Skip to main content

Norges berømte fjorder og Bohuslänkysten i Sverige

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med oss på ekspedisjonscruise fra Bergen til noen av de vakreste fjordene i Norge og den idylliske Bohuslänkysten i Sverige. Praktfulle Sør-Norge og den vakre Bohuslenkysten i Sverige. Opplev den fantastiske naturen i Norges fjordlandskap, og høydepunktene langs den ville og vakre Bohuslänkysten i Sverige på dette unike ekspedisjonscruiset. Gled deg til kjente severdigheter i fjordriket og det vakre sørlandet. Agder har alltid vært et populært mål for sommerferien, og langs hele kysten finner vi idylliske landskap og sjarmerende sørlandsbyer. Ekspedisjon til fjordene i Vest-Norge Tilbring fire dager med å utforske én eller flere av Norges mest spektakulære fjorder. Steder vi kanskje besøker: Lysefjorden, som har noen av de mest spektakulære vertikale fjellklippene blant alle fjordene i Norge. Sognefjorden, som er den lengste og dypeste fjorden, og ofte kalles Kongen av fjordene. Hardangerfjorden, som er omkranset av eplegårder, og er en fest for sansene om høsten. I ekte ekspedisjonsånd, vil været og lokale forhold bestemme hvor vi drar og hvor lang tid vi bruker på hvert sted, men du er garantert en fantastisk fjordopplevelse!

Her i Norge vokser vi opp med en respekt og kjærlighet for naturen. Ekspedisjonscruiset går om høsten, og du kan glede deg til forskjellige utendørsaktiviteter, som fotturer og kajakkturer i fargerike omgivelser. Løvet i fjellsidene og åsene er farget i rødt, gult og oransje, og lufta er klar og frisk. Norges spiskammer vil være fullt av delikatesser som er klare til å høstes, og det vil du også merke på menyen om bord, aktivitetene og utfluktene våre.

Søk reise

Dagsprogram

 • 06. oktober: Reisen starter

  Reisen starter i livlige Bergen. Byen ble grunnlagt i år 1070, og var hovedstaden vår i mange år. Du vil se at byen har beholdt mye av sin lokale karakter, historie og sjarm. Etter at du har gått om bord i ekspedisjonsskipet, vil du bli vist til lugaren din. Det er en obligatorisk sikkerhetsdemonstrasjon rett før avreise, og etterpå kan du ta deg en tur rundt på skipet og gjøre deg kjent. Etter et møte med ekspedisjonsteamet, er vi klare for å starte det skandinaviske eventyret.

  Reisen starter
 • 07.-10. oktober: Fjordene i Norge

  Målet vårt de neste fire dagene, er å utforske kysten og naturen på Vestlandet. Her finner du spektakulære fjell, fredfylte fjorder og majestetiske isbreer. Avhengig av lokale forhold, skal vi bruke de små ekspedisjonsbåtene våre og dra ut på landinger for å utforske fjordene og kystområdene nærmere. Her kan du få mulighet til å oppleve de stille fjordene fra en kajakk. Vær- og vindforhold vil avgjøre nøyaktig hvor vi drar og når. Her er noen av fjordene vi kan besøke.
  Nordfjord er den sjette lengste fjorden i Norge. Den ble skapt av Jostedalsbreen, en av de største isbreene i Europa. Her får du se alt fra den spektakulære isbreen, til fjorder, fjell, frodige daler og vakre sandstrender. Billedskjønne Loen er en av hovedattraksjonene. I skyggen av den majestetiske Jostedalsbreen, i hjertet av Nordfjord, finner du Loen - det perfekte sted for å utforske de vakre, nærliggende områdene. Sognefjorden strekker seg hele 205 kilometer innover i landet. Den kalles ofte Kongen av fjordene, siden det er den lengste og dypeste fjordene våre. Langt inne i fjorden ligger vakre Fjærland med kun 300 innbyggere. Det er også her Sognefjorden møter Jostedalsbreen. Det er en av Norges mest kjente isbreer, og den største isbreen på det europeiske kontinentet.
  Hardangerfjorden er den femte lengste fjorden i verden, og den nest lengste i Norge. Klimaet her er mildt, og langs fjellsidene ligger noen av de vakreste eplegårdene i Norge. Regionen er spesielt kjent for nettopp epleproduktene. Her finner du alt fra syltetøy og juice til prisbelønt sider, som en matskribent beskrev som «nordisk sjampanje». Lysefjorden har noen av de mest spektakulære, vertikale fjellklippene blant alle fjordene i Norge. Her ligger nemlig ikoniske Preikestolen. Denne fjellformasjonen har dukket opp i mange innlegg på sosiale medier, og er kanskje den mest kjente turistattraksjonen i Norge. Hvis vi seiler inn i Lysefjorden, kan du se Preikestolen nedenfra. Alternativt kan du gå ut på en fottur til toppen under en valgfri utflukt. Uansett hvilken fjord vi reiser til, kan du glede deg til fantastiske landskap i spektakulære høstfarger. På grunn av den mindre størrelsen på skipet vårt, vil du komme enda tettere på landskapet og stedene vi besøker underveis. Du vil også bli invitert til foredrag med ekspedisjonsteamet, som gladelig deler av sin omfattende kunnskap om alt du får se. Innsikten deres gjør opplevelsen enda bedre, og gir deg en dypere forståelse av regionen.

  Fjordene i Norge
 • 11. oktober: Agder

  og flotte turer. Agder kalles noen ganger Norges riviera på grunn av det milde klimaet, og er et av de mest populære ferieområdene i landet vårt. Her finner du en sjarmerende blanding av skjærgård, skogsområder og åser, og vi vil prøve å vise deg det beste regionen har å by på. Vi satser på å besøke Arendal, hvor de små trehusene ligger tett i tett ved havet, og den livlige indre havnen skaper er et stykke perfekt sørlandsidyll. Ta en spasertur i de sjarmerende gatene i den gamle delen av byen, og nyt den tilbakelente sørlandsstemningen. Har du litt ekstra energi? Raet nasjonalpark er perfekt for flotte utendørsopplevelser. Parken går langs kysten, og byr på glasialgeologi og mange turstier. Avhengig av værforholdene, kan det hende du får muligheten til å utforske området på en fottur, kajakktur eller sykkeltur.

  Agder
 • 12. oktober: Den fredelige svenskekysten

  holmer, livlige byer og små fiskerlandsbyer. Vi stopper på øya Sydkoster – en av de to Kosterøyene. Nordkoster og Sydkoster ligger midt i Kosterhavets nasjonalpark. På den sørlige øya kan du gå opp til Valfjäll – det høyeste punktet på øya. Fra toppen får du utsikt over hele øygruppen, og kan se helt til Norge. Om ettermiddagen fortsetter vi reisen langs den vakre svenskekysten, og seiler til Lysekil hvor vi skal tilbringe kvelden. Vi anbefaler at du tar en tur ut på dekk når vi seiler gjennom kanalen, forbi sjarmerende fiskerlandsbyer, omgitt vakker natur. Lysekil er en koselig kystby, så benytt gjerne anledningen til å ta en spasertur for å se den vakre bygningene. Den sjarmerende, gamle bydelen Gamlestan er godt bevart, og er også verdt et besøk. Stikk innom noen av de lokale kaféene og restaurantene, og smak på sjømaten som området er så kjent for. Etter en aktiv dag med utforsking, kan du nyte et deilig måltid og en god natts søvn på MS Spitsbergen.

  Den fredelige svenskekysten
 • 13. oktober: Oslo / hjemreise

  Vi legger til kai i Oslo tidlig om morgenen. Etter frokost er det tid for å ta farvel med MS Spitsbergen. Hvis du har tid, anbefaler vi at du ser deg litt rundt i Oslo før du reiser hjem. Hovedstaden vår ble utnevnt til Europas grønne hovedstad i 2019, og byen ved Oslofjorden er omgitt av skogkledde åser og innsjøer.

  Oslo / hjemreise