Skip to main content

Feriebussen Tromsø-Alta-Karasjok-Tromsø

Bytt ut solsteking og tropenetter i Syden med en reise til midnattssolens rike i sommer. Opplev fjorder, vidder og uendelig masse vakker natur sammen med oss.  
Vi starter og avslutter i Tromsø, byen som også blir kalt "Nordens Paris". Fra Tromsø kjører vi med buss til Alta, før turen går videre innover Finnmarksvidda til Kautokeino og Karasjok - kulturelt og sosialt hovedsete for samer i Norge. Våre neste besøksmål er Europas nordligste punkt og verdens nordligste by, Nordkapp og Hammerfest. Vi avslutter turen i Tromsø - en livlig, vakker by med arktisk historie, omgitt av fjell, fjord og en øyverden under midnattssola og nordlyset.

Kontakt oss!

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Tromsø – Alta 330 km

  Vi starter dagen med ferjeturer over Ullsfjorden og Lyngenfjorden. I Olderdalen kommer vi inn på E6 og fortsetter til Storslett, hvor vi tar en liten pause før ferden går videre over Kvænangsfjellet til Alta. Vi besøker Alta Museum, som med sine store helleristningsfelt er med på UNESCOs verdensarvliste.
  Etter et besøk her kjører vi inn til Scandic Hotel Alta, hvor vi skal spise middag og overnatte.

  Tromsø – Alta 330 km
 • Dag 2: Alta – Kautokeino – Karasjok 270 km

  I dag skal vi utforske Finnmarksvidda. Vi kjører først et stykke langs Altaelva før vi kommer opp på Finnmarksvidda og passerer Masi et stykke før vi ankommer Kautokeino, eller Guovdageainnu på samisk.
  Her skal vi besøke Juhls Sølvsmie, som er den eldste her fra 1959.

  Alta – Kautokeino – Karasjok 270 km
 • Vi fortsetter nordøstover til Karasjok og Sápmi Park. Temaparken presenterer den samiske kulturen og historien på en engasjerende, lærerik og underholdene måte. Her kan dere oppleve Det MagiskeTeater, Siida med reinsdyr, samisk håndverk, suvenirbutikk med egen sølvsmie, glassblåseri, og Storgammen restaurant.

 • Dag 3: Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp 290 km

  Kjøreruten går forbi det gamle samiske offerstedet Skoganvarre til Lakselv og videre utover langs den vakre Porsangerfjorden. Vi krysser Magerøysundet i tunnel og kommer til Honningsvåg. Vi skal bo på Scandic Nordkapp eller Scandic Honningsvåg.

  Om kvelden kjører vi opp til Nordkapp-platået, der vi bl.a. skal spise middag i Nordkapphallen med fantastisk utsikt mot Nordishavet.

  Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp 290 km
 • Dag 4: Honningsvåg – Hammerfest 170 km

  Vi kjører tilbake langs Porsangerfjorden til Olderfjord, over Hatter til Skáidi og videre til Kvaløya og Hammerfest. Her blir det en liten rundtur sammen med en lokalguide, som forteller oss det vi trenger å vite om Hammerfest! Turen avsluttes i Isbjørn klubben.

  Vi skal spise middag og overnatte på Scandic Hotel Hammerfest

  Honningsvåg – Hammerfest 170 km
 • Dag 5: Hammerfest – Tromsø 560 km

  Hammerfest – Tromsø 560 km
  Vi kjører tilbake til Skáidi og over Sennalandet til Alta. I Alta blir det en kort stopp i sentrum for å besøke Nordlys Katedralen og BorealisAlta.
  Så kjører vi videre på kjente veier til Olderdalen. Vi velger nå å følge E6 forbi Kåfjord og Skibotn, med flott utsikt til Lyngsalpene, inn til Nordkjosbotn og tilbake til Tromsø.
  Vi overnatter på Ishavshotellet.

  Hammerfest – Tromsø 560 km
 • Dag 6: Sightseeingtur i Tromsø

  Etter frokost sjekker vi ut og laster bagasjen i bussen. Sammen med en lokalguide skal vi i dag på sightseeingtur i Tromsø - en livlig, vakker by med arktisk historie, omgitt av fjell, fjord og en øyverden under midnattssola og nordlyset. Det vil også bli tid for dere å utforske byen på egen hånd.

  Sightseeingtur i Tromsø
 • Reisefakta og pakkepris

  Destinasjoner: Tromsø – Alta – Karasjok – Nordkapp – Hammerfest
  Start/slutt: Ankomst og avgang fra Tromsø
  Varighet: 5 netter / 6 dager
  Minimum/Maximum: 10 - 49 personer

  Pristilbud på forespørsel
  Prisen inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av Boreal Adventure
  • Transport i egen Boreal turbuss med erfaren sjåfør, inkl. drivstoff, ferger, bompenger etc.
  • Program, servicer og måltider som ønsket
  • Overnatting på hotell i valgt kategori