Skip to main content

Finnmark fra øst til vest

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Er det på tide å oppleve mer av Nord-Norge, ikke bare drømme om det? Bli med oss på tur i ville, vakre Finnmark! På denne turen kan dere få oppleve samenes hovedstad, verdens nordligste punkt, den russiske grensa, et barskt kystlandskap og milelange vidder - for å nevne noe.

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Kirkenes – Karasjok

  Vi starter dagen med et besøk ved den russiske grensa. Vi kjører så gjennom flere samiske områder og langs store, flotte fjorder som Varangerfjorden, Tanafjorden, Laksefjorden og Porsangerfjorden. Videre får vi oppleve veien over Ifjordfjellet – der vi også får se sommerboplassen til Karasjoksamene.
  Sent på ettermiddagen ankommer vi Karasjok, hvor vi overnatter på Scandic Hotel Karasjok, og har felles middag i Storgammen.

  Kirkenes – Karasjok
 • Dag 2: Karasjok – Alta

  Karasjok er samenes hovedstad, og vi besøker Sapmi Park før avreise. Turen i dag går deretter over vidda til Nordlysbyen Alta – Finnmarks største by. Her skal vi besøke Alta Museum, som gjennom sine utstillinger vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, samisk religion, samt handelskulturen i Alta. Her er det også et verdensberømt UNESCO-beskyttet helleristningsfelt som vi får sett nærmere på. Deretter blir det besøk i Nordlyskatedralen og BorealisAlta.
  Vi overnatter på Scandic Hotel Alta.

  Karasjok – Alta
 • Dag 3: Alta – Hammerfest

  I dag kjører vi over Finnmarksvidda via Skaidi til Hammerfest. Hammerfest ligger idyllisk til ved Finnmarkskysten, og har en lang historie fra så vel pomorhandel, ishavsfangst og fiskeindustri.

  Vi tar en sightseeingtur med lokal guide i byen, før vi sjekker inn på Thon Hotel Hammerfest.

  Alta – Hammerfest
 • Dag 4: Hammerfest – Honningsvåg

  Vi kjører via Kvalsund og Skaidi før vi møter den mektige Porsangerfjorden, som vi følger til Honningsvåg. Her har dere tid på egenhånd, før et av turens store høydepunkter – vår utflukt til Nordkapp. Den berømte Nordkapp-globusen er det mest kjente symbolet her, – og helt ute på platået ligger også Nordkapphallen.

  Vi overnatter i Honningsvåg.

  Hammerfest – Honningsvåg
 • Dag 5: Honningsvåg – Kirkenes

  Vi starter på hjemturen, som går langs den mektige Porsangerfjorden til Lakselv, før vi kjører over Ifjordfjellet tilbake til Varangerfjorden og Kirkenes.

  Honningsvåg – Kirkenes
 • Reisefakta og pakkepris

  Destinasjoner:
  Kirkenes, Karasjok, Alta, Hammerfest, Honningsvåg Kirkenes.

  Varighet:
  4 netter, 5 dager.
  Vi har utarbeidet et forslag til dere, men det finnes mange flotte steder å stoppe på underveis.

  Pris gis ved konkret forespørsel.

  Tur inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av Boreal Adventure.
  • Turer, transport og måltid som beskrevet.
  • Overnatting på hotell, inkl. frokost
  • Måltider, aktiviteter og annet som ønsket