Skip to main content

Tromsø-Alta-Karasjok-Tromsø

Bytt ut solsteking og tropenetter i Syden med en reise til midnattssolens rike i sommer. Opplev fjorder, vidder og uendelig masse vakker natur alene eller i fellesskap.  
Turen starter og avslutter i Tromsø, byen som også blir kalt "Nordens Paris". Fra Tromsø videre til Alta, før turen går videre innover Finnmarksvidda til Kautokeino og Karasjok - kulturelt og sosialt hovedsete for samer i Norge. Neste besøksmål er Europas nordligste punkt og verdens nordligste by, Nordkapp og Hammerfest. Rundturen avsluttes i Tromsø - en livlig, vakker by med arktisk historie, omgitt av fjell, fjord og en øyverden under midnattssola og nordlyset.

Kontakt oss!

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Tromsø – Alta

  Vi starter dagen med ferjeturer over Ullsfjorden og Lyngenfjorden. I Olderdalen kommer vi inn på E6 og fortsetter til Storslett, hvor vi tar en liten pause før ferden går videre over Kvænangsfjellet til Alta. Vi besøker Alta Museum, som med sine store helleristningsfelt er med på UNESCOs verdensarvliste.
  Innsjekk og overnatting på valgt hotell.

  Tromsø – Alta
 • Dag 2: Alta – Kautokeino – Karasjok

  I dag skal vi utforske Finnmarksvidda. Vi kjører først et stykke langs Altaelva før vi kommer opp på Finnmarksvidda og passerer Masi et stykke før vi ankommer Kautokeino, eller Guovdageainnu på samisk.
  Her skal vi besøke Juhls Sølvsmie, som er den eldste her fra 1959.

  Alta – Kautokeino – Karasjok
 • Vi fortsetter nordøstover til Karasjok og Sápmi Park. Temaparken presenterer den samiske kulturen og historien på en engasjerende, lærerik og underholdene måte. Her kan dere oppleve Det Magiske Teater, Siida med reinsdyr, samisk håndverk, suvenirbutikk med egen sølvsmie, glassblåseri, og Storgammen restaurant.
  Innsjekk og overnatting på valgt hotell.

 • Dag 3: Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp

  Kjøreruten går forbi det gamle samiske offerstedet Skoganvarre til Lakselv og videre utover langs den vakre Porsangerfjorden. Vi krysser Magerøysundet i tunnel og kommer til Honningsvåg.
  Innsjekk og overnatting på valgt hotell.

  Om kvelden kjører vi opp til Nordkapp-platået, der vi bl.a. skal spise middag i Nordkapphallen med fantastisk utsikt mot Nordishavet.

  Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp
 • Dag 4: Honningsvåg – Hammerfest

  Vi kjører tilbake langs Porsangerfjorden til Olderfjord, over Hatter til Skáidi og videre til Kvaløya og Hammerfest. Stopp ved Meridianstøtten som står på UNESCOs verdensarvliste, og gå ut på Fuglenes og se det fantastiske utsikten utover fjorden mot den karakteristiske øya Håja. Dra videre til Gjenreisningsmuseet og se hvordan livet var i Hammerfest før, under og ikke minst etter krigen når gjenoppbyggingen av byen fant sted. Etterpå kan man gå stien opp til utkikkspunktet på åsen ovenfor sentrum, og gjerne ta en kaffe eller et godt måltid å Turistua.

  Innsjekk og overnatting på valgt hotell.

  Honningsvåg – Hammerfest
 • Dag 5: Hammerfest – Tromsø

  Vi kjører tilbake til Skáidi og over Sennalandet til Alta. I Alta blir det en kort stopp i sentrum for å besøke Nordlys Katedralen og BorealisAlta.
  Så kjører vi videre på kjente veier til Olderdalen. Vi velger nå å følge E6 forbi Kåfjord og Skibotn, med flott utsikt til Lyngsalpene, inn til Nordkjosbotn og tilbake til Tromsø.
  Innsjekk og overnatting på valgt hotell.

  Hammerfest – Tromsø
 • Dag 6: Sightseeingtur i Tromsø

  Frokost og utsjekk fra hotellet. Utforsk Nordens Paris' mange severdigheter. Ta en byvandring med guide, se på selmatingen på Polaria og besøk Polarmuseet og lær byens lange tradisjon og tilknytning med polekspedisjonene og polarfangst. Delta på ølsafari, kjør med hundespann (på hjul), eller ta fjellheisen til toppen av Storsteinen og se Tromsø i panorama.

  Sightseeingtur i Tromsø
 • Reisefakta og pakkepris

  Destinasjoner: Tromsø – Alta – Karasjok – Nordkapp – Hammerfest
  Start/slutt: Ankomst og avgang fra Tromsø
  Varighet: 5 netter / 6 dager

  Pristilbud på forespørsel
  Prisen inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av Boreal Adventure
  • Transport i valgt transport, egen Boreal turbuss med erfaren sjåfør eller leiebil fra Hertz
  • Program, servicer og måltider som ønsket
  • Overnatting på hotell i valgt kategori