Skip to main content

Eksklusiv kulinarisk reise med Nordkappekspressen 

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Fra Oslo til den nordlige polarsirkelen 17.04. - 23.04.2024        

 • Bli med ombord på det fantastiske skipet MS Trollfjord, nyrenovert i 2023 for å gjenspeile de vakre fjordene vi seiler gjennom.
 • Lær mer om lokalsamfunnene langs kysten, og bli med på en rekke spennende, valgfrie utflukter.

 

GASTRONOMISKE OPPLEVELSER: 

 • Food & Wine i Røst (kjøkken sjef + sommelier setter sammen en spesial 5 retters + special wine paring ) hele kvelden
 • Eksklusiv house brands testing  (smaking sammen med sommelier og barmanager for alle exclusive house produktene vi har 2,5 time)
 • Sommeliers wine tasting seleksjon (sommeliers choice, 5 produkter 2,5 time x 2 kvelder. En for røde viner, en for hvite viner)

 

Reiseplan

 

Bli med når vi skriver historie og seiler ut fra Oslo — på en reise du aldri vil glemme. Se den vakre norskekysten fra det sørligste punktet i Lindesnes helt til Tromsø, over den nordlige polarsirkelen.

Dag 1: Oslo -> Dag 2: Kristiansand -> Dag 3: Haugesund og Hardangerfjorden -> Dag 4: Ålesund -> Dag 5: Brønnøysund -> Dag 6: Svolvær og Stokmarknes -> Dag 7: Tromsø

REISEINFORMASJON

 

Skip:                                                 MS Trollfjord

Reiserute:                                      Oslo-Tromsø

Reiselengde:                                 7 dager 

Fra: Oslo                                         Dato: 17.04.2024                             Avreise: 18:00  

Til: Tromsø                                     Dato: 23.04.2024                             Ankomst: 08:00


Pris:                                          Fra NOK 19 990,- per person

Fra prisen gjelder per person i innvendig dobbellugar inkl. fullpensjon. Kontakt oss for andre lugar-alternativer.


Inkludert: 

 

 • Tre skreddersydde temakvelder venter deg om bord
 • Opplev en kulinarisk reise med kystens beste råvarer og unikt utvalgte viner i gourmetrestauranten Røst
 • Eksklusiv house brands tasting i Bar 1893  
 • Sommeliers wine tasting seleksjon i Espolin Johnson Lounge
 • Overnatting i lugar med eget bad
 • Helpensjon
 • Ubegrenset servering av utvalgte øl, vin, brus og brennevin til lunsj og middag, samt i barens åpningstider
 • Ubegrenset mineralvann, te og kaffe hele dagen
 • Ettermiddagssnacks
 • Kulinariske smaksprøver
 • Flerspråklig Coastal Experience Team
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglige temaforelesninger
 • Tilgang til Treningsrom, badstue og bibliotek

 

MS TROLLFJORD

 

MS Trollfjord er flaggskipet til Svalbard-ekspressen og Nordkapp-ekspressen, og er oppkalt etter den lille, men spektakulære fjorden i Vesterålen.

Fasiliteter om bord

 • Aktiviteter og foredrag om bord med Coastal Experience Team
 • To-etasjes panoramasalong på øvre dekk
 • Stort utendørs soldekk med komfortable møbler
 • Panoramabadstue og -treningsrom 
 • Butikk om bord med toalettsaker og suvenirer
 • Bibliotek med et utvalg litteratur og brosjyrer
 • Espolin Johnson lounge
 • Truger og turstaver kan leies
 • WiFi over hele skipet
 • En rekke kulinariske demonstrasjoner og smaksprøver på hele skipet
 • Hovedrestauranten Flora for dagens tre måltider
 • Heldagsåpen bistro Brasserie Árran
 • À la carte-gourmetrestauranten Røst
 • Stilfull bar med et bredt utvalg drikkevarer

 

Valgfrie utflukter

 

Utforsk stedene vi anløper med et bredt utvalg av spennende utflukter, som ofte kan kombineres med andre tilgjengelige utflukter i havnene. Ekskursjonsprogrammet som presenteres viser noen mulige utflukter under reisen. Det endelige programmet blir satt opp og kan bestilles 180 dager før seilingen. Vær oppmerksom på at listen ikke er endelig og det kan gjøres endringer.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo

  Velkommen om bord

  Bli bedre kjent med Oslos mange sjarmerende steder før du går om bord i skipet. Hvorfor ikke ta turen til sentrum, for å knipse noen bilder av arkitektonisk høydepunkter som Rådhuset, Slottet og Oslo domkirke.

  Av steder å se langs vannkanten, kan vi nevne Aker Brygge som byr på populære spisesteder, den ruvende Akershus festning, og de nye og moderne bygningene ved vannkanten i Bjørvika. I Bjørvika finner du også Operahuset og Munchmuseet — det nye landemerket som huser verdens største kunstsamling fra den ikoniske norske kunstneren.

  MS Trollfjord ligger og venter på deg ved kaia, klar for avgang når det nærmer seg kveld. Når vi har ønsket deg velkommen om bord og du har funnet deg til rette i en lugar eller suite, får du møte opplevelsesteamet vårt. Du får mulighet til å bli godt kjent med alle i teamet, som kommer til å holde foredrag og organisere aktiviteter for deg gjennom hele reisen.

  Møt andre medpassasjerer i skipets toetasjers panoramasalong, og nyt øyeblikket når vi skriver historie og seiler fra Oslo for aller første gang. Se hovedstadens glitrende lys forsvinne i det fjerne, og gled deg over synet av landskapet og flere høydepunkter langs Oslofjorden.

  Oslo
 • Dag 2: Kristiansand

  Fyrtårnenes by

  Langt mot sør finner vi Kristiansand, som er Norges femte største by. Vi tar sikte på å være ved kai fra midten av morgenen til tidlig kveld, noe som gir deg god tid til å utforske.

  Om du blir med på en guidet tur, legger du kanskje merke til at byen bærer preg av omfattende veiplanlegging, for her går mange av gatene rett fra havna og tvers gjennom hele byen. Langs veiene kan du se arkitektur fra flere epoker, noe som vitner om at byen har blitt gjenoppbygget flere ganger – først etter store branner på 1700- og 1800-tallet, og senere etter et angrep under andre verdenskrig.

  Kristiansand tar sikte på å bli den mest bærekraftige havnen i Europa. Finn ut mer om dette fantastiske målet på en valgfri utflukt, der vi også skal besøke Odderøya. Her kan du nyte den flotte utsikten over havet og byen, og du får også dra til en militærbrakke fra 1700-tallet som er gjort om til kreative kunstnerstudioer, der det drives flere bærekraftige initiativ.

  Kristiansands militære fortid fra 1900-tallet er i fokus på en valgfri utflukt til Møvik fort. Møvik fort ble opprinnelig bygget som et tysk fort under andre verdenskrig, og det har verdens nest største landbaserte kanon.

  En annen valgfri utflukt du kan være med på tar deg til Lindesnes fyr, som markerer Norges sørligste punkt. Se dette kjennemerket som har veiledet sjøfarere trygt gjennom mørke netter siden tidlig på 1900-tallet, og lær om stedets lange historie som går helt tilbake til 1656.

  Kristiansand
 • Dag 3: Haugesund og Hardangerfjorden

  Vikinghistorie

  Etter å ha rundet sørspissen av Norge, seiler vi nordover langs vestkysten. Like etter Stavanger, kommer vi til Haugesund; «Hjemstedet til Vikingkongene».

  Dette kallenavnet er inspirert av historiske steder som Olavskirken, som ble bygget i år 1250 av Kong Håkon Hå. Her finner du også Haraldshaugen, et nasjonalt monument som sies å være den første norske kongelige gravhaugen. Vend tilbake til vikingtiden på Nordvegen historiesenter, med utstillinger presentert av en fiktiv Harald Hårfagre.

  Etter et kort opphold i Haugesund kommer du tilbake til skipet, der det blir en kort, men naturskjønn seiling inn i Hardangerfjorden, som er et av Norges fineste skipsleier. Fjorden er hele 179 kilometer lang, noe som gjør den til den lengste fjorden i Norge og den femte lengste i verden.

  Her kan du se ruvende fjellandskap med hvite snøtopper over fjorden, som speiles i det glitrende vannet nedenfor.

  Haugesund og Hardangerfjorden
 • Dag 4: Ålesund

  En pittoresk by

  Etter en solid frokost på skipet, legger vi til kai litt utpå formiddagen i en by som sprer seg utover en rekke småøyer. Med noen timer i havn er det god tid til å se hva Ålesund har å by på.

  Det første du vil legge merke til, mens vi nærmer oss land, er kanskje den spesielle arkitekturen. Hver detalj på bygningene, fra glade farger til runde spir, er inspirert av art nouveau, byggestilen som var populær i begynnelsen av 1900-tallet. Nesten hele byen ble fornyet da den ble gjenoppbygget etter en storbrann i 1904.

  Når du forlater havneområdet, beveger du deg inn i en eventyrlig by bestående av smale gater og unike bygninger. Hvis minnekortet på kameraet ditt ikke fylles helt opp, får du også noen flotte bilder av øygruppen fra utsiktspunktetet på Aksla-fjellet. Det høres kanskje mye ut med 418 trappetrinn til toppen, men utsikten som venter vil være verdt anstrengelsen.

  Du kan også besøke Atlanterhavsparken, Norges første marine vitenskapssenter. Dette er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier, og her bor sel, otter, krabber og mange andre marine arter. Du får til og med se humboldtpingviner, en art som ellers ikke finnes nord for ekvator.

  Ålesund
 • Dag 5: Brønnøysund

  Særegen nordisk natur

  Brønnøysund ligger på en smal halvøy rett ut fra fastlandet, omringet av hav og øyer. Det bor omtrent 5000 mennesker i den lille byen, mange i fargerike hus mot en bakgrunn av slake bakker og steile fjelltopper.

  Gled deg over den pulserende stemningen i havna og ta en spasertur langs Havnegata. Stikk innom en av pubene for noe leskende, eller unn deg et måltid i en lokal restaurant. Gå en tur i gjestehavna eller ta turen til den nygotiske steinkirken fra 1870.

  Mens vi seiler, kan du holde utkikk etter Vegaøyan, en øygruppe som består av rundt 6500 øyer, holmer og skjær. På Gardsøy ligger det et UNESCO verdensarvsenter, og her kan du se hvordan den verdifulle ederdunen fra ærfuglene høstes fra de små husene som øyboerne bygger til dem.

  Sør for Brønnøysund finner du øya med den berømte Torghatten. Fjellet er lett å kjenne igjen med hullet som går tvers igjennom. Ifølge lokale sagn ble hullet til da Hestmannen skjøt en pil mot en ung kvinne som avviste tilnærmelsene hans. Trollkjempen i Sømnafjellet kastet hatten for å redde den unge kvinnen, samtidig som solen opp og gjorde hatten til en stein med hullet fra pilen midt i.

  Du kan bli med på en times fottur opp til hullet i fjellet på en valgfri utflukt. Stå og se utsikten til øyene rundt gjennom hullet i fjellet.

  Vi seiler videre nordover på ettermiddagen, og legger Helgelandskysten bak oss, mens vi krysser den nordlige polarsirkel ved midnatt.

  Brønnøysund
 • Dag 6: Svolvær og Stokmarknes

  Lofoten og Hurtigrutens historiske hjemsted

  I dag utforsker vi Lofoten, en spektakulær øygruppe som stiger opp fra Norskehavet. Du trenger bare å kaste et blikk på de dramatiske fjelltoppene og fiskeværene i vannkanten for å forstå hvorfor øygruppen kalles et av Norges vakreste steder.

  Vi legger til kai i Svolvær tidlig om formiddagen. I hjertet av Lofoten, på Austvågøya, ligger Svolvær som er øygruppens største by. Her myldrer det av butikker, restauranter, gallerier og kafeeer. Her kan du også se Svolværgeita, fjellet som har fått kallenavnet fordi det kan se ut som en en geit med horn.

  Du kan bli med på en rekke utflukter fra Svolvær, som vinterfiske, padling langs kysten i kajakk eller en busstur der du får lære mer om Lofotens historie.

  Når vi først er her, må vi tilbringe litt tid i Stokmarknes. Denne historiske byen er en del av Vesterålen, en øygruppe like nordøst for Lofoten. Av alle stedene vi besøker, er dette stedet ekstra spesielt for oss. Det var her den originale Hurtigruten ble grunnlagt av Richard With i 1893.

  Hurtigruten ble raskt en livsnerve for kystsamfunnene utenfor allfarvei, og passende nok har vi fått et arvestykke til evig skue på plassen der det hele startet. I vannkanten står MS Finnmarken fra 1956 innkapslet i en bygning av glass, litt som et skip i en flaske.

  Dette er Hurtigrutemuseet, og her kan du høre Hurtigrutens historie som Norges ledende cruiserederi innen ekspedisjonsreiser. Du kan se nærmere på det gamle skipet på en guidet tur, og kjenne på stemningen fra det som en gang var.

  Svolvær og Stokmarknes
 • Dag 7: Tromsø

  Hovedstaden i Arktis

  I dag kommer du til hovedstaden i Arktis, som ligger nesten 350 km nord for den nordlige polarsirkelen.

  Du har seilt med Nordkapp-ekspressen og utforsket noen av de vakre kystlandskapene, byer og landsbyer. Du har fått oppleve det varierte klimaet, sett majestetiske fjell og fjorder, og kanskje også fått se det utrolige nordlyset én, eller til og med flere ganger.

  Vi håper du tar med deg mange gode minner fra Nordkapp-ekspressen når du reiser hjem igjen. Kom og seil med oss igjen når du er klar for flere vakre og spektakulære opplevelser langs norskekysten.

  Tromsø