Skip to main content

Fottur Senja

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Det handler om norges nest største øy, nesten like stor som Vestfold fylke, avgrenset av Malangen i nord og Andfjorden i sør. Mellom Senja og fastlandet ligger Gisundet og brua, porten til eventyrøya. For ei eventyrøy er det, full av kontraster, frodig og rolig inn mot leia, fjellrik og dramatisk med dype fjorder på yttersida. 

Senja ligger langstrakt og høgreist mot havet, med djupe fjorder inn mot aust og sør, med lange odder og nes som armer mot vest og nord. Stuper i bratte flåg og næringer til et ocean uten ende. For hav har ikke ende så lenge jorda er rund. Slik åpner forfatteren og Senjakjenneren Hans Kristian Eriksen sin artikkel Senja -  den mangfoldige øya i  DNT’s årbok for 1990.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseleder

  Reiseleder Mette Østerhus ønsker velkommen til en flott fottur på Senja og Andøya

 • Dag 1: Stavanger – Bardufoss – Mefjord/Senjahopen

  Avreise fra Stavanger kl. 11.45 via Oslo til Bardufoss med ankomst kl. 16.40. Ved ankomst venter vår buss som skal bringe oss til fiskeværet Mefjordvær og til Mefjord Brygge på Senja. Mefjord Brygge ligger vakkert til ved sjøen omringet av vakre fjell.

  Stavanger – Bardufoss – Mefjord/Senjahopen
 • Dag 2: Fottur til Segla, Senjas mest kjente fjell & Hesten

  Vi har en kort busstur til Fjordgård før vi starter dagens fottur. Segla er kanskje ikke det høyeste toppen på Senja, faktisk er det 86 topper som er høyere men har etterhvert har fått et ikonstatus blant fjellglade fotturister.

  Turen går opp på en bratt sti som tar oss opp på fjellet til 639 meter over havet og for alle som er gald i høyder gir Segla en tilstrekkelig sug i magen. På toppen får vi en nydelig utsikt utover Mefjord og alle fjelltoppene rundt.

  Vi spiser vår medbrakte neste og vel nede igjen tar vi turen opp på Hesten for det er her du får de beste bildene av Segla. Etter en opplevelsesrik dag tar vi turen tilbake til vårt hoell.
  Nb. For de som ikke ønsker å gå begge turene (eller har høydeskrekk) er det mulig å at en av de.

  Dagens vandring:
  Segla + 590 /- 590 Tid: ca. 3 timer Hesten: + 520 /- 520 – km 3,6 – Tid: ca 3 timer

  Fottur til Segla, Senjas mest kjente fjell & Hesten
 • Dag 3: Fottur til Husfjellet

  I dag kjører vi til Skaland før vi starter vår fottur. Her starter turen ved bysten av Ingrid Bjekås som var den første kvinnelige presten i Den Norske kirka, hun var også norsk teolog.

  Husfjellet 632 meter over havet, er også en av de mest kjente fjellturene på Senja, og gir en flott utsikt utover fjell, fjord og hav på toppen. Turen går på god sti med med fin stigning, litt luftig er det men det er fint å gå og utsikten er fomidabel.

  Dagens vandring: Husfjellet: + 565/- 582 Tid: ca. 5 timer

  Fottur til Husfjellet
 • Dag 4: Fottur til Hatten

  Kort transport til Erfjordstranda hvor vi dagens fottur starter langs stranda før vi begynner på oppstigningen til Hatten.
  På toppen venter det oss atter en flott utsikt. Vi nyter vår niste før vi starter på nedturen.

  Dagens vandring: Hatten: + 862 / - 862 Tid: ca. 4 – 5 timer

  Fottur til Hatten
 • Dag 5: Topptur til Grytetippen med Keipen

  Dagens fottur er flott og en ganske lang tur. Lurt å sette seg som mål å nå begge toppene. Ikke så mye ekstra krefter som skal til når man først er kommet til den første toppen.

  Vi belønnes med utrolig fin utsikt på toppene.

  Dagens vandring: Grytetippen/Keipen: +1000 / - 1100 Tid: ca 6 timer

  Topptur til Grytetippen med Keipen
 • Dag 6: Fottur Måtinden på Andøya - hjemreise

  I dag må vi si takk for oss på Senja. Turen går med buss til Gryllefjord hvor vi tar fergen til Andenes.

  Ved ankomst kjører vi til Bleik hvor dagens fottur er til Måtinden. Dette er en av det mest besøkte fjell i Vesterålen. På toppen, som kun er på 408 moh belønnes vi med vakker utsikt og dramatiske fjelltopper.

  Vel nede i bussne igjen kjører vi til flyplassen på Evenes hvor vi har avreise med Norwegian kl.20.05, via Oslo med ankomst Stavanger kl. 23.40.

  Dagens vandring: Måtinden: +408 /- 408 Tid: ca. 3 – 4 timer

  Fottur Måtinden på Andøya - hjemreise
 • Reisefakta

  Dato: 30. juni – 05. juli 2024
  Pris: kr. 23 990,-

  Påmeldingsfrist: 29. mars 2024

  Prisen inkluderer:
  Fly Stavanger – Bardufoss
  Fly Harstad/Evenes - Stavanger
  Busstransport
  5 overnattinger Mefjord Brygge
  5 frokoster
  5 middager
  5 nistepakker
  Ferge Gryllefjord – Andenes
  Lokal vandreguide Senja
  Reiseleder fra Boreal Adventure

  Ikke inkludert:
  Enkeltromstillegg 5 netter: kr 1530,-
  Reise- og avbestillingsbekreftelse
  Drikke til maten

  Info om turen:
  For å være med på denne turen kreves det at en er i god fysisk form og er vant til å gå i fjellet. Gode knær er helt nødvendig da vi har mye opp og nedstigninger. Fjellsko med godt grep er et must. Forbehold om været, da tilrettelegger vi for alternativer.

  Påmelding til
  Boreal Adventure
  Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord
  Telefon 51 82 02 10 / epost:reiser@boreal.no

  Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).