Skip to main content

Tromsø - Senja - Vesterålen - Lofoten - Bodø - Narvik

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Her har du Nord-Norgesturen for deg som vil oppleve mest mulig av det beste Troms og Nordland kan by på! Turen starter i Tromsø, "Nordens Paris", landsdelens største by. Herfra begynner din studiereise i fantastisk natur. Senja har ville fjell som stuper rett i havet, mye likt som det man finner i Lofoten. Med ferge ankommer vi den nordlige tuppen Andøya, og får oppleve hele øyriket på vår ferd sørvest gjennom Vesterålen og Lofoten. Videre til Bodø, Nordlands største by, og Narvik med sin rike krigshistorie og retur til Tromsø. En rundreise med mye variasjon og store opplevelser!

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Tromsø

  Ankomst Tromsø med fly, eller kanskje Hurtigruten? Utforsk Nordens Paris' mange severdigheter. Ta en byvandring med guide, se på selmatingen på Polaria og besøk Polarmuseet og lær byens lange tradisjon og tilknytning med polekspedisjonene og polarfangst. Delta på ølsafari, kjør med hundespann (på hjul), eller ta fjellheisen til toppen av Storsteinen og se Tromsø i panorama.

  Tromsø
 • Dag 2: Tromsø – Senja - Andenes

  Turen starter tidlig på morgenen og går fra Tromsø til Senja, over Kvaløya og med ferge fra Brensholmen over til Botnhamn på Senja. Herfra kjører vi langs "Nasjonal turistvei" videre til Gryllefjord. Denne delen omtales ofte som den vakreste på øya. Innerst i Ersfjorden ligger Ersfjordstranda med hvit, finkornet sand som sender tankene til andre land og strender. Omgitt av spisse, høye fjell er dette Norge på sitt vakreste. Toalettbygget på plassen med trekantet form og gullbeslått ytre er en attraksjon i seg selv. Vi kan ta fotostopp der vi ønsker. Fra Gryllefjord går sommerfergen over til Andenes på Andøya, og vi ankommer med siste ferge og sjekker inn på hotell på Andenes.

  Tromsø – Senja - Andenes
 • Dag 3: Andenes - Sortland

  Andøya er en liten perle med noen helt unike turistattraksjoner. Hvalsafarien her er en av verdens beste, med stor sjanse for å se hval i alle størrelser. Her du så heldig å se en spermasetthval i det den setter halefinnen i været for å dykke har du et minne for livet. Like ved Andenes finner vi også romsenteret Spaceship Aurora, hvor det årlig sendes forskningsraketter opp i verdensrommet. Her kan man blant annet lære om nordlysets hemmeligheter, og barn i alle aldre kan prøve seg som astronauter. Den lille bygda Bleik bør også stoppes innom, den sjarmerende klyngebebyggelsen ved den kritthvite stranden må foreviges. Videre langs "yttersida" av Andøya mot Sortland. På Kvalsaukan kan man stoppe innom en vaskekte sameleir hos Inga Sami Siida og mate reinen. Sortland "Den blå byen ved sundet" er siste stopp, her overnatter vi.

  Andenes - Sortland
 • Dag 4: Sortland - Svolvær - Leknes

  Din eventyrreise fortsetter, og vi forlater Vesterålen til fordel for Lofoten, og kjører "Lofast" veien som ble åpnet i 2007 og ga Lofoten fastlandsforbindelse. Underveis ser du Møysalen som med sine 1262 meter er det høyeste fjellet i Lofoten og Vesterålen. Ferden fortsetter langs fjell og fjorder på Austvågøy, til Svolvær, Lofotens "hovedstad".
  Svolvær er en verdensby i miniatyr. Her finner du attraksjoner og servicer i toppklasse, og problemet er snarere å velge. Lofoten Krigsminnemuseum har en meget omfattende utstilling og ildsjeler som viser deg rundt, og isutstillingen Magic Ice ligger sentralt og i gåavstand.
  Delta på havørnsafarien som legger fra kai midt i byen, som også stikker innom berømte Trollfjorden. Etter lunsjstopp og sightseeing i Svolvær drar vi videre vestover. På Borg ruver Lofotr Vikingmuseum i landskapet, spesielt langhuset som er en kopi av huset som utgravninger viser stod her for 1000 år siden. Her kan man spise suppe kokt i gryta over bålet i gildehallen og se utstillingene i museet.
  En annen avstikker vel verdt er til Unstad, som har fått verdensry som attraktiv surfedestinasjon. Den lille bygda ligger ytterst i en u-formet dal, som i en gryte, med storhavet som pisker store bølger kontinuerlig inn mot sandstranden. En helt spesiell plass.
  Videre er det ikke langt til Leknes for overnatting på Scandic Leknes.

  Sortland - Svolvær - Leknes
 • Dag 5: Leknes – Bodø

  Turen går videre mot vest fra Leknes til Moskenes, og naturen blir villere og vakrere dess lengre ut i Lofoten man beveger seg. Underveis kan man stoppe og oppleve fantastisk handverk og kunst på Glasshytta på Vikten, eller hos Smeden i Sund. De spreke har kanskje lyst å gå "sherpatrappene" til toppen av Reinebringen og ta det ikoniske utsiktsbildet mot Reine som man har sett så mange ganger i media. Man kan kjøre helt ut så langt man kommer i Lofoten, til stedet som kort og godt heter "Å", besøk Tørrfiskmuseet og spis Lofotens beste kanelboller på kafeen. Ferge fra Moskenes til Bodø.
  Vel framme i Bodø kjører vi rett til hotellet hvor vi skal overnatte.
  Bodø ligger mellom høyfjell og fjord, har cirka 50 000 innbyggere, og er en av Norges raskest voksende byer. Her finnes mange aktiviteter og attraksjoner å velge mellom. Den mest kjente er nok Norsk Luftfartsmuseum, som er verdt et besøk. Vi anbefaler dere en spasertur i Bodø sentrum, hvor dere kan ta del i byens urbane gleder.

  Leknes – Bodø
 • Dag 6: Bodø - Narvik

  Vi starter i Bodø tidlig på morgenen, og kjører langs Saltstraumen mot Fauske, før vi tar E6 nordover. Nordland er et langt fylke, og dette merkes nok på denne strekningen som skal ta oss opp til Narvik. Vi kan velge mellom flere stopp på veien. Ønsker dere å kjøre via Kjøpsvik og ta fergen fra Bogenes, er Kjøpsvik er flott sted å stoppe på.

  Vel fremme i Narvik velger dere hva dere ønsker å oppleve. Narvik kan skilte med vakker natur med mektige fjell, en dramatisk krigshistorie og Ofotbanen, for å nevne noe. Hvis dere ønsker å se midnattssola, anbefaler vi dere å ta gondolbanen i Narvikfjellet. Banen tar dere opp til Fjellheisrestauranten, som ligger 656 meter over havet.
  Overnatting i Narvik.

  Bodø - Narvik
 • Dag 7: Narvik – hjemreise

  Ta litt ekstra tid i Narvik og utforsk regionen, eller planlegg for hjemreise. Harstad/Narvik lufthavn Evenes ligger en times kjøring fra Narvik, eller returner til Tromsø og fullfør rundreisen.

  Narvik – hjemreise
 • Reisefakta

  Destinasjoner: Tromsø, Senja, Vesterålen, Lofoten, Bodø, Narvik
  Varighet: 6 netter / 7 dager
  Programmet er et forslag og et utgangspunkt, vi trekke fra og legger til slik du og dine ønsker det for å få en best mulig tur – helt på deres premisser. Programmet kan være travelt og innholdsrikt, rolig og behagelig – eller en blanding.

  Pristilbud på forespørsel – ta kontakt!

  Prisen inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av Boreal Adventure
  • Transport i leiebil fra Hertz eller egen Boreal turbuss med erfaren sjåfør, inkl. drivstoff, ferger, bompenger etc.
  • Program, servicer og måltider som ønsket
  • Overnatting på hotell i valgt kategori