Skip to main content

Vinter i Alta - fire dager

Vinter i nord er en magisk tid, og Alta viser de naturlige og kulturelle tingene på en unik og spennende måte. Vi er det perfekte reisemålet for de "store" naturopplevelsene som nordlys, korte arktiske dager, og regionen er også full av uventede overraskelser. Kanskje ser vi en rev ute på tur, en elg i skogen eller en frossen foss som bare tilfeldig venter på å bli oppdaget. Uansett hva som skjer på ferien din her, vil du ta utrolige minner med deg hjem igjen. På denne turen vil du bruke tid som en aktiv deltaker i utendørsaktiviteter. Ingenting ekstremt - du trenger ikke å være fjellklatrer eller maratonløper! - men du får også tid til å nyte roen og stillheten her oppe i Alta.

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1:: Ankomst/Nordlysjakt

  Du blir møtt av en våre ansatte på flyplassen
  for å forsikre at alt er i orden ved ankomsten.
  Når du har fått bagasjen så er det transport til
  Alta Sentrum hvor du sjekker inn på hotellet.
  Her blir det litt tid til å slappe av før første
  aktivitet starter.

  19:00-23:30 Nordlysjakt. Vil dere oppleve det fantastiske nordlyset, men er usikker på når, hvor og hvordan? Bli med på tur med ett eneste mål; vi skal jakte på nordlyset! Etter pick up på hotellet drar vi til vårt hovedkvarter for å ha en briefing om nordlyset generelt og hvordan finne det denne kvelden spesielt, samt hvordan ta bilder av nordlyset. På våre turer serverer vi en enkel suppe med brød/flatbrød. På mange måter kan en si at det i mindre grad dreier seg om jakt på nordlyset, og i langt større grad jakt på klarvær. Klar himmel er avgjørende for å se fenomenet. Vær, vind og skyer påvirkes av mange forhold og ikke minst fjell, dal og fjorder. Det å være lokalkjent er derfor avgjørende for hvorvidt en klarer å finne gode forhold. Jakten dreier seg også om å finne gode lokasjoner for å ta bilder.

  Ankomst/Nordlysjakt
 • Dag 2:: Alta sentrum/Nordlyssafari

  Vi anbefaler tur til Alta Museum, Nordlyskatedralen og BorealisAlta. Alta Museum ligger ca 10 minutter fra Sentrum med bybussen (Nr 140). Senterets museumsdel innendørs er åpen hele året og i den permanente utstillingen finner dere blant annet flere løse blokker/steiner med helleristninger og hellemalerier. Dette gjør at man får en liten smakebit av det ekte, selv når de vakre helleristningene ute ligger trygt bevart under snøen. Museets permanente utstillinger er inndelt i ulike tema, blant annet bergkunsten i Alta, samisk før-kristen religion, nordlys og sportsfiske i Altaelva. (inkl inngang, men ikke transport). Nordlyskatedralen og BorealisAlta ligger midt i Alta Sentrum. Nordlysets skjønnhet og kraft har fascinert folk i alle tider. Og mens ulike kulturer har fortalt sine egne historier om nordlyset, har vitenskapsfolk lett etter naturvitenskapelige forklaringer på fenomenet. I denne utstillingen opplever du fortellinger om nordlysets og fenomenets magi. Dere får ta del i unike og stemningsfulle nordlysopplevelser basert på samiske myter og sagn, og lære hvorfor forskningen rundt nordlys er så sterkt koblet til Altas historie. Samtidig får dere et innblikk i vitenskapen bak hvordan og hvorfor dette fascinerende lysfenomenet oppstår. (inkl inngang).
  16:30 – 19:00 En smak av hundekjøring Med vår hjelp vil du gjøre ditt eget team av hunder klar, og du vil dele slede sammen med en annen og dra ut på tur i skogen. En erfaren guide er sammen med deg hele tiden. Når du kommer tilbake, varm drikke og hjemmebakt kake venter på deg, sammen med historier om hvordan det er å leve, jobbe og konkurrere i Finnmarksløpet som vi gjør hvert år med disse fantastiske firbente idrettsutøverne.

  Alta sentrum/Nordlyssafari
 • Dag 3:: Snøskutertur/Ishotellet

  09:30-12:30 Scootertur på Finnmarksvidda Kom å bli med på snøscootertur på Finnmarksvidda! Enten det er første gang dere kjører scooter, eller har kjørt før så blir dere godt ivaretatt av guiden og vil få en flott tur i vakre omgivelser. Dere blir hentet i Sentrum og drar for å få på ordentlig med klær, scooterdress, sko og hansker. Deretter er det ca 15 minutter i bil til startpunktet. Det vil først bli gitt sikkerhetsinstruksjoner før dere begir dere ut på
  tur. Guiden kjører først og vil justere turen etter hvor erfarne gruppen er. Turen går gjennom vakker natur og opp på Finnmarksvidda, det vil være mange fotomuligheter underveis. Midtveis er det en pause, dere vil få servert snack og varm drikke rundt varmen i en lavvo før turen går tilbake til Alta igjen.
  15:15-10:30 Magisk overnatting på ishotellet, inkl 3-retters middag Tilbring natten på verdens nordligste ishotell som i år er åpent for 20. gang! Hvert år i november/desember blir ishotellet bygd opp av naturlig snø og is og temaet endres for hvert år, men er forankret i vinter, historie og det arktiske livet. Føl stilheten mellom de solide veggene og det myke gulvet av snø, og studer isskulpturene og utskjæringene av snø som man finner på hotellet. Gå innom soverommene for å se de ulike designene, inkludert de unikt innredede suitene. Inne i ishotellet finner dere også isbaren, her kan den spesielle Sorrisniva Igloo Blue-drinken nytes fra et håndlaget glass av is. Utenfor ishotellet kan dere gå dere n tur i den vakre naturen og nyte den friske luften. Hovedbygget er bygget som en stor lavvo hvor dere kan slappe av og nyte en deilig middag. Et bord vil være reservert i restauranten. Her er menyen basert på lokale råvarer og dere kan velge fra à la carte-menyen hva dere ønsker å spise. Når dere er klar for å ta kveld tar dere med deg dobbel sovepose ut til rommet hvor natten skal tilbringes i en myk seng som også er tildekket av reinskinn. Om morgenen kan dere bruke den oppvarmede badstuen, før dere inntar en god frokost i restauranten.

  Snøskutertur/Ishotellet
 • Dag 4:: Hjemreise

  Utsjekk fra hotellet og transport til flyplassen.

 • Reisefakta

  Pris per pers i dbl.rom kr. 13 492,-
  Pris per pers i enk.rom kr. 17 715,-

  Prisen inkl:

  • Tre netter på hotel i Sentrum, inkl frokost
  • Nordlysjakt, med et lett måltid, kveldens suppe og brød.
  • Inngang til Alta Museum, Nordyskatedralen og BorealisAlta
  • Hundekjøring
  • Overnatting I Ishotellet og 3-retters middag. Vann inkl som drikke til all mat
  • Lokal transport fra/til flyplassen og til aktiviteter