Skip to main content

Vårtur til Svalbard

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Svalbard, det ekte Arktis og hjem til over 3000 isbjørner! Svalbard er en norsk arktisk øygruppe på toppen av verden med uendelige områder med uberørt og rå villmark. Den arktiske stillheten på Svalbard skaper en helt spesiell stemning, og vi opplever en ro du knapt finner noe annet sted i verden. Vi blir fort en del av det vakreste arktiske eventyret du noensinne kunne drømt om. Majestetiske fjell, uendelige isbreer og et rikt dyreliv dominerer landskapet. Bare 130 mil fra Nordpolen bor vi i verdens nordligste bysamfunn, Longyearbyen. Selv midt i byen kommer vi så tett på den uberørte villmarken at det tar pusten fra deg. Mai er midnattssola på plass og du kan mer eller mindre dra på tur hele døgnet, og nyte den vanvittig vakre naturen, de snøkledde fjellene og hvite viddene. Snøscooter turer og hundekjøring som vil gi en enorm mestringsfølelse når du styrer åtte ivrige polarhunder ut i ødemarken. Vi bor godt på Longyearbyens mest sentrale hotell.  Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen hotell. 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Svalbard - I isbjørnens Rike, 4 dager

 • Dag 1: Stavanger - Longyearbyen

  Møt vår reiseleder, Trygve Byrkjedal på Stavanger Lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Flyavgang kl. 07.15 via Gardermoen til Svalbard hvor vi lander kl. 12.40. Ett eventyr på 78 grader nord har begynt. Vi ønskes velkommen av vår lokalguide som viser oss Longyearbyens severdigheter og utrolige historie før vi blir kjørt til Longyearbyens mest sentrale hotell Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen for innsjekk. Ettermiddagen til fri disposisjon eller valgt utflukt.

  Stavanger - Longyearbyen
 • Utflukt (tilvalg gjøres i bookingen): Arktisk villmarksaften i Camp Barentz

  Fredag kl.19:00
  fredag kl. 19:00
  Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på
  foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktisk?

  Passer for alle. Dette er en innendørs aktivitet.
  Klær: Vi anbefaler behagelige, varme frilufts klær og varme sko.

  INKLUDERT:
  • Transport til/fra hotel
  • Varm middag, fri drikke (øl, vin og mineralvann), kaffe, hjemmelaget kake
  • Fortelling og foredrag

  Pris kr 1 195,-

  Arktisk villmarksaften i Camp Barentz
 • Dag 2 og 3: Longyearbyen

  To hele dager har vi til å utforske Svalbards uberørte villmark, eller kos deg i den lille metropolen Longyearbyen, med et rikt tilbud av kultur, mat og shopping. Vi hjelper deg å finne svalbardopplevelsen som passer for deg! Svalbard tilbyr utallige valgfrie utflukter. Vi kan anbefale Snøscooter tur, båttur til russiske gruvebyen Pyramiden. Isgrottetur, gruvetur og villamarksaften. Fascinerende utflukter selv for den mest erfarne globetrotter.

  Longyearbyen
 • Utflukter (tilvalg gjøres i bookingen): Besøk i kullgruve 3

  Lørdag kl.10:00
  Bli med på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til en «gruvearbeider» i Gruve 3. Vi gir deg den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard. Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. Guiden vår henter deg på hotellet, slik som gruvearbeiderne ble hentet før i tiden. På vei til gruva får du høre historier om livet i Longyearbyen, hvordan gruvebusen levde og hvordan samfunnet var før i tiden. Gruve 3 er plassert i fjellsiden over flyplassen i Longyearbyen. På vei til gruveinngangen passerer vi det globale frøhvelvet. Vi ankommer anlegget med en flott utsikt over Adventfjorden. Vi trer inn i bygningen. Arbeidsdagen skal til å starte. Det er mye som er gammel og urørt. Vi tar på oss arbeidsverktøy, får
  utdelt hjelm og hodelykt før gruvereisen starter. Du kjenner den fuktige og kalde luften som har samlet seg i bygget. Vår guide forteller om driften mens du vandrer rundt, henter inntrykk og hører lydene fra fjellet som snakker til deg. Vi avslutter med høydepunktet og flytter oss lenger inn fjellet til inngangen til gruva. Her er det helt mørkt. Alt lys er stengt ute. Du forstår nå hvor viktig rolle en fulladet hodelykt har. Mørket går innover deg. Det er altoppslukende, men som alltid er det lys
  i enden av tunnelen. Inkludert i prisen er transport tur/retur overnattingssted, guidet tur i Gruve 3, lån av dress, hjelm og hodelykt og guide med sikkerhetsutstyr. Vi anbefaler varme klær til denne turen. Gruven er ikke oppvarmet, og gruvedressen vi låner ut er ikke foret. Varme sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse.

  Har du sterk klaustrofobi og sliter veldig med å gå burde denne turen revurderes.
  Aldersgrense: 12 år

  Pris kr 790,-

  Besøk i kullgruve 3
 • Snøscootertur til Elveneset

  Lørdag kl. 13:00
  Dette er en flott turopplevelse som passer for deg som ikke har kjørt snøscooter før. Selv om vi i luftlinje ikke er langt fra Longyearbyen, er dette likevel en utrolig naturopplevelse som tar deg ut i det arktiske vinterlandskapet og tett på den ville Svalbardnaturen. Turen har en total lengde på ca. 70 kilometer, og målet for turen er Elveneset - et fenomenalt utkikkspunkt over Tempelfjorden og Tempelfjellet. Tempelfjellet, eller Templet, er 766 meter høyt og ligger nord for Sassen fjorden. Fjellet har fått sitt karakteristiske navn på grunn av måten smeltevannet har karvet intrikate strukturer i fjellveggen, som på avstand kan minne om tempelruiner. Turen går gjennom variert landskap og flere dalfører med flotte fjell på alle kanter, og ved vendepunktet Elveneset tar vi en god pause med noe varmt å drikke før vi setter kursen hjemover. Sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse. Fører må ha med gyldig førerkort for bil. sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse.

  Inkludert
  • Henting på hotell/overnattingssted i Longyearbyen
  • Varm drikke/kjeks
  • Lån av scooterdresser, sko, votter og hjelm
  • Turleder med våpen og sikkerhetsslede
  • Redningsforsikring
  Pris: Fører kr 1 995,- / passasjer kr 995,-

  Snøscootertur til Elveneset
 • Hybriddrevet hurtigbåt til Barentsburg

  Søndag kl. 08:15
  Med MS Bard kan du bli med på en spennende og mer miljøvennlig båtreise til den spennende russiske bosetningen Barentsburg som omtales som et lite stykke Russland. Barentsburg er med sine 450 innbyggere Svalbards nest største bosetning. Gruvesamfunnet ligger ved vakre Grønfjorden, og drives og eies av det statseide russiske gruveselskapet Trust Arcticugol. Her finnes eget kullkraftverk, sykehus, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg. Selv om det fortsatt er gruvedrift i byen, er det turisme som bygger seg opp til å bli den viktigste næringen. Det er fascinerende å besøke Barentsburg, og det er en opplevelse å kombinere urørt natur med russisk kultur.

  Inkludert
  • Henting på overnattingssted
  • Båttur til Barentsburg med guide om bord.
  • Alt nødvendig sikkerhetsutstyr
  • Busstransport i fra kaia og opp til byen
  Pris Kr 1 650,-

  Hybriddrevet hurtigbåt til Barentsburg
 • Hybriddrevet hurtigbåt til Pyramiden

  Søndag kl. 13:45
  Å besøke spøkelse-byen Pyramiden som å gå inn i en tidsmaskin og reise tilbake til Sovjetunionen. På 1980-tallet bodde det over 1000 mennesker i byen, og det ble ansett som et vellykket samfunn med skole, barnehage, svømmehall, idrettsbaner og kulldrift. I 1998 stengte det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol kullgruven, og byen ble fraflyttet i løpet av veldig kort tid. Tilbake står kopper på bordene, bøker ligger henslengt på skolepultene, og noteheftet står klart på pianoet. Kun et fåtall personer jobber og bor i byen, og for besøkende er det en helt spesiell opplevelse å få en guidet tur rundt de forlatte bygningene. Forholdene på Svalbard endrer seg mye gjennom året, og en tur til Pyramiden under midnattssola i mai vil være annerledes enn når polarnatta nærmer seg i oktober. Uansett årstid, kan du forvente unike opplevelser i vakker Svalbardnatur. Tidlig i sesongen kan det være at isen fortsatt ligger i Billefjorden, og landgang i Pyramiden vil dermed ikke være mulig. Båten vil da – lydløst – følge iskanten hvor muligheten for å få se dyreliv er stort! Vi vil også nyte den vakre Nordenskioldbreen.

  Inkludert
  • Henting på overnattingssted
  • Båttur til Pyramiden med guide om bord.
  • Buss transfer og guidet rundtur i Pyramiden når det er mulig å gå i land.
  • Et lite måltid, vegetar linsesuppe
  • Alt nødvendig sikkerhetsutstyr
  Pris kr 1 950,-

  Hybriddrevet hurtigbåt til Pyramiden
 • Dag 4: Longyearbyen - Stavanger

  Vi nyter en lang og god frokost og formiddagen i Longyearbyen. Det er tid til noen utflukter denne dagen også hvis man ønsker. Vi blir kjørt til flyplassen med flyavgang kl. 14.45 via Gardemoen til Stavanger lufthavn Sola med ankomst kl. 20.30 med mange gode opplevelser i bagasjen.

  Longyearbyen - Stavanger
 • Utflukter (tilvalg gjøres i bookingen): Isgrotten på Longyearbreen

  Mandag kl.09:00
  En frossen verden åpenbarer seg når man stiger ned i isgrotta. Fanget i isen kan man se 1000 år gamle planterester, fantastiske formasjoner, trange ganger og store hulrom. En underjordisk verden skjult for alle som ikke tar turen ned i dypet. Drar du til Svalbard kan du ikke unngå å se en isbre. Rundt 60% av Svalbard er dekket av isbreer og besøker du oss vinterstid er det stor sannsynlighet for at du kommer til å krysse en enten med scooter eller med hundespann. Når man står ovenfor et tilsynelatende flatt utstrakt viddeområde av snø og is er det vanskelig å forestille seg den frosne eventyrverdenen som befinner seg noen titalls meter under overflaten. Isgrottene forandrer seg fra år til år og man vet aldri hva slags konstruksjon breen har bestemt seg for å lage. Vi blir hentet med beltevogn og skal opp på Longyear breen rett over Longyearbyen. Dette er en såkalt dalbre, en mindre bre som bare fyller deler av en dal. Det er ikke lange kjøreturen, men man kommer opp på en høyde ovenfor byen og får utsikt over både Longyearbyen og det ruvende Hiorthfjellet på andre siden av fjorden. Inngangen til isgrotta er vanskelig å finne for alle andre enn guiden, men midt i alt det hvite er det en liten åpning med en trapp som fører ned til den magiske verdenen av is og snø.
  Du blir utstyrt med kraftige hodelykter, og på rekke og rad lyser dere opp den smale gangen foran dere. Isgrotta forandrer seg fra år til år, men man kan som regel gå et par hundre meter innover før det sier stopp (eller blir for vanskelig å forsere). Flere steder åpner gangen seg opp som en stor katedral av snø og is, og det er helt utrolig fascinerende. Kanskje ber guiden dere om å skru av hodelyktene. Du vil ikke kunne se en hånd selv om den er centimeter foran øynene dine, og det er en helt spesiell opplevelse. Isbreen fungerer som et enormt klimaarkiv. For hvert år som går lagres lag på lag med snø som blir presset sammen og synker dypere ned i breen. Hvis man borer i en isbre kan man se på lagene som en tidslinje der bunnen er eldst og toppen er yngst. Forskere analyserer luftbobler og partikler, mens vi forestiller oss at vi kan oppdage en frossen dinosaur nederst i isen om vi er heldige. Isgrotta viser oss en verden som er skjult for de fleste og samtidig gir den oss et lite innblikk inn i Svalbards klimahistorie. Men eventyret er ikke over enda! Turen opp og ned til isgrotta foregår med beltevogn, et morsomt kjøretøy som elegant svinger seg opp- og nedover morene. Vi gjør et fotostopp for å ta noen bilder av den fantastiske utsikten over Longyearbyen, og du får servert solbærtoddy og kjeks. En perfekt avslutning på et vintereventyr!

  Inkludert
  • Transport tur/retur Radisson Blu Polar Hotel
  • Lån av hjelm, hodelykt og brodder
  Pris kr 795,-

  Isgrotten på Longyearbreen
 • Hundekjøring i Bolterdalen

  Mandag kl. 09:00
  En av de råeste opplevelse på Svalbard, der fantastisk natur er kombinert med enorm mestringsfølelse i det du styrer ditt eget hundespann ut i villmarken. Turen starter i hundegården ute i Bolterdalen, der hundene ivrig venter på å komme seg ut på tur. Hvilke er de heldige du skal ha foran sleden din? Du får låne varmedress, støvler og votter før du hjelper guiden med å sele på og gjøre klar hundene. I det hundene legger av gårde blir det helt stille. Hundene er fullt fokusert på oppgaven med å få sleden framover, så du kan fokusere på å ta inn over deg den fantastiske naturen rundt deg. Møtet med Svalbardnaturen er en helt spesiell opplevelse for de fleste. Her er ikke fugler eller motorstøy, så det er helt, helt stille, og dette er ganske spesielt for deg som kanskje bor midt i en opplyst storby. Været kan være vilt og vakkert, og er noe vi ikke har råderett over, så du må være forberedt på at vi tilpasser turen etter forholdene. Føret kan være blankis eller dyp snø, det spiller ingen rolle for hundene som uansett elsker å være ute på tur, og de erfarne guidene gleder seg til å fortelle deg om polarhundene og deres levemåte, enten det er minusgrader eller pluss to ute. Ofte ser vi rein på turen, og innimellom rype og rev. Vel tilbake til hundegården inviterer vi på noe varmt å drikke, og en kjeks før returen til Longyearbyen.

  Inkludert
  • Henting på hotell
  • Varm drikke/kjeks
  • Lån av varmedresser, støvler og votter
  Pris kr 1 595,-

  Hundekjøring i Bolterdalen