Skip to main content

Alta - Hammerfest - Nordkapp - Karasjok - Alta

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. Fjorder, vidder og uendelig masse vakker natur. Bli med oss til Nord-Norge! Troms og Finnmark er Norges nordligste og største fylke. Høydepunktene og opplevelsene kommer som perler på en snor – vi starter med Nordlysbyen Alta så Nordkapp, Karasjok, Kautokeino og avslutter med besøk på Helleristningene i Alta. Områdene vi besøker er virkelig kontrastfylte i sammenligning med vår hverdag i sørligere strøk. Bli bedre kjent med vårt langstrakte land, besku fantastiske fjellformasjoner og natur i Norges nordligste fylke!

Kontakt oss!

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Alta

  Ankomst Alta, innsjekk på valgt hotell. Utforsk Finnmarks største by og aktivitetseldorado. Her er noe for en hver smak, hundekjøring, elvesafari, fjellturer, sykling over vidda, RIB turer, og mye annet. Spis hos Finnmarks beste kokk på "Trasti og Trine", besøk Alta Museum og se helleristningene som står på UNESCOs verdensarvliste, og se Nordlyskatedralen.

  Ankomst Alta
 • Dag 2: Alta – Hammerfest – Honningsvåg - Nordkapp

  Vi starter dagen med å kjøre til Hammerfest. Byen ligger på 70,7 grader nord og har i over 200 år blitt ansett som verdens nordligste by. Byen har en spennende historie med pomorhandel (betegnelsen på handelsforbindelsen mellom Nordvest-Russlands pomorer og folket langs kysten av Nord-Norge), ishavsfiske, fiskeindustri, bybranner, energi og gass. Hammerfest var den første byen i Nord-Europa som fikk elektriske gatelys.

  Alta – Hammerfest – Honningsvåg - Nordkapp
 • Etter besøket i Hammerfest fortsetter vi videre mot Honningsvåg hvor vi skal bo denne natten. Underveis stopper vi for å beskue de fantastiske fjellformasjonene, det er også mye mulig at vi får se reinsdyr som beiter i veikanten. Ved ankomst til Honningsvåg sjekker vi inn på hotellet og får noen timer til å slappe av før vi spiser felles middag. Nærmere midnatt kjører vi opp til Nordkapplatået hvor vi håper å se midnattssola.

 • Dag 3: Honningsvåg – Karasjok (290 km)

  Etter en rolig morgen fortsetter ferden mot Karasjok. Turen går langs vakre Porsangerfjorden og over Finnmarksvidda. Karasjok er den kulturelle og sosiale arena for samene i Norge, og rundt 80 prosent av innbyggerne er samisktalende. Her finner vi også Sametinget, museum for de samiske samlinger og Karasjoks gamle kirke. Kirken er den eldste gjenværende i Finnmark, og er en av få bygninger som sto igjen etter at store deler av Finnmark ble brent under 2. verdenskrig. Vi skal overnatte i Karasjok og det er mulig for dem som ønsker å besøke Sapmi Park på egen hånd om ettermiddagen. Det blir felles middag i gammen.

  Honningsvåg – Karasjok (290 km)
 • Dag 4: Karasjok – Kautokeino. 128 km, Kautokeino –Alta (140 km)

  Vi tar turen over Finnmarksvidda og kjører de 128 km til Kautokeino. Kautokeino er Norges største kommune, og tilbyr samisk kultur og viddeopplevelser. Påskefestivalen her er viden kjent. Her ligger også det berømte Juhls Silver Gallery som vi besøker. Etter besøket her starter vi turen tilbake til Alta.

  Karasjok – Kautokeino. 128 km, Kautokeino –Alta (140 km)
 • Vi kjører over vidda, forbi Masi – der man kan ha et stopp med en samisk opplevelse hos den kjente Cavzo Safari, før vi fortsetter ned mot Altaelven og Alta. I Alta blir det besøk på Alta Museum. Vi får en guidet tur rundt på det store helleristningsfeltet, som er på UNESCOs verdensarvliste og ligger i fantastiske omgivelser innerst i Altafjorden. Utsikten her kan ta pusten fra enhver. Etter denne flotte opplevelsen drar vi til Nordlyskatedralen som ble bygget i 2013, og står som et signalbygg midt i sentrum av Alta.

 • Reisefakta og pakkepris

  Destinasjoner: Alta, Hammerfest, Honningsvåg, Nordkapp, Karasjok, Kautokeino
  Varighet: 3 netter / 4 dager
  Programmet er et forslag og et utgangspunkt, vi trekke fra og legger til slik du og dine ønsker det for å få en best mulig tur – helt på deres premisser. Programmet kan være travelt og innholdsrikt, rolig og behagelig – eller en blanding.


  Pristilbud på forespørsel – ta kontakt!
  Prisen inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av Boreal Adventure
  • Transport som valgt, leiebil fra Hertz eller egen buss fra Boreal
  • Program, servicer og måltider som ønsket
  • Overnatting på hotell i valgt kategori