Skip to main content

Nordlysbyen Alta - tre dager

Kom og opplev vinteren i nord! Om dere kommer i mørketiden, den fargerike tiden som vi liker å kalle den. Eller senere på vinteren når solen er tilbake og dagene lengre, så er det alltid masse spennende å finne på her i Nordlysbyen Alta. Det er den perfekte destinasjonen for naturopplevelser. Omringet av fjord og vidde, er det bare noen få minutter så er du ute i naturen og kan nyte den gode stillheten og det fantastiske lyset. I løpet av disse dagene vil du få en smak av noen av høydepunktene og lokal kultur som regionen har å by på.

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst/Nordlyssafari

  Du blir møtt av en våre ansatte på flyplassen for å forsikre at alt er i orden ved ankomsten. Når du har fått bagasjen så er det transport til Alta Sentrum hvor du sjekker inn på hotellet. Her blir det litt tid til å slappe av før første aktivitet starter. 19:00-23:30/00 Nordlyssafari Vi på Pæskatun ønsker å dele vår fascinasjon og det mytiske med dette fantastiske fenomenet med deg. Kom bli med oss for å jakte på nordlyset. Vi drar ut av byen og bort fra all lysforurensing. Vi følger med på værmeldingen og med våre lokalkunnskaper om topografien rundt Alta vil vi vi lete etter klarest mulig himmel og der vi får de beste bildene. Vi kler oss godt, og det er mulig å låne thermodress, varme vintersko og hansker. Våre erfarne guider vil forklare historien og vitenskapen bak Nordlys og hjelpe med kamerainnstillinger. De vil også ta bilder av deg og de beste bildene blir sendt til deg. Lengden på turen kan variere avhengig av hvor tidlig nordlyset dukker opp og hvor langt må vi kjøre for å finne det. Vårt hovedmål er at DU ser nordlyset og å gi deg den mest unike opplevelsen i nord.

  Ankomst/Nordlyssafari
 • Dag 2: Hundesledetur/sameleir

  10:00-12:30 En smak av hundekjøring Guiden tar dere med til Trasti & Trine for en spennende opplevelse som hundekjørere. Her blir dere med erfarne guider ut på hundesledetur langs skogsstien omgitt av vakker natur. Når dere er tilbake vil det bli servert varm drikke sammen med historier om hvordan det er å leve, jobbe og konkurrere i Finnmarksløpet som vi gjør hvert år med disse fantastiske firbente utøverne. Trasti & Trine er et norsk miljøsertifisert selskap.

  16:00-18:30 Siida Malis (3-retters middag) og besøk reinsdyrene Denne samiske familien har røtter fra Maze og Kautokeino og har holdt på med reindrift I flere generasjoner. De lever og jobber på den tradisjonelle måten også i dag, og ønsker å dele fra deres hverdag med gjestene. Dette er en fin møteplass for en god samtale og et tradisjonelt godt måltid i Alta. Du vil ha muligheten til å gå inn i en tradisjonell lavvo, besøke museet og besøke reinsdyrene som de har i siidaen. Det vil bli servert samisk tradisjonell middag.

  Hundesledetur/sameleir
 • Besøk hos Siida Malis

  Besøk hos Siida Malis
 • Dag 3: Hjemreise

  Transport fra hotell til flyplassen.

 • Reisefakta

  Pris per pers fra kr. 7 498,- per pers i dbl.rom.
  Pris per pers fra kr. 8 685,- per pers i enk.rom.

  Prisen inkl:
  • Overnatting
  • Nordlyssafari
  • Hundekjøring
  • Besøk hos Sami Siida, inkl 3-retters middag
  • Lokal transport fra/til flyplassen og til aktiviteter