og musserende vin, druens reise fra ranke til flaske, og til slutt får vi en smaksprøve (1 glass inkl.). Videre fra Ernst til Cochem hvor vi nyter en god lunsj (inkl.). Til slutt får vi en tur innom slottet Reichsburg Cochem (inkl.) med audioguide (engelsk/dansk).
  Vanskelighetsgrad: Lett. Distanse: 34 km.

  Senhals & Cochem
 • Dag 7: Hjemrei

  Frokost og utsjekk, før transfer i egen buss til flyplassen i Frankfurt for innsjekk og hjemreise. Avgang kl. 10:15 med Lufthansa direkte til Stavanger, ankomst Sola lufthavn kl. 12:05. Vel hjem!