Skip to main content

Hjertet av Finnmark med leiebil

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med oss til Nord-Norge!  Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. Fjorder, vidder og uendelig masse vakker natur.  Troms og Finnmark er Norges nordligste og største fylke. Høydepunktene og opplevelsene kommer som perler på en snor – vi starter med Nordlysbyen Alta så Nordkapp, Karasjok, Kautokeino og avslutter med besøk på Helleristningene i Alta. Områdene vi besøker er virkelig kontrastfylt i sammenligning med vår hverdag i sørligere strøk. Bli bedre kjent med vårt langstrakte land, besku fantastiske fjellformasjoner og natur i Norges nordligste fylke!

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Alta - Hammerfest - Honningsvåg

  Vi starter dagen med å kjøre til Hammerfest (ca. 140km). Byen ligger på 70,7 grader nord og har i over 200 år blitt ansett som verdens nordligste by. Byen har en spennende historie med pomorhandel (betegnelsen på handelsforbindelsen mellom Nordvest-Russlands pomorer og folket langs kysten av Nord-Norge), ishavsfiske, fiskeindustri, bybranner, energi og gass. Hammerfest var den første byen i Nord Europa som fikk elektriske gatelys.

  Alta - Hammerfest - Honningsvåg
 • Etter besøket i Hammerfest fortsetter vi videre mot Honningsvåg (ca. 178km) hvor vi skal overnatte. Underveis stopper vi for å beskue de fantastiske fjellformasjonene, og ser kanskje reinsdyr som beiter i veikanten. Ved ankomst til Honningsvåg sjekker vi inn på hotellet og får noen timer til å slappe av før vi spiser felles middag. Nærmere midnatt kjører vi opp til Nordkapplatået hvor vi håper å se midnattssola.

 • Dag 2: Honningsvåg - Karasjok

  Etter en rolig morgen setter vi oss i bilen og kjører mot Karasjok (ca. 290km), langs vakre Porsangerfjorden og over Finnmarksvidda. Karasjok er den kulturelle og sosiale arena for samene i Norge hvor ca. 80% av innbyggerne er samisktalende. Her finner vi også Sametinget, museum for de samiske samlinger samt Karasjoks gamle kirke. Kirken er den eldste gjenværende i Finnmark, og er en av få bygninger som sto igjen etter at store deler av Finnmark ble brent under 2. verdenskrig. Vi skal overnatte i Karasjok og det er mulig for de som ønsker å besøke Sápmi Park på egenhånd om ettermiddagen. Felles middag i gammen.

  Honningsvåg - Karasjok
 • Dag 3: Karasjok – Kautokeino – Alta

  I dag tar vi turen over Finnmarksvidda og kjører de 128 km til Kautokeino. Kautokeino er Norges største kommune og tilbyr samisk kultur og viddeopplevelser. Påskefestivalen her er viden kjent. Her ligger også det berømte Juhls Silver Gallery som vi besøker. Etter besøket her starter vi tilbake til Alta (ca. 140km).
  Vi kjører over vidda, forbi Masi (Her kan man ha et stopp og ha samisk opplevelse hos den kjente Cavzo Safari) ned mot Altaelven og Alta. I Alta blir det besøk på Alta Museum. Vi får en guidet tur rundt på det store Helleristningsfeltet. Feltet er på UNESCO`s liste og ligger i fantastiske omgivelser innerst i Altafjorden og utsikten kan ta pusten fra enhver. Etter denne flotte opplevelsen drar vi til Nordlyskatedralen som ble bygget i 2013 og står som et signal bygg midt i sentrum av Alta.

  Karasjok – Kautokeino – Alta