Skip to main content

MTB: Ekspedisjon Finnmark

Ekspedisjonen passer perfekt for de som er vant til å sykle lenge i krevende terreng. Underveis skal vi nyte både kronglete og tekniske, men også duvende flyt-stier. Double-tracks i et uendelig, lavt bølgende viddelandskap og storkupert fjordlandskap! Hver ettermiddag, om det er på ei tradisjonell Fjellstue eller på Glød, nyter vi deilig badstue, avløst av god mat og der tilhørende vin, etter timer på sykkelsetet!

 

Lange dager

Dette er en relativt krevende tur med lange dager med mye sykling, opptil 6-8 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer fra 25 til 60 km og gjennomsnittshastigheten fra 10 – 20 km/t. Kombinasjonen av relativt lange distanser og krevende terreng gjør det påkrevd at du er i bra form, og vant til å sykle i terrenget.

Double- og single track

Den første dagen, i Alta-dalen, byr på flotte stier, både tekniske og relativt krevende, men også rene flyt-stier på barnål-bunn. På Finnmarksvidda følger vi i stor grad samenes fire-hjuling spor som betyr mye double tracks. Brorparten er kjempefin sykling, men noen partier er steinete og relativt krevende. En rekke myr- og elvekryssinger der en må av sykkelen, er også inkludert. Turen inkluderer ikke voldsomme fjell som skal bestiges, men vidda er ikke flat! Det gjør at summen av høydemeter etter en dag gjerne overstiger 750-1 000 meter, noe som kjennes godt i beina! Vi skal også til kysten der landskapet er helt annerledes igjen. Her finn du storkupert terreng med utsikt mot fjord, fjell og isbreer.

På Skill and Fitness – skalen er dette en S5/F7-tur

Flere av traseene vi følger benyttes også i sykkelrittet OffroadFinnmark, både 300- og 700 km.

Overnatting

Overnattinger underveis er inkludert og vil skje i Aurora Canvas Dome eller Pine Forest Apartment ved Glød like utenfor Alta, og på Jotka Fjellstue på Finnmarksvidda. En deilig og myk seng er den perfekte avslutningen på en lang dag på sykkelsetet og forbereder deg på en ny dag på sykkelen. Og for å gi restitusjonen alt av hjelp den måtte trenge stikker vi gjerne innom badstuen før middag. Ønsker du å overnatte før/etter, – gi du bare beskjed om det når du bestiller!

Servering

Alle måltider (fra suppe og brød første kveld til lunsj siste dag) er inkludert. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet! Ellers serveres det nydelige middager på Jotka Fjellstue og på Glød. Øl/vin og mineralvann som nytes underveis tilkommer.

Sykkel og utstyr

Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,25″ eller mer.

Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer om sykkelleie her! Vi leier også ut elektriske, fulldempede sykler.

Mekker og kjentmann

Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer dit, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur.

Support

Turen foregår med support. Det vil si at baggen din med ditt personlige utstyr vil være tilgjengelig også på Jotka Fjellstue, etter den andre sykkeldagen.

Er du klar for å bli med på eventyr? Det er vi!

 

Utstyr

Til denne turen trenger du en skikkelig terrengsykkel. Vi anbefaler en fulldemper.

Er du i tvil om sykkelen din egner seg kan du leie en fulldemper av oss. Den vil ta deg sorgløst over de fleste sykkeltekniske utfordringer som finnes på Finnmarksvidda. Fremdrift og balanse må imidlertid du besørge, hvis du ikke velger en elektrisk en, som du også kan leie av oss.

Dessuten må du ha med hjelm, hansker, sykkelsko, shorts med padding, ullundertøy, ekstra sokker sekk (omlag 25 liter, gjerne med drikkesystem) som rommer regnstøy, tynn genser, hjelmlue, en energibar eller to og reserveutstyr.

Din private bag blir transportert til Jotka Fjellstue.

Fullstendig utstyrsliste sendes ved påmelding.

 

Datoer 2021
Juli 22 – 27

August 12 – 17

Pris: 19 900,- kr pp. 

Enkelt-romtillegg kr 4 000,-

Prisen inkluderer all transport (også til/fra flyplassen),  bagasjetransport, guide, måltider og overnatting (dobbeltrom).

Leiesykkel: Fra 600,- pr dag. Se på tilbudet her.

Tillegg
Ekstra natt; Aurora Canvas Dome, kr 975,- pp (twin share) pr natt inkludert frokost
Middag dag 6: Kr 400,-

 

 

 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst Alta
  Vi henter deg på flyplassen
  Sjekk inn i Aurora Canvas Dome eller Pine Forest Apartment
  Møte resten av gruppa, setter sammen/tilpasser sykler, ser på plan og sjekker værmeldingen.

  Kveldens suppe og brød.

 • Dag 2

  Etter frokost forsyner vi oss fra det mangfoldige utvalget av stier og tråkk som finnes i Altadalen. Og fordi guiden er lokalkjent tar vi turen innom de mest hemmelige og flotte alternativene. Stier som Sonja Kristins Cocktail, Jorra Jungle, Baddomella, Sandfallet, Kaffemokka, Cover Trail og Dollarsvingen.

  Vi er glad i bål, bålkaffe og god mat. Det blir derfor bålpause underveis, og lunsj – Glød sin uforglemmelige elgburger – når vi er tilbake på Glød HQ! Etter turen pakker vi for de fire neste dagene.

  3-5 timer, 35-40 km

  Middag.

  Overnatting i Pine Forest lodging

 • Dag 3

  Neste dag skal vi ut på Finnmarksvidda. Vi kjører bil til Masi og herifra skal vi sykle nordover mot Jotka Fjellstue. Starten er relativt utfordrende, med en lang motbakke og serpentin-svinger. Men likevel ikke verre enn at alt er syklebart. Etterhvert flater terrenget ut, og vi kan nyte den typiske Finnmarksvidda. Lavt bølgende terreng så langt øyet kan se. Foran oss ligger nydelig sykling langs firehjuling veier, tråkk og stier mot nord. Vi stopper igjen underveis og lager lunsj over bål. Etter lunsj vil vi etterhvert begynne å se fjellene på kysten av Finnmark mot nord, før vi dreier mot øst og tar sikte på dagens mål – ultrakoselige Jotka Fjellstue!

  Denne etappen er identisk med en av etappene på Offroadfinnmark 300 i 2016.

  Etter en lang dag på sykkelsetet smaker «komme-frem-pilsen» helt ok! På Jotka Fjellstue nyter vi badstue og nydelig middag. Overnatting på Fjellstuas koselige hytter.
  Du vil ha tilgang på baggen din på Fjellstua

  Sykling: 6-8 timer, 50 km

 • Dag 4

  Vi sikter oss inn på Alta. Vi følger igjen et av de nydeligste partiene i traseen til sykkelrittet Offroad Finnmark. Mot nord ser vi fjellene på Finnmarkskysten og med sørlig vind i ryggen blir denne dagen preget av mye flyt!

  Dagen avsluttes med en fantastisk, og enkelte steder temmelig teksnisk, singel track ned til Altadalen og videre nedover langs Altaelva til GLØD Headquarters der det blir dusj, badstue.

  Sykling: 5-7 timer, 45 km

  Overnatting i Pine Forest Lodging

 • Dag 5

  I dag skal vi litt lengre vest, hvor fjellene er brattere og terrenget mer krevende. Vi skal sykle Lakkonjarga Highway i Bognelvdalen i Langfjord. Dette er en relativt kupert sti/firehjulingvei som brukes av Samene i dette området. Starten er bratt og en god del av den er rett og slett “hike-a-bike”. Etterhvert kommer en over skoggrensa og da blir terrenget storkupert – ganske ulikt det vi har opplevd på Finnmarksvidda. Utsikt mot fjord og isbre gjør hele opplevelsen annerledes enn de tidligere dagene.

  Lunsjen nytes på Trygve (Founder – CEO) sin hytte inne ved Bognelvvannet. Turen videre følger teknisk sti ned Bognelvdalen. Relativt krevende og artig sykling.

  Sykling 25 km, 4-6 timer

  Overnatting i Pine Forest Lodging

 • Dag 6

  Den siste dagen skal vi sykle til og oppleve Alta Canyon. Den vakre Canyonen strekker seg majestetisk sørøst-over fra Alta og skjærer seg inn i Finnmarksvidda som med kniv. Steile klippevegger, majestetisk utsikt mot Altaelva og rovfugler som sirkler på luftstrømmer opp. Kanskje ser vi også en laksefisker langt der nede – som temmer en stor laks fra elvebåten.

  Sykkelturen starter fra Suolovuopmi Fjellstue og første del av turen følger god grusvei over Beskades. Etter et par mil tar vi av på en langt mer krevende sti som etterhvert tar oss ut til Canyon-kanten. En del av denne stien er så teknisk at det blir “hike-a-bike”

  Lunsjen nytes på kanten av Alta Canyon, en av nord Europas største i sitt slag.

  Etterpå blir det lang nedkjøring noe grus, noe asfalt og helt til slutt, ønskereprisen: Jorra Trail! Og så triller vi inn på tunet til Glød.

  Sykling 60 km, 6-8 timer