Skip to main content

Uforglemmelige Finnmark

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Midnattssolens rike er et fantastisk reisemål om sommeren. Fjorder, vidder og uendelig masse vakker natur.  

Finnmark er vill og vakker, naturen skifter fra et barskt kystlandskap til milelange vidder. I Kirkenes får vi vite mer om byens fargerike historie, og en tur til den russiske grensen blir det også. På turen besøker vi selvsagt også samenes hovedstad Karasjok, i tillegg til Honningsvåg, Nordkapp, Hammerfest og Alta! På ferden får vi oppleve kjente fjorder og Norges vakreste høyfjellsvei over Ifjordfjellet. På Nordkapp er man «på slutten av verden». Det er 75 år siden tyskerne la Finnmark i ruiner, og et besøk på Gjenreisingsmuséet i Hammerfest hører med. På tide å oppleve Finnmark, ikke bare drømme om det!

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: Kirkenes - Karasjok

  På vår ca. 424 km lange tur fra Kirkenes til Alta vil opplevelsene og inntrykkene være mange. Blant tingene man kan besøke i Kirkenes er mange og mange vil besøk den Russiske grensen. Så kjører dere igjennom flere samiske områder og langs store flotte fjorder som Varangerfjorden, Tanafjorden, Laksefjorden og Porsangerfjorden. Videre får dere oppleve veien over Ifjordfjellet – der man også får se sommerboplassen til Karasjoksamene.
  Sent på ettermiddagen ankommer man Karasjok, innsjekk på komfortable Scandic Hotel Karasjok.

  Kirkenes - Karasjok
 • Dag 2: Karasjok - Alta

  Karasjok er samenes hovedstad, og der kan man besøke Sapmi Park før avreise. Turen i dag går deretter over vidda til Nordlysbyen Alta (ca. 197 km) – Finnmarks største by. Her skal vi besøke Alta Museum, som gjennom sine utstillinger vil fortelle oss om Finnmarks forhistorie, Samisk tro og religion, samt handelskulturen i Alta. Her er det også et verdensberømt UNESCO-beskyttet helleristningsfelt som vi får sett nærmere på. Deretter blir det besøk i Nordlyskatedralen og BorealisAlta. Overnatting på Scandic Hotel Alta.

  Karasjok - Alta
 • Dag 3: Alta - Hammerfest

  I dag går turen over Finnmarksvidda via Skaidi til Hammerfest (ca. 140 km). Hammerfest ligger idyllisk til ved Finnmarkskysten, og har lang historie fra så vel pomorhandel, ishavsfangst og fiskeindustri – men har også stor aktivitet innen oljeindustrien, bl.a. gjennom gassterminalen på Melkøya. Innsjekk på Hotell i Hammerfest.

  Alta - Hammerfest
 • Dag 4: Hammerfest - Honningsvåg

  Så går turen via Kvalsund og Skaidi før man møter den mektige Porsangerfjorden, som man følger til Honningsvåg (ca. 178 km). Her sjekker dere inn på ett av Scandic sine hoteller.
  Har tid på egenhånd, før en av turens store høydepunkter – turen til Nordkapp. Den berømte Nordkapp-globusen er det mest kjente symbolet her, – og helt ute på platået ligger også Nordkapphallen. Oppleve selve Nordkapplatået, en panoramafilm og ulike historiske utstillinger.

  Hammerfest - Honningsvåg
 • Dag 5: Honningsvåg - Kirkenes

  Kjører tilbake langs den mektige Porsangerfjorden til Lakselv og videre over Ifjordfjellet tilbake til Varangerfjorden og Kirkenes (ca. 514 km), som er turens endepunkt.

 • Pakkepris

  Pris fra NOK 5 500,- pr pers.
  Prisen er gyldig tom 30 sept. 2020

  Prisen inkluderer:
  Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure
  Turer, leiebil og måltid som beskrevet
  Overnatting på hotell, inkl. frokost
  Drikke med måltid (annet enn springvann) er ikke inkl. i prisen, men kan kjøpes på stedet.

 • Vær forberedt på alt slags vær når det er sommer i nord - regnjakke og bukse, genser for kjølig vær, pluss t-skjorter og shorts i tilfelle varmt vær og gode tursko.