Skip to main content

Moro for familien i Alta

Det finnes uendelige mange muligheter for hva man kan finne på i Alta. Vakker natur med fjord, fjell og vidde som bare venter på å bli utforsket.   På disse to dagen får du en smakebit av aktiviteter i naturen og kultur rundt i byen, som er moro både for liten og stor.  

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: 10:00 – 12:00 Vandretur med valper

  Kom å besøk oss i hundegården! Her vil du få en kort omvisning og møte de voksne hundene. Vi starter så ut på en gåtur med de energiske valpene. Turen går gjennom furuskogen og ned til Altaelven, lengden og tempoet på turen tilpasses deltakerne. Underveis vil det bli stopp og vi lager bål, koser oss med kaffe/te og hjemmebakt kake. Guiden som er med på tur vil fortelle om livet i hundegården og hva valpene har i vente når de vokser til, historier om hvordan det er å jobbe, trene og konkurrere med huskyer. Etter endt tur serveres lunsj som er laget av kortreiste råvarer og rene smaker.

 • 16:00 – 17:00 Utforsk Nordlysattraksjonen BorealisAlta og Nordlyskatedralen

  BorealisAlta er en interaktiv utstilling om nordlysfenomenets magi. Utstillingen er basert på samiske myter og sagn, historien om forskningen rundt nordlyset og dets betydning og kobling til Altas historie. Utstillingen viser også vitenskapen om nordlyset og hvorfor dette fascinerende lysfenomenet oppstår. BorealisAlta er en utstilling som samler vitenskap og myter i et senter som vil være både en støtte og en attraksjon i seg selv. BorealisAlta ligger i Altas nye kirke og inkluderer også inngang i Nordlyskatedralen.

  16:00 – 17:00 Utforsk Nordlysattraksjonen BorealisAlta og Nordlyskatedralen
 • Dag 2: 11:30 – 17:00 Altaelva i kano, dagstur

  Turen starter med en kjøretur opp til Bollo, som er en av de beste fiskeplassene langs Altaelva, hvor vår kanotur starter.
  Har du ikke erfaring med kano? Ikke fortvil! Instruksjon vil bli gitt på forhånd hvordan du håndtere kanoen og du vil ha selskap av guiden underveis. Omgitt av fantastisk natur med mange fotomuligheter underveis. Det vil også bli stopp hvor dere går i land, tenner bål langs elvebredden og tilbereder lunsj. Turen går deretter videre langs Altaelva mens vi nyter stillheten og dyrelivet på ferden.

  11:30 – 17:00 Altaelva i kano, dagstur
 • Pris

  Pris per barn (12 år og under), aktiviteter som beskrevet NOK 1.695,-
  Pris per voksen, aktiviteter som beskrevet NOK 2.345,-
  Prisen er gyldig tom 30. sept. 2020

 • Prisen inkluderer:

  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, transport og måltid som beskrevet
  Drikke med måltid (annet enn springvann) er ikke inkl. i prisen, men kan kjøpes på stedet