Skip to main content

MTB: Alta og Finnmarksvidda

Uendelig vakker natur i den frodige og lune Altadalen og den lavt bølgende Finnmarksvidda. Elver og innsjøer, multebær, midnattsol og reinsdyr! Og ikke minst flotte singel- og doubletracks som tar oss til de tradisjonelle Fjellstuene på vidda. Vel fremme nyter vi deilig badstue, avløst av god mat og der tilhørende vin etter timer på sykkelsetet!

Finnmarksvidda er stor slik at vi må regne med relativt lange dager, opp til 6-7 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Kort fortalt dreier det seg om mye stein, myrer og mange bekker små som må krysses. Generelt vil det si at det er påkrevd at dere har syklet i terrenget før.

På Skill and Fitness – skalaen scorer denne turen S5/F6.

Kule overnattinger

Overnattinger underveis av turen er inkludert og vil skje i våre superstilig Aurora Canvas Dome i Alta i tillegg til på Jotka Fjellstue. Her får du det beste fra to verdener – unik glamping overnatting i furuskogen i Alta og historiske Jotka Fjellstue som i sin tid ble opprettet på midten av 1800-tallet for at statens embetsmenn skulle komme seg rundt året rundt, for veinettet var ikke utbygd ennå. Ønskes du å benytte deg av badstue for å myke opp musklene etter en lang dag er dette også mulig.

Servering

Alle måltider underveis (fra suppe & brød første dag til lunsj siste dag) er inkludert. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet! Fellesnevneren for måltidene du vil få servert er at de vil gi deg en smak av det beste Finnmark har å by på i tillegg til å være kortreist – hva mer kan man ønske seg? Øl/vin og mineralvann som nytes underveis tilkommer.

Sykkel og utstyr

Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,25″ eller mer.

Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss!

Mekker og kjentmann

Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer der, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur.

Support

Turen foregår med full support, noe som betyr at baggen din med ditt personlige utstyr vil være tilgjengelig hver kveld.

Trenger du ekstra overnattinger før eller etter turen er vi selvsagt behjelpelig med det.

Datoer 2021

Juni 17 – 20

Juli 22 – 25

August 12 – 15

September 16 – 19

Pris

Tur
Kr 13 400,- pr person (i dobbeltrom i Aurora Canvas Dome og Jotka Fjellstue)

Inkluderer all transport, bagasjetransport natt to, guide, badstue, servering og overnatting

Leiesykkel
Kr 600,- pr dag. Sjekk utleiesykler her.

Ekstra
Overnatting; kr 1 250,- pp i dbl rom inkl frokost i Aurora Canvas Dome.
Middag dag 4; kr 530,-

Til denne turen trenger du en skikkelig terrengsykkel. Vi anbefaler for øvrig en fulldemper.

Er du i tvil om sykkelen din egner seg kan du leie en fulldempet 29 tommer hos oss som vil ta deg sorgløst over de fleste sykkeltekniske utfordringer som finnes på Finnmarksvidda. Fremdrift og balanse må imidlertid du besørge.

Dessuten må du ha med hjelm, hansker, sykkelsko, shorts med padding, ullundertøy, ekstra sokker sekk (omlag 25 liter, gjerne med drikkesystem) som rommer regnstøy, tynn genser, hjelmlue, en energibar eller to og reserveutstyr.

Din private bag blir transportert til Jotka Fjellstue dag 3.

Fullstendig utstyrsliste sendes ved påmelding.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst Alta
  Vi henter deg på flyplassen
  Sjekk inn the Aurora Canvas Dome
  Til Glød HQ der vi møter resten av gruppa, setter sammen/tilpasser sykler, ser på plan og sjekker værmeldingen.

  Kort sykkeltur for å sjekke at alt fungerer som det skal.

  Kveldens suppe og brød.

 • Dag 2

  Den første dagen tar vi for oss av Alta-dalens utallige muligheter! Her finnes flytstier og mer tekniske utfordringer i skjønn forening. Er vi i skikkelig form benytter vi sjansen til å prøve Offroadfinnmarks første etappe som går i en sving oppom vidda sørvest for Alta. Gode alternativer er stier som Sonja Kristins Cocktail, Jorra Jungle, Baddomella, Sandfallet, Kaffemokka, Cover Trail og Dollarsvingen.

  Dette blir en kremdag der også kaffekjelen er med!. Ved tilbakekomst til Glød HQ; elgburger-lunsj. En dag med 100% ren sti-nytelse.

  Tilbake ved Glød HQ nyter vi elgburger-lunsj.
  Sykling: 4-5 timer, 35-40 km

  Så pakking for de neste to dagene
  Middag
  Overnatting i Aurora Canvas Dome

 • Dag 3

  Etter frokost kjører vi sørover til Same-bygda Masi, der etappen over Finnmarksvidda starter. Starten er ganske utfordrende med relativt kraftig motbakke og serpentin-svinger. Men likevel ikke verre enn at alt er syklebart. Etterhvert flater terrenget ut, og vi kan nyte den typiske Finnmarksvidda. Lavt bølgende terreng så langt øyet kan se. Foran oss ligger nydelig sykling langs firehjuling veier, tråkk og stier mot nord. Vi stopper underveis og lager lunsj over bål. Etter lunsj vil vi etterhvert begynne å se fjellene på kysten av Finnmark mot nord, før vi dreier mot øst og tar sikte på dagens mål – ultrakoselige Jotka Fjellstue!

  Denne etappen er identisk med en av etappene på Offroad Finnmark 300 i år.

  Etter en lang dag på sykkelsetet smaker “komme-frem-pilsen” helt ok! På Jotka nyter vi badstue og nydelig middag. Overnatting på Fjellstuas koselige hytter.

  Vi frakter baggen din inn og ut slik at du har tilgang til ekstra klær og personlige eiendeler.

  Sykling: 6-8 timer, 50 km

 • Dag 4

  Vi har vendt nesen nordover mot Alta. Også idag følger vi en trase fra sykkelrittet Offroad Finnmark, men også den som brukes i hundekjørerkonkurransen i mars, Finnmarksløpet.

  Terrenget er relativt lettsyklet, og har vi vinden i ryggen denne dagen, blir alt en fryd! Flyt, flyt, og atter flyt!

  Dagen avsluttes med en fantastisk singel track ned til Altadalen og videre langs østsiden av Altaelva ned til GLØD Headquarters.

  Sykling: 6-8 timer, 45 km

  Hvis du nå planlegger å forlate Alta, vil flyavganger etter kl 18:00 fungere – vi skal få deg på flyplassen i tide. Vi anbefaler derimot ei ekstra natt, for å nyte en rolig kveld i lag med resten av gruppa, god middag og ei god natt søvn. Vi hjelper til med å få det organisert!