Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger lufthavn for innsjekk og avreise. Avgang med KLM kl. 17:20, via Amsterdam, ankomst Firenze kl. 22:55. Ved ankomst i Firenze venter innleid turvert og buss som tar oss med til vårt hotell i byen Pescia i hjertet av Toscana. Innsjekk på Hotel Villa Delle Rose 4* for 6 netter.
Nettside: https://www.rphotels.com/en/hotel-villa-delle-rose/

Vi besøker Pisa! Byen har mer å by på enn bare det berømte, skjeve tårnet. Vi begynner imidlertid her sammen med lokalguiden, og ser tårnet på Piazza del Duomo, katedralen og de andre praktbyggene i sentrumet av den tidligere sjørepublikken. Det blir stopp på en lokal gård for lett lunsj og vinsmaking. Videre gjennom Cascinadalens rullende åser til Lari. Lari preges av sitt middeladerslott som ligger på toppen av den lille landsbyen. Her besøker vi europas ‘minste og mest autentiske’ pastafabrikk: Pastificio Famiglia Martelli (inkl.). Alle de 8 ansatte er i Martelli familien og holder i hevd familiebedriften som ble startet i 1926.

Denne dagen håper vi å få en autentisk opplevelse av Toscana i perioden mens oliveninnhøstingen normalt finner sted. Vi får innføring i innhøstingen og produksjonen av fruktene fra dette eviggrønne treet som regionen er så kjent for. Olivene fraktes til en nærliggende mølle, hvor det gylne gullet tappes på flasker. Vi nyter bruschetta, et glass vin og smaker på olivenoljer (inkl.) før vi fortsetter til Pietrasanta. Pietrasanta ligger ved foten De apuanske alper, og forbindes ofte med marmor. Vi besøker Museo dei Bozzetti (inkl.) og lærer hvorfor bl.a. Michelangelo foretrakk marmor fra dette området.

I dag går vi til togstasjonen og tar toget (inkl.) til Firenze for å utforske denne fantastiske og verdenskjente byen til fots, så ha på gode sko! Dette er et perfekt tidspunkt å besøke renessansebyen, utenom turistsesongen. Vi opplever de kjente landemerkene i sentrum som David-statuen, Ponte Vecchio broen og Brunelleschis berømte kuppel på Duomoen (katedralen) sammen med lokalguide. Et høydepunkt for mange vil besøket til Uffizi (inkl.) være, dette palasset inneholder et av de eldste og mest kjente museer i verden med verker av Michelangelo, da Vinci, Rembrandt og Caravaggio. Fritid til å utforske juvelerbutikkene, drikke espresso og nyte «la dolce vita» blir det også før vi tar toget tilbake til Pescia.

San Gimignano kalles litt spøkefult for «middelalderens Manhattan». Rikdommen byen tjente på gode landsbruksprodukter i middelalderen la grunnlaget for byggingen av de opprinnelige 72 tårnene den ble så kjent for, hvorav 15 står den dag i dag. Guiding og tid på egenhånd, kanskje blir det mulig å smake på den utsøkte iskremen (ikke inkl.) på den berømte "Gelateria Dondoli" (Piazza della Cisterna), vinner av flere verdensmesterskap? Etterpå avslutter vi en fin dag med smaking av vin og lokale produkter (inkl.).

En dag i trøffelens tegn ligger foran oss når vi tar turen til San Miniato for å ta del i trøffelfestivalen (inkl.) som holdes her i november hvert år. Trøffel er en av verdens mest ettertraktede matvarer, og spesielt den hvite typen som finnes i denne regionen. I 1954 ble det funnet en rekord-trøffel i regionen som veide hele 2 520kg og ble gitt i gave til president Eisenhower i USA. På festivalens markeder og boder selges kun trøffelprodukter av god kvalitet, nøye overvåket av det lokale myndighetene. Se, lukt, smak og nyt dagen!

Utsjekk fra hotellet. Vår smakfulle uke er snart ved sin ende, men ikke helt. Vi gjør en stopp for å nyte italienske spesialiteter og vin (inkl.) en siste gang før innsjekk og hjemreise. Avgang med KLM fra Firenze kl. 16:45, ankomst Amsterdam kl. 18:55. Videre til Stavanger kl. 21:10, med ankomst Sola lufthavn kl. 22:40.
