Skip to main content

Tromsø - Alta - Karasjok - Tromsø med leiebil

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. Fjorder, vidder og uendelig masse vakker natur.  

Turen starter og avslutter i Tromsø, byen som også blir kalt "Nordens Paris". Fra Tromsø kjører dere med leiebil til Alta. Her er det satt opp besøker på Alta Museum, som med sine store helleristningsfelt er med på UNESCO sin verdensarvliste. Fra Alta går turen innover Finnmarksvidda til Kautokeino og Karasjok - kulturelt og sosialt hovedsete for samer i Norge. Besøk Juhls Sølvsmie i Kautokeino, og temaparken Sápmi Park i Karasjok som presenterer den samiske kulturen og historien på en engasjerende, lærerik og underholdene måte.  Neste besøksmål er selveste Nordkapp. Årlig kommer mange tusen mennesker fra hele verden for å besøke Europas nordligste punkt. Inne i Nordkapphallen viser supervideografen Ivo Caprinos film "Nordkapps 4 årstider" og restaurant Kompasset byr på middag og fantastisk utsikt mot Nordishavet. Neste høydepunkt på reisen er verdens nordligste by, Hammerfest. Byens historie vitner om pomorhandel, ishavsfangst og fiske, mens gassanlegget på Melkøya, forteller at oljealderen også har nådd Finnmark. Turen avsluttes i Tromsø - en livlig, vakker by med arktisk historie, omgitt av fjell, fjord og øyer. Her blir det en sightseeingtur med lokalguide, samt tid til å utforske byen på egen hånd.    

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Nordlysbyen Alta

  Tromsø – Alta 330 km. Dagen starter med ferjeturer over Ullsfjorden og Lyngenfjorden. I Olderdalen kjører man inn på E6 og fortsetter til Storslett, hvor det passer bra med en liten pause før ferden går videre over Kvænangsfjellet til Alta. (Hvis man ikke vil ta ferge kan man kjøre hele veien fra Tromsø til Alta) Alta Museum ligger i Hjemmeluft, 5 km fra Alta sentrum. Like i nærheten av museet finner vi det ene av de fem bergkunstområdene på UNESCO sin Verdensarvliste. Det berømte feltet med helleristninger som ble oppdaget av lokalbefolkningen i 1973. Uteområdet til museet der ristningene ligger kan besøkes på sommeren. Inne finner dere også permanente steiner med helleristninger og hellemalinger. Andre av museets permanente utstillinger er inndelt i ulike tema, blant annet samisk før-kristen religion, nordlys og sportsfiske i Alta. Etter et besøk her må dere finne Hotellet i Alta hvor det er bestilt overnatting.

  Nordlysbyen Alta
 • Dag 2: Besøk samenes hovedstad

  Alta – Kautokeino – Karasjok 270 km
  I dag skal Finnmarksvidda utforskes. Først kjøres det et stykke langs Altaelva før man kommer opp på Finnmarksvidda og passerer Masi et stykke før Kautokeino, eller Guovdageainnu på samisk.
  Her kan man besøke Juhls Sølvsmie, som er den eldste her fra 1959.
  Etter en tur rundt i Kautokeino må der kjøre nordøstover til Karasjok og Sápmi Park, som kan by på Det MagiskeTeater, Siida med reinsdyr, samisk håndverk, suvenirbutikk med egen sølvsmie, glassblåseri, og Storgammen restaurant.

  Besøk samenes hovedstad
 • Dag 3: Verdens nordligste punkt

  Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp (ca. 290 km).
  Kjøreruten går forbi det gamle samiske offerstedet Skoganvarre til Lakselv og videre utover langs den vakre Porsangerfjorden. Så krysses Magerøysundet i tunnel og dere kommer til Honningsvåg.

  Det er booket rom på Scandic Nordkapp eller Scandic Honningsvåg.
  Om kvelden er det fint og kjører opp til Nordkapp platået, hvor man bl.a. kan spise middag i Nordkapphallen.

  Verdens nordligste punkt
 • Dag 4: Verdens nordligste by

  Honningsvåg – Hammerfest (ca. 170 km).
  Så må man kjører tilbake langs Porsangerfjorden til Olderfjord, over Hatter til Skáidi og videre til Kvaløya og Hammerfest.
  Her kan man ta turen til Isbjørnklubben, som verdens kjent.
  Overnatting på hotell i Hammerfest.

  Verdens nordligste by
 • Dag 5: Tilbake mot Tromsø

  Hammerfest – Tromsø (ca. 560 km).
  Kjør til Skáidi og over Sennalandet til Alta.
  I Alta tar man ta et kort stopp i sentrum for å besøke Nordlys Katedralen og BorealisAlta.
  Så kjører man videre på kjente veier til Olderdalen. Nå kan man velge ikke å ta ferge, men å følge E6 fordi Kåfjord og Skibotn med flott utsikt til Lyngsalpene, inn til Nordkjosbotn og tilbake til Tromsø. Overnatting på hotell i Tromsø.

  Tilbake mot Tromsø
 • Dag 6: Nordens Paris

  Etter frokost sjekker man ut og utforsker Tromsø på egenhånd.

  Nordens Paris
 • Pakkepris

  Pris fra NOK 7.367,- pr pers.
  Prisen er gyldig tom 30 sept. 2020

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer og leiebil som beskrevet
  Overnatting på hotell, inkl frokost
  Inngang Alta Museum og BorealisAlta

 • Ikke inkludert

  Ingen måltider utenom frokost er inkludert
  Ferge og bompenger er ikke inkludert i prisen
  Bensin og forsikring på leiebil er ikke inkludert i prisen.

 • Vær forberedt på alt slags vær når det er sommer i nord - regnjakke og bukse, genser for kjølig vær, pluss t-skjorter og shorts i tilfelle varmt vær og gode tursko.