Skip to main content

Alta inkl. tur til Nordkapp - 5 dager

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. På denne turen er det er utvalg av aktiviteter og sightseeing hvor du får se noe av den vakre naturen rundt Alta. Det er også her lagt inn en dagstur til Nordkapp hvor du kan jakte på midnattssolen. Bookes på forespørsel. 

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Velkommen til Alta!

  Ankomst til Alta lufthavn. Etter at bagasjen er utlevert så er det taxi til hotel i Alta Sentrum.

  Velkommen til Alta!
 • Dag 2: Utforsk Altafjorden og en privat guidet tur i Alta

  09:00 – 11:30 Utforsk Altafjorden i båt – indre Altafjord. Denne turen starter med en gjennomgang av sikkerheten og utlevering av utstyr for å utforske Altafjorden på en trygg måte.
  Det er transport ned til havnen hvor båten ligger. Det vil være fokus på historiefortelling fra tilbake til gamle bosetninger i Alta til i dag. Vi kjører forbi plasser med mye historie og vakker natur i indre Altafjord. Vi vil komme nærmere det lokale dyrelivet, noe som kan være havørn, sel og forskjellige fugler.

  Utforsk Altafjorden og en privat guidet tur i Alta
 • Dag 3 - alternativ 1: Tur til Nordkapp i jakten på midnattssolen

  17:30 – ca 03:30 Privat guidet tur til Nordkapp hvor vi jakter på midnattssolen
  Nordkapp, det nordligste punktet i Europas er et veldig populært reisemål for reisende fra hele verden. Men det er ikke det enkleste stedet å komme til, spesielt for folk som planlegger aktiviteter i Alta, Tromsø eller andre byer i nord. Denne turen gir deg et luksuriøst alternativ til å ta busser for offentlig transport for å nå dette avsidesliggende målet. Mer praktisk og mye morsommere!
  Turen starter fra Alta med din egen guide og en privat bil hvor dere kjører gjennom de skogkledde dalene rundt Alta, før der kommer opp på Finnmarksvidda. Turen vil ta deg gjennom det tynt dekkede landet med bølgende åser til kysten, og underveis dit kan guiden din bremse eller stoppe for et og annet bilde. Og selvfølgelig er guidene våre fulle av historier og informasjon for å få den lange reisen raskt til å gå.
  Når dere kommer til Nordkapp så vil du motta et sertifikat som bevis på at du har vært på Europa’s nordligste punkt, stemplet med Nordkapps eksklusive segl og et glass musserende vin for å feire. Det vil være god tid til å utforske besøkssenteret der, og vandre ut til den store «jernkloden». Se deg rundt og se mot det åpne hav ... det føles virkelig som starten eller slutten på hele verden! Når besøket er fullført, vil guiden din bringe deg trygt tilbake til Alta igjen.

  Tur til Nordkapp i jakten på midnattssolen
 • Dag 3 - alternativ 2: 13:00 – 16:30 Privat guidet tur til Alta Canyon og demningen

  Guidet til fra Alta og turen går gjennom Tverreldalen og opp gjennom Stilladalen. Vakker natur og mulighet for fotostopp underveis. Underveis vil guiden prate om livet i Alta, natur og næringsliv som har forbindelser til dalen og elva og historien om demonstrasjonene rundt byggingen av demningen. Etter ca en times kjøretur kommer dere til Sautso, Nord-Europas største canyon.
  Det vil være fotostopp med fantastisk utsikt over canyon før turen går videre mot demningen. Selv om anlegget for tiden genererer strøm, blir alle operasjoner fjernstyrt, så du og guiden din vil sannsynligvis være det de eneste menneskene i det enorme anlegget! Du kommer ned gjennom en tunnel til besøkssenteret inne i klippen, ser en kortfilm produsert av kraftselskapet, og deretter drar ut for å gå over selve demningen.

  13:00 – 16:30 Privat guidet tur til Alta Canyon og demningen
 • Dag 4: 13:30-17:30 Vandretur til Orvvosfossen

  Turen går med guide fra Alta Sentrum og går opp til Gargia. Der går det sti som går gjennom en av de eldste skogene i området og på veien opp mot fossen, så vil vi passere hekkeplasser for både ugle og falk. Dette området er også hjemsted for skogens konge, rever og hare. Etter ca 2 km vandretur så kan vi nyte utsikten mot Orvvosfossen. Vi fortsetter over fossen hvor det er fantastisk utsikt over Gargia og dalen. Vi tar en pause og nyter medbrakt lunsjpakke og noe å drikke før vi starter på hjemturen igjen.

  13:30-17:30 Vandretur til Orvvosfossen
 • Day 5: Hjemreise

  Transport til Alta flyplass for hjemreise. Ved sen avreise kan vi foreslå utflukter og aktiviteter for denne dagen også.