Skip to main content

Tromsø - Lofoten - Tromsø

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Vi tør påstå at Lofoten er et av verdens vakreste øyriker, med en vill og vakker natur og idylliske fiskevær. Mange har Lofoten på sin «bucketliste», og akkurat i sommer har dere en perfekt anledning til å oppleve Lofoten på feriebussen sammen med oss.  

Naturopplevelsene kommer som perler på en snor, og som passasjer på feriebussen kan dere sette dere trygt tilbake og bare nyte turen.

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Tromsø – Gryllefjord 146 km

  Turen starter tidlig på morgenen og går fra Tromsø til Senja, på veier som snirkler seg langs fjordene. Allerede her håper vi dere er glad for at dere kan sitte og nyte utsikten, i stedet for å kjøre selv. Hamn i Senja kan være verdt et stopp, her kan dere trekke pusten, nå hvilepuls og kjenne at ferien er i gang.For noen av dere vil kanskje nordlyset og verdensrommet trekke mer. Da anbefaler vi en tur til Romskipet Aurora, et lærings - og opplevelsessenter knyttet til virksomheten på Andøya Space Center.

  Det blir overnatting her i Andenes.

  Tromsø – Gryllefjord 146 km
 • Dag 2: Andøya – Sortland - Melbu 144 km

  Dagen starter med en nydelig frokost, før bussen på ny tar oss ut på en fantastisk tur i øyriket Vesterålen, mot Sortland.

  Sortland ligger ved Sortlandssundet, lengst øst på Langøya, og blir ofte profilert som «den blå byen ved sundet». Dette kom etter et initiativ om å male alle bygningene i byen blå, og resultatet av dette er at det i dag er et tyvetalls bygninger i sentrum som er malt i en blånyanse.

  På Sortland kan vi besøke Sortlands Museum, eller et ekte oppdrettsanlegg. Dette er et opplevelsessenter for norsk havbruk, hvor dere vil få et unikt innblikk i produksjon av laks i en av Norges vakreste regioner.

  fortsetter mot Melbu, men gjør først et stopp på Stokmarknes på veien. Stokmarknes er by og administrasjonssentret i Hadsel, og ligger på nordsiden av Hadseløya. Midt i sentrum finner vi Hurtigrutemuseet, som står klar til å ta dere med på en tidsreise langs kysten.

  Vi kjører videre til Melbu, hvor vi skal overnatte. Melbu er en viktig fiskerihavn som ligger på sørsiden av Hadseløya, i skjæringspunktet mellom Lofoten og Vesterålen. Her kan dere velge om dere vil besøke Fiskeindustrimuseet eller Vesterålsmuseet, eller bare senke skuldrene, gå en tur og nyte de flotte omgivelsene.

  Andøya – Sortland - Melbu 144 km
 • Dag 3: Melbu – Svolvær - Leknes 111 km

  Nå håper vi at dere begynner å kjenne at tiden nesten står stille, og alt dere ønsker er kanskje bare å sitte og nyte den nydelige utsikten. Men feriebussen tar dere med videre til nye opplevelser. Vi tar fergen fra Melbu til Fiskebøl, og kjører mot Svolvær. Vi anbefaler dere å holde dere våkne, slik at dere får med dere all den fantastiske utsikten og naturen bussen passerer på veien. Dette må bare oppleves!

  Svolvær er Lofotens største by, og selverklært hovedstad i øyriket. Byen er omgitt av vakre naturområder, med fjelltoppen Svolværgeita som det mest kjente landemerket. Her finnes en rekke aktiviteter for dere som vil oppleve de unike og spektakulære kontrastene naturen i Lofoten byr på. For eksempel kan dere gå for en kajakktur eller båttur i havgapet. Hvis dette ikke frister kan dere besøke et av museene – velg mellom Lofoten Krigsminnemuseum, Magic Ice Lofoten eller Nordnorsk Kunstsenter.

  Vi anbefaler noe så enkelt som en tur i et av fjellene som omkranser byen, hvor dere kan kjenne roen senke seg.

  Etter å ha opplevd alt hva Svolvær har å by på, tar vi turen videre til Leknes.

  Leknes er kommunesentret i Vestvågøy kommune, og ligger geografisk midt i Lofoten. Vi anbefaler en tur på Lofotr vikingmuseum, hvor dere kan bli bedre kjent med vikinghistorien fra Lofoten, og oppleve et vikingmåltid i gildehallen.

  Et annet alternativ er å leie sykkel og ta turen til Hauklandstranda. Stranda er kritthvit, og omgitt av turkist hav og fjelltopper. Hvis dere orker anbefaler vi dere å bestige Mannen, og få utsikt til stranda ovenfra.

  Melbu – Svolvær - Leknes 111 km
 • Dag 4: Leknes – Bodø 157 km

  Siste etappen i flotte Lofoten, går fra Lekens og ned til Moskenes. Dere kan velge om vi på veien skal kjøre ned til Nusfjord eller helt til Å, i enden av Lofoten. Fergen fra Moskenes til Bodø tar fire timer og går hele dagen, så dere velger selv når dere vil dra videre.
  Vel framme i Bodø kjører vi rett til hotellet hvor vi skal overnatte.
  Bodø ligger mellom høyfjell og fjord, har cirka 50 000 innbyggere, og er en av Norges raskest voksende byer. Her finnes mange aktiviteter og attraksjoner å velge mellom. Den mest kjente er nok Norsk Luftfartsmuseum, som er verdt et besøk. Vi anbefaler dere en spasertur i Bodø sentrum, hvor dere kan ta del i byens urbane gleder.

 • Dag 5: Bodø - Narvik 300 km

  Vi starter i Bodø tidlig på morgenen, og kjører langs Saltstraumen mot Fauske, før vi tar E6 nordover. Nordland er et langt fylke, og dette merkes nok på denne strekningen som skal ta oss opp til Narvik. Vi kan velge mellom flere stopp på veien, ønsker dere å kjøre via Kjøpsvik å ta fergen fra Bogenes, er Kjøpsvik er flott sted å stoppe på.
  Vi overnatter i Narvik.

  Narvik har blant annet vakker natur med mektige fjell, en dramatisk krigshistorie og Ofotbanen å skilte med. Narvik er også en viktig industriby. Malm fra gruvene i Kiruna skipes ut fra isfri havn i Narvik. Ofotbanen som frakter malmen ned til Narvik kan også ta gjester med opp til svenske grensen.

  Bodø - Narvik 300 km
 • Dag 6: Narvik – Tromsø 232 km

  Vi er klar for siste etappe som går fra Narvik, nordover på E6, til Tromsø. Ikke langt fra Narvik kommer vi til Polarpark. Polarpark er verdens nordligste dyrepark, og Nord-Norges eneste. Parken dekker et areal på 1100 mål - ingen andre parker har et like stort areal per dyr, noe som gir Polar Park et villmarkspreg og gjør at den skiller seg ut fra andre tradisjonelle dyreparker. I parken finner dere både bjørn og ulv.

  Veien går videre via Nordkjosbotn, og vi er tilbake til start i Tromsø.

 • Reisefakta

  Pris per person i dobbeltrom NOK 14.300,-

  Prisen inkluderer:
  - Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  - transport og sjåfør
  - Frokost er inkl med overnattingene

  - Drikke til måltid (annet enn springvann) er ikke inkl i prisen, men kan kjøpes på stedet

  Bompenger og Ferger er ikke inkludert i prisen.