Skip to main content

MTB: North Cape Epic

Det er en ære å presentere noe av det mest spektakulære en kan oppleve fra terrengsykkelsetet i Nord-Norge. Vi boltrer oss i det ypperste av stier, tråkk og grusveier en kan oppleve i denne landsdelen! Bli med på en terrengsykkelopplevelse spekket med vær, natur, reinsdyr og midnattssol!

Vi kan ikke love sol og 25 plussgrader hele uka – men vi kan love at du er en endret terrengsyklist etter turen. Og du vil være infisert av Finnmark-basillen!

 

Turen går 16.-22.juli 2021 - ta kontakt snarest for påmelding! 

 

Double- og single track 

Vi begynner med å varme opp langs Altadalens mange stimuligheter, før vi tar veien videre langs samenes firhjuling spor. Det blir mye double tracks. Enkelte partier er steinete og relativt krevende, men brorparten er veldig fin sykling. Underveis  vil du også oppleve en god del myr- og elvekryssinger der en må av sykkelen. Turen har ikke voldsomme fjell som skal bestiges, men vidda er ikke flat! Dette gjør at summen av høydemeter etter en dag gjerne overstiger 750-1 000 meter, noe som kjennes godt i beina!

På Skill and Fitness – skalen er dette en S5/F6-tur

Traseene som følges benyttes i stor grad også til sykkelrittet OffroadFinnmark og Skaidi Extreme.

Krevende og utfordrende

Dette er en krevende tur der det dreier seg om lange dager, opp til 5-7 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer fra 25 til 40 km og gjennomsnittshastigheten fra 10 – 18 km/t. Kombinasjonen av relativt lange distanser og krevende terreng gjør det påkrevd at du er i relativt god form, og vant til å sykle i terrenget.

Kule overnattinger

Etter lange dager på sykkelsetet vet vi det er godt å lade opp i en god seng og overnatting underveis blir både i våre Aurora Canvas Dome i Alta, på Jotka Fjellstue og i Honningsvåg. Ønsker du å benytte deg av badstu for å myke opp musklene etter en lang dag er dette også mulig. All overnatting underveis er inkludert.

Servering

Alle måltider (fra suppe og brød første kveld til lunsj siste dag) er inkludert. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet! Øl/vin og mineralvann som nytes underveis tilkommer.

Kongekrabbesafari

Sammen med Destinasjon 71 Grader Nord drar vi på kongekrabbesafari utenfor Honningsvåg. Denne havets aristokrat har gitt de Nord-Norske havområdene en ny dimensjon etter at de utvandret til våre farvann fra Russland. Og smaken – ja, den er himmelsk! Det vil vi få oppleve når vi nyter selvfanget kongekrabbe til lunsj.

Nordkapp

Turen avsluttes ved at vi sykler ut til Fastlands-Europas nordligste punkt; Nordkapp. Er vi riktig heldige får vi kanskje også oppleve midnattssolens glød over ishavet fra toppen av platået. Lyst er det uansett, døgnet rundt.

Sykkel og utstyr

Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,25″ eller mer. Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer om sykkelleie her!

Mekker og kjentmann

Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer dit, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur.

Support

Turen foregår med full support, noe som betyr at baggen din med ditt personlige utstyr vil være tilgjengelig hver kveld. Merk at det kan bli endringer her om ruten må legges om.

Trenger du ekstra overnattinger før eller etter turen er vi selvsagt behjelpelig med det.

Pris kr 25 550,- pr person (i dobbeltrom første natta)

Inkluderer alle måltider unntatt middag dag 6,  transport også henting/bringing på/til flyplassen, bagasjetransport, guide, support og stilig overnatting

Leiesykkel
kr 600,- pr dag. Elektrisk terrengsykkel kr 800,- pr dag. (Kr 2 940/3 920 for hele turen)

Tillegg
Hvis du ønsker ei ekstra natt, kr 1050,-,- pp i Aurora Canvas Dome (pr pers i dobbelt rom)
Middag dag 7, kr 400,-

Turens egenskaper: 

 • Nord Norges beste terrengsykling samlet i en tur
 • Kul overnatting i Aurora Canvas Dome og på Fjellstuer
 • Kongekrabbesafari og Nordkapp
 • Skaidi
 • Bagasjetransport
Utstyr

Til denne turen trenger du en skikkelig terrengsykkel. Vi anbefaler en fulldemper.

Er du i tvil om sykkelen din egner seg kan du leie en fulldempet 29 tommer hos oss som vil ta deg sorgløst over de fleste sykkeltekniske utfordringer som finnes på Finnmarksvidda. Fremdrift og balanse må imidlertid du besørge.

Dessuten må du ha med hjelm, hansker, sykkelsko, shorts med padding, ullundertøy, ekstra sokker sekk (omlag 25 liter, gjerne med drikkesystem) som rommer regnstøy, tynn genser, hjelmlue, en energibar eller to og reserveutstyr.

Din private bag blir transportert rundt til overnattingsstedene.

Fullstendig utstyrsliste sendes ved påmelding.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst Alta
  Pick up på flyplassen
  Innsjekk på Aurora Canvas Dome
  Møte gruppa, sette sammen/tilpasse sykler, planlegge og nyte kveldens suppe.

 • Dag 2

  Stidag i Altadalen – vi nyter milevis med naturlige stier som Sonja Kristins Cocktail, Jorra Jungle, Baddomella, Sandfallet, Kaffemokka, Cover Trail og Dollarsvingen. Bålpause underveis ved bredden av Altaelva. Og elgburger-lunsj ved tilbakekomst til Glød HQ. En dag med 100% ren sti-nytelse. Overnatting i Aurora Canvas Dome

  30 km, 500 hm

 • Dag 3

  Opp på Finnmarksvidda. Her går samenes ferdselsårer i mange retninger, men ved hjelp av GPS og kjentmann velger vi de beste og ender på ettermiddagen opp ved Jotka Fjellstue – en oase på Finnmarksvidda. Disse villmarkas stoppesteder tilbyr akkurat det vi er ute etter; dusj/badstue, god mat, sykkelvask og overnatting.

  Middag og overnatting på Jotka Fjellstue

  40 km, 600 hm

 • Dag 4

  Etter frokost vender vi nesen mot nord og sykler tilbake til Alta. En fantastisk etappe som vil for alltid sette et merke inni deg. Fantastisk utsikt mot nord med fjell og fjord, strålende sykling i terreng som stadig går nedover. Og til slutt, Altaelva øst, ti kilometer naturlig singletrack av ypperste merke, som tar oss ned til Glød HQ. Overnatting i Aurora Canvas Dome

  50 km, 200 hm

 • Dag 5

  Pick up etter fokost.

  Vi kjører en times tid over Sennalandet til Skaidi. Hvis vi er heldige blir vi møtt av Mr. Skaidi himself – Odd Peder Wang-Norderud – ogg da tar han oss med på ut i sitt mekka. Uansett blir vi å teste stier og tråkk i områdene hvor det kjente sykkelrittet Skaidi Extreme og Skaidi Fatbike arrangeres hvert år.

  Dette området er også samenes lekegrind på sommerstid og det er nærmest garantert at vi treffer på reinsdyr i løpet av dagen.

  Lunsj underveis.

  Etter sykkelturen går ferden videre til Honningsvåg.

  Middag og overnatting.

  30 km, 500 hm

 • Dag 6

  Etter en rolig morgen og litt sight seeing i Honningsvåg blir det kongekrabbesafari med Destinasjon 71 Grader Nord. Denne havets aristokrat har gitt de nord norske havområdene en ny dimensjon etter at de utvandret til våre farvann fra Russland. Og smaken – ja, den er himmelsk! Det vil vi få oppleve når vi nyter selvfanget kongekrabbe til lunsj.

  På ettermiddagen saler vi igjen våre ”hester” og tar sikte på turens siste terrengsykkeletappe. En tøff og episk terrengsykkeltur, dels i terrenget, dels langs veien, dels langs Samene firehjulingsspor og dels i reinens tråkk – som avsluttes på fastlands-Europas nordligste punkt; Nordkapp-platået 300 meter over havet.

  Og er været på vår side får vi oppleve midnattsola på denne sivilisasjonenens ytterste utpost – over havet i nord.

  Midnattsol-kjøretur tilbake til Alta. Ankomst Alta mellom kl 01:00 og 03:00.

  35 km, 800 hm

 • Dag 7

  Frokost og rolig morgen.

  I dag sykler vi Masi-runden. 40 km flott sykling på Finnmarksvidda vest der store deler av det vi skal sykle blir brukt un der OffroadFinnmark 2018. Lunsjbål underveis.

  Hvis du planlegger å dra hjem i dag skal vi få deg på flyplassen i tide, men hvis du vil bli lengre kan du det – vi hjelper deg gjerne med å organisere overnattinger etc.

  35 km, 300 hm