Skip to main content

Høydepunkter i Antarktis

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Høydepunkter i Antarktis med MS Fridtjof Nansen 

28.11.-09.12. 2022

PRIS: 65 990,- 

Uansett hvilke andre deler av verden du har sett på tidligere reiser, er Antarktis ulikt alt annet du har opplevd. Dette er det mest fjerntliggende stedet i verden, der naturen har hele kontrollen. Antarktis har millioner av pingviner og er foringsområde for tusenvis av hval, et kontinent dedikert til vitenskap og fred. Kontinentet beskyttes av Antarktistraktaten fra 1959. Antarktis er i alle aspekter isolert fra omverdenen, og reisende vil forstå hva dette betyr når vi opplever det.  

Antarktis er så forskjellig fra andre steder på jorden at det kan føles som en fremmed planet. Noen karakteristikker som gjør Antarktis så utrolig unikt er store fjellkjeder, Skjulte innsjøer, Midnattssol, Vulkansk aktivitet og Meteoritter. Fokuset på denne ekspedisjonen er å utforske den isdekte villmarken i Antarktis i sommersesongen, for å oppleve de fantastiske landskapene og se noe av det mest hjertevarmende dyrelivet. Vi kan bli med på inkluderte og valgfrie aktiviteter for virkelig å oppleve de skjulte perlene og magien på det frosne kontinentet.

Tillegg:

 • Flypakke Stavanger - Buenos Aires tur/retur inkludert hotell på returen kr 17 990,-
 • Utflukt: Tilbring natten under den antarktiske himmelen. Gjør som de gamle polarheltene.
 • Utflukt: Lengre fotturer i Antarktis
 • Utflukt: Kajakkpadling i Antarktis

 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Norge – Buenos Aires

  Eventyret starter med en overnatting i Buenos Aires, den flotte hovedstaden i Argentina. Sjekk ut den godt bevarte italienske og franske arkitekturen, bestill en deilig biff i et av de mange biffhusene, og test danseferdighetene i tangoens hjemby. Omfavn varmen i denne sanselige byen, for det er ikke lenge før det blir langt kaldere. Hvis du ønsker å utforske byen anbefaler vi at du kommer noen dager i forkant. Eller hva med å utvide oppholdet med det valgfrie førprogrammet vårt som utforsker ville Patagonia?

  Norge – Buenos Aires
 • Dag 2: Ushuaia / ombordstigning

  Tidlig neste morgen flyr vi til Ushuaia, der det hybriddrevne ekspedisjonsskipet MS Fridtjof Nansen venter på oss. Havnebyen konkurrerer med chilenske Puerto Williams om den tilsynelatende ettertraktede tittelen «Verdens sørligste by». Martial-breen ligger nord for byen, og skaper et imponerende bakteppe på «verdens ende». Etter det obligatoriske helse- og sikkerhetsmøtet om bord på skipet, starter sjøreisen med en velkomstmiddag med ekspedisjonsteamet. Deretter kan du gjøre deg kjent med skipet som vil være basen din de neste dagene.

  Ushuaia / ombordstigning
 • Dag 3-4: Drakestredet

  For å komme oss til Antarktis må vi krysse det sagnomsuste Drakestredet. Det ble oppkalt etter den engelske sjøkapteinen Sir Francis Drake som oppdaget det ved en tilfeldighet i 1578 da skipet hans ble tatt sørover av kraftig vind. Siden det ikke er noe landmasse på disse breddegradene er det fritt frem for vind og vann, og dermed vanskelig for skip å seile her. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg – «Drakesuget» er ikke noe problem for de moderne ekspedisjonsskipene våre. Det tar to dager å krysse det rundt 1000 km brede Drakestredet. Du vil dermed ha tid til rådighet, og dette er en god ting da det er mye å gjøre for å bli klar for eventyret i Antarktis. Ekspedisjonsteamet vil starte programmet sitt av foredrag i vitenskapssenteret, der de bruker sine tiår med erfaring til å lære deg hvordan du gjør besøket ditt så trygt og bærekraftig som mulig. I henhold til IAATOs retningslinjer vil vi alle bruke desinfiserte gummistøvler på land, og sørge for å støvsuge klærne våre på forhånd for å fjerne eventuelle fremmedlegemer som kan forurense det sårbare miljøet. Du vil også lære om de forskjellige forskningsprosjektene du kan delta i, som alle brukes i pågående forsknings- og vitenskapsprosjekter rundt i verden. MS Fridtjof Nansen er også klar til å bli utforsket av deg. Tren i treningsfasilitetene våre innendørs eller utendørs, eller bestill en spabehandling i velværeområdet. Det er også tre fantastiske restauranter om bord, der du kan nyte deilige måltider som gleder både øynene og smaksløkene. Men selv med alle disse moderne fasilitetene, må du ikke glemme å ta turen ut på dekk fra tid til annen for å holde utkikk etter det første isfjellet og se dyreliv som hval og forskjellige typer stormfugl og albatross.

  Drakestredet
 • Dag 5-9: Velkommen til Antarktis

  Å være her, omgitt av ishavet, isbreer og isfjell høye som katedraler, vil gi deg følelsen av å ha landet i en helt ny verden. Antarktis er storslått, trollbindende og massivt. Det kan hende du må stoppe opp et øyeblikk for å ta det innover deg. Den bemerkelsesverdige stillheten avbrytes av de første tegnene på dyrelivet her, som pingviner, hval og sel, samt den entusiastiske jubelen som spontant bryter ut over hele skipet. Akkurat som islandskapet i Antarktis endrer seg gjennom årstidene, gjør også dyrelivet det. Sent på våren, fra oktober til november, vil det være mye mer snø, og dette gjør at landskapet føles enda mer uberørt. Det snødekte landskapet er bakteppet til synet av pingviner som flørter og bygger rede. Det er fortsatt lite hval her – de fleste er på vei hit, og vil ankomme i stort antall innen desember og januar. Ankomsten av flere hvaler markerer at vi har kommet til midtsommer, og det er også tiden da de første pingvinungene klekkes ut. Det er alltid sjarmerende å se disse keitete fjærklumpene løpe rundt. Februar og mars er høysesong for å se hval, da store mengder krill lokker dem til området. Når vi kommer hit vil ekspedisjonsteamet gripe enhver anledning til å ta deg med på iscruise og landinger for å komme tettere på det imponerende landskapet og dyrelivet. Det er en stor opplevelse å se pingviner fra skipet, og når vi går i land for å se dem på nært hold blir opplevelsen enda mer magisk. Det samme gjelder når en sel eller hval plutselig kommer opp ved siden av deg mens du er ute i de mindre explorer-båtene våre eller en kajakk som en del av en valgfri aktivitet. Så ha kameraet klart til enhver tid. For å forsterke følelsen av å være på en oppdagelsesreise, vil ekspedisjonsteamet snakke om fascinerende temaer som det frosne kontinentets historie, biologi, dyreliv og glasiologi.

  Velkommen til Antarktis
 • Dag 10-11: Retur til Ushuaia

  Etter å ha utforsket det fjerntliggende og ville Antarktis over fem dager, setter vi kursen nordover igjen. Både hodet og hjertet ditt vil være fylt av flotte minner for livet. Forhåpentligvis har du også fanget mange av disse spesielle øyeblikkene med kameraet. Mens vi seiler tilbake over Drakestredet, kan du bruke tiden til å gå gjennom bildene for å holde liv i oppholdet i Antarktis litt lenger. Ekspedisjonsteamet vil også oppsummere de mange opplevelsene fra Antarktis i vitenskapssenteret. Kanskje du ønsker å bearbeide opplevelsene mens du trener, eller kanskje du lar tankene vandre tilbake til Antarktis i explorer-salongen og baren?

  Retur til Ushuaia
 • Dag 12: Hjemreise

  Ekspedisjonsreisen tar slutt når vi ankommer Ushuaia igjen. Herfra blir du transportert til flyplassen for flyet tilbake til Buenos Aires, og får en ny sjanse til å oppleve Argentinas hovedstad. Vi har reist til verdens ende og tilbake igjen. Vi har seilt til det sagnomsuste syvende kontinent, og har fortryllende historier og bilder av pingviner til å bevise det. Minnene om Antarktis vil ha en spesiell plass i hjertet ditt – det er en destinasjon uten sidestykke. Sammen med de andre oppdagelsesreisende som har vært her, må vi gjøre alt vi kan for å bevare dette unike stedet.

  Hjemreise