Skip to main content

En vinreise i Nord-Italia

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Opplev denne smakfulle reisen til Nord-Italia for å nyte noen av de beste vinene som lages: den bemerkelsesverdige Barolo i Langhe, den utmerkede italienske «champagnen» i Franciacorta, frisk Prosecco i Veneto, og fyldig Amarone lagret etter eldgamle metoder i Valpolicella. I tillegg opplever vi flotte Verona og Bergamo, samt drar på båttur på den naturskjønne Iseo-sjøen med mer! 

Reisefakta

Dato:  06.-11.04  2024

Pris: kr 18 490,-

Påmeldingsfrist:  01.02. 2024

PRISEN INKLUDERER:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Fly Oslo – Milano t/r med Lufthansa
 • Overnatting 5 netter på 4* hotell inkl. frokost og 3-retters middag
 • Busstransport iht. program
 • 4 vinsmakinger inkl. lokale spesialiteter
 • 1 lunsj inkl. 1 glass vin D1
 • Lokalguide på utflukter iht. program
 • Båttur på Iseosjøen
 • Program som beskrevet

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltromstillegg 5 netter: kr 1 560,-

Evt. tips til lokalguide/sjåfør

 

Påmelding til Boreal Adventure: Treskeveien 5, 4043 Hafrsfjord

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring kan medføre merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Asti

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Oslo lufthavn for innsjekk og avreise til Italia. Avgang med Lufthansa LH 865 kl. 06:35, via Frankfurt, ankomst Milano Linate kl. 12:00. På Linate venter buss som tar oss med gjennom Lombardia regionen. Her ble ris for første gang dyrket på 1400-tallet, og risgården vi besøker har fokus på håndverket, de gamle metodene og respekt for omgivelsene her ved Po-elven. Her nyter vi en typisk, lokal risotto lunsj med et glass vin. Videre til hotellet vårt i Asti, en by i den kjente vinregionen Piemonte. Innsjekk på Hotel Palio 4* for to netter. 3-retters middag på hotellet begge dagene.
  Nettside hotellet: www.hotelpalio.com

  Ankomst til Asti
 • Dag 2: Barolo

  I dag skal vi gjøre oss kjent med Langhe, en av verdens mest anerkjente vinregioner. På vår tur ser vi flere slott og palasser på toppen av høyder og åser, med god utsikt til omgivelsene. Alba, byen som er kjent for hvite trøfler, ligger i den nordlige delen og har et flott historisk sentrum og katedral. Videre til La Morra, med sin fantastiske usikt over vinmarkene, og til selveste Barolo – opphavsstedet til den anerkjente vinen med samme navn. Vi besøker en vinbonde og ser hvordan Nebbiolo druen forvandles til utsøkte Baroloviner. Det blir selvfølgelig mulighet til å smake på vinene og nyte en lett lunsj med lokale spesialiteter som skinke, pølse, ost med mer.

  Barolo
 • Dag 3: Iseosjøen og Franciacorta

  Vi sjekker ut fra hotellet og kjører i egen buss østover. I dag skal vi bli kjent med vinområdet «Franciacorta». Første stopp er Iseo, en levende liten by med en sjarmerende gamleby og promenade innrammet med palmetrær. Her blir vi med på en båttur i naturskjønne omgivelser på den nydelige sjøen. Etterpå kjører vi gjennom Franciacortas kuperte landskap med åser og høyder til vi ankommer en lokal vinprodusent. Her smaker vi på tre forskjellige typer av den musserende vinen som stedet er så kjent for. Friske bobler akkompagneres av crostini med olivenolje, focaccia og annet godt. Videre til Verona, «Julie og Romeos by», for innsjekk på Hotel Villa Malaspina 4* for 3 netter. 3-retters middag på hotellet alle dager.
  Nettside hotellet: www.hotelvillamalaspina.it

  Iseosjøen og Franciacorta
 • Dag 4: Prosecco-vinruten i Veneto

  Etter frokost setter vi oss i bussen for å kjøre langs den kjente «Prosecco vinruten». Før vi stopper og smaker den høyt skattede musserende vinen, besøker vi byen Treviso, en lite kjent skatt med sine kanaler, litt i skyggen av sin mer berømte naboby. Bymuren som ble bygget av venetianerne på 1500-tallet er fremdeles inntakt og omfavner byen med sine koselige torg, vakre kirker og San Pietro katedralen. Videre langs Italias første vinrute, som strekker seg 47km gjennom Felettos rullende åser, Piave og Valdobbiana områdene, mellom førsteklasses vinmarker. Et stopp hos en av produsentene viser hvordan de magiske boblene lages, og vi nyter to typer vin og lokale matsnacks.

  Prosecco-vinruten i Veneto
 • Dag 5: Romantiske Verona & Valpolicellas rødviner

  Dagens utflukt begynner i Verona, byen som erobret Shakespeares hjerte og fantasi. På en to-timers vandring opplever vi hjertet av denne vakre, gamle romerske byen, med sin godt bevarte romerske arena, elegante Via Mazzini og fotogene Piazze del Erbe. Ikke rart Shakespeare valgte å legge handlingen til «Romeo & Julie» nettopp hit. I området nord for
  Verona ligger Valpolicella-dalen, med perfekte forhold for dyrking av oliven, kirsebærtrær og fremfor alt - druer. På ettermiddagen reiser vi gjennom stedene hvor Valpolicella og Amarone dyrkes og fremstilles. Vi får smake på førsteklasses produkter, deriblant tre viner (bl.a. Amarone), salami/soppressa og Grana Padano.

  Romantiske Verona & Valpolicellas rødviner
 • Dag 6: Bergamo / hjemreise

  Utsjekk og bagasjen i bussen, før vi setter vi kursen vestover og besøker Bergamo, en by som omtales som "et italiensk mesterverk". Med en skinnegående kabelbane (inkl.) fra 1887 kommer vi fra det moderne sentrum av byen opp til gamlebyen. Intet besøk til Bergamo er komplett uten et besøk til Piazza Vecchia, torget som har vært byens pulserende hjerte siden middelalderen. Ta gjerne turen opp i tårnet Torre Civica for en storslått utsikt over en usedvanlig vakker by. Nyt en god lunsj (ikke inkl.) før transfer til Milano Linate lufthavn for innsjekk og hjemreise. Avgang kl. 18:10 med Lufthansa LH 275 til Frankfurt, ankomst 19:25. Videre kl. 21:45, ankomst Oslo lufthavn kl. 23:40. Arrivederci!

  Bergamo / hjemreise