Skip to main content

England - akkurat som på TV!

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Nei, du møter nok ikke Gina i Aidensfield. Du støter ikke på Morse og Lewis i Oxford-gatene. Og ikke herskap og tjenere fra Downton Abbey eller The Crown. Bare nesten …

Aftenbladet inviterer nemlig til en rundtur i engelsk tv-land. I løpet av en god uke skal vi besøke både landsbyer, byer og herregårder vi kjenner fra britiske filmer og tv-serier.

Tarald Aano har jobbet i Aftenbladet i en årrekke, både som reporter og som redaktør. Han har vært særlig opptatt av kultur-, magasin- og utenriksjournalistikk, og har alltid likt å reise.

Søk reise

Dagsprogram

 • Reiseleder: Tarald Aano

  Tarald Aano
 • Dag 1: TIR 21. mai

  Vi flyr fra Sola kl.17.50 med ankomst Heathrow kl.18.50 (lokal tid) og hentes av buss som frakter oss til hotellet Hampton By Hilton utenfor Oxford der vi spiser middag sammen. Her skal vi bo i tre netter.

  TIR 21. mai
 • Dag 2: ONS 22. mai

  Sammen med en lokal guide starter vi dagen gatelangs i Oxford, kjent fra serien om den operaelskende inspektør Morse. Den er siden etterfulgt av seriene Lewis og Unge inspektør Morse. På ettermiddagen drar vi til Waddesdon Manor, et fransk renessanseslott som er brukt i storserien The Crown samt Queen Charlotte og Sherlock Holmes.

  ONS 22. mai
 • Dag 3: TOR 23. mai

  Denne dagen skal vi besøke flere landsbyer i Oxfordshire sammen med en lokal guide. Vi drar både til steder fra krimserien Mord og mysterier og til Bampton som er landsbyen fra storslåtte Downton Abbey.

  TOR 23. mai
 • Dag 4: FRE 24. mai

  Turen går nordover til York. På veien besøker vi Chatsworth House and Gardens. Her er både filmen og tv-serien Pride and Prejudice (Stolthet og fordom), basert på Jane Austens klassiske roman, spilt inn. Her blir det servert Aftenoon Tea. Etter et besøk i den vakre landsbyen Bakewell kjører vi til York og sjekker inn på Holiday Inn York City Centre der vi spiser middag sammen. Her blir vi i fire netter.

  FRE 24. mai
 • Dag 5: LØR 25. mai

  Vestlige Yorkshire står for tur: En lokal guide tar oss først til Haworth, der forfattersøstrene Brontë vokste opp. Deretter tar vi damptog, kjent fra tv-serien Den nye dyrlegen, til Keighley – åsted for den realistiske krimserien Happy Valley. Underveis besøker vi en rekke steder som er brukt i denne kritikerroste BBC-serien.

  LØR 25. mai
 • Dag 6: SØN 26. mai

  Sammen med lokal guide besøker vi først fantastiske Castle Howard der store deler av kostymedramaet Bridgerton er filmet. I den nærliggende landsbyen Pickering går vi om bord i damptoget som ble brukt i den siste Indiana Jones-filmen. Dette fører oss til koselige Goathland – for tv-seerne kjent som Aidensfield fra manges favorittserie Med hjartet på rette staden (Heartbeat).

  SØN 26. mai
 • Dag 7: MAN 27. mai

  En litt annerledes dag: Vi starter med en rundtur i den engelske vikingbyen York sammen med en lokal guide. Deretter kan vi besøke York Minster på egenhånd. I sjette og siste sesong av The Crown ble denne katedralen brukt da Charles og Camilla giftet seg. Ettermiddagen er fri før vi møtes til felles middag.

  MAN 27. mai
 • Dag 8: TIR 28. mai

  På vei til Heathrow og kveldsflyet hjem til Sola stopper vi i Kew Gardens, et mektig hageanlegg fra 1800-tallet. Her finnes over 50.000 planter, og hagen står på Unescos verdensarvliste. Avreise fra Heathrow kl. 19.50 med ankomst Sola kl. 22.40.

  TIR 28. mai
 • Reisefakta

  Dato: 21.-28. mai 2024

  Pris: kr 27 990,- 
                                                                                                
  Påmeldingsfrist: 20. februar 2024

  PRISEN INKLUDERER:
  Fly Stavanger - Heathrow t/r med SAS
  Busstransport iht. til program
  7 overnattinger
  7 frokoster
  3 felles middager
  Togbilletter iht. program
  Entreer iht. program
  Afternoon Tea
  Reiseleder Tarald Aano

  IKKE INKLUDERT:
  Enkeltromstillegg 7 netter: kr. 7990
  Drikke til maten
  Lunsjer
  4 middager
  Tips til lokal guide & sjåfør


  Påmelding til Boreal Adventure
  Treskeveien 5, 4043  Hafrsfjord

  Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no