Skip to main content

Sensommertur til Tyskland & Kielerkanalen

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Kielerkanalen går fra Østersjøen til Nordsjøen. Vi bor i Bad Bramstedt, Tryp by Wyndham hotel og opplever livet på Kielerkanalen fra en hjuldamper. Kielerkanalen er en av Europas mest trafikerte vannveier. Vi gjør trivelige utflukter.

 

25.09

Turbuss fra Boreal Adventure møter for avreise fra Byterminalen, Stavanger kl. 11.00 og Bystasjonen, Sandnes kl. 11.30. Vi ønskes velkommen av våre mannskaper Jane Edland og Gaute Espedal. Vi kjører til Kristiansand og sjekker inn på SuperSpeed med avgang kl. 16:30, om bord kan vi anbefale buffet inkludert dessertbord og drikke for de som ønsker dette, bestilles ved påmelding. Etter ankomst Hirtshals kjører vi til Comwell Rebild hotell ved Aalborg for overnatting.  

26.09

Vi kjører gjennom Danmark. Grensehandel  før vi kjører siste stykket til Bad Bramstedt og Tryp by Wyndham hotel som ligger 42 km nord for Hamburg. Innsjekk og middag.

27.09

Frokost og utflukt på kielerkanalen. Vi går ombord på hjuldamperen Freya for å se livet på Kielerkanalen, både fraktefartøy, seilbåter og ferjer, samt sluser. Ombord får vi servering og drikke samt kake bord. Til kvelden samles vi til hyggelig middag og drøs. 

28.09

Frokost før utflukt til området Altes Land og Finkenwerder ved elven Elbe med fantastisk utsikt over Airbus produksjons-, start- og landingsområde. Her ble det allerede i 1944 bygd den første BV238 som var Krigens største fly.  Bare 20 år senere ble Tysklands største jetfly bygd her. Like etter begynte Airbus 300 sin produksjon. Landområdet er fylt av kanaler og kjent for sin tegelsteinsarkitektur fra Hansatiden. Vi stopper på en av de familieeide Fruktgårdene for å reise med ”traktor tog”. Videre til den gamle hansabyen Stade med sine velbevarte bygninger.  Dersom ønskelig tilbringer vi noen timer i sentrum av Hamburg og Rådhusplassen. Her finner vi flere store varehus. Til avtalt tid møtes vi og kjører tilbake til vårt hotell som venter med middag.

29.09

Etter en lang og god frokost, sjekker vi ut og kjører mot Rendsburg, vestkysten via Husum videre inn i Danmark og gjør en kort stopp i Ribe som regnes som Nordens eldste by med historie tilbake til 700-tallet. Vi fortsetter til Viborg og Golf Hotel for overnatting. Etter innsjekk treffes vi til middag.

30.09

Frokost før vi kjører til Hirtshals og sjekker inn på SuperSpeed med avgang kl. 12.15. om bord kan vi anbefale buffet inkludert dessertbord og drikke for de som ønsker dette, bestilles ved påmelding. Etter ankomst Kristiansand kl. 15.30 kjører vi tilbake til våre hjemsteder med mange gode ferieminner og kanskje nye bekjentskaper i bagasjen.

PRIS. Kr 7 990,-

Prisen inkluderer:

  • Buss reisen med Gaute Espedal & Jane Edland.
  • Colorline, Kristiansand-Hirtshals tur/retur
  • 3 hotellovernattinger på Tryp by Wyndham hotel inkludert middag og frokost
  • 1 natt på Comwell Rebild hotell, inkludert frokost.
  • 1 natt på Golf Hotell Viborg inkludert middag og Frokost.
  • Program som i turbeskrivelse

 

Tillegg:

  • Singel rom kr 1 500,- pr person.
  • Colorline, buffet med kalde og varme retter, inkludert dessertbord og fri drikke kr 650,- tur/retur

Bindende påmelding innen 15. august til:

Jane Edland: 924 33 491 eller Gaute Espedal: 916 00 599

Hjertelig velkommen!

Søk reise