Skip to main content

Trondheim – Røros – Otta – Åndalsnes – Molde – Kristiansund – Valsøy – Trondheim

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

18 utvalgte veier i Norge har fått status som Nasjonal turistveg. På denne turen skal vi ta dere med på noen av disse, og gi dere en kjøreopplevelse gjennom storslått norsk natur, kombinert med arkitektur, design og opplevelser. På Trollstigen, Atlanterhavsveien og i Geirangerfjorden skal dere få oppleve noe av det vakreste Norge har å by på: fjorder, fjelltopper, kyst og dype daler.

Her er et hav av muligheter, dere må bare bestemme hva dere ønsker å oppleve i sommer. Dette området har garantert akkurat det dere vil ha!

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Trondheim – Røros 154 km

  Vi starter i Trondheim tidlig på morgenen, og kjører til Røros, som er første stopp på reisen. Fram til 1977 var det gruvedrift som gjaldt i Rørosområdet. I dag er den sjarmerende gruvebyen et moderne samfunn, hvor folk bor og jobber midt i et fredet verdensarvområde. Sentrum av Røros er lite og intimt, og har en godt bevart trehusbebyggelse. En spasertur gjennom den idylliske bykjernen vil gi dere et glimt av fortiden, og en forventning om at neste person som dukker opp bak hushjørnet er ikledd bunad fra 1600-tallet.

  Trondheim – Røros 154 km
 • Røros – Otta 222 km

  Otta ligger i vakre Gudbrandsdalen, med både Rondane, Jotunheimen og Dovrefjellet innen rekkevidde. Her kan dere velge mellom flere aktiviteter som tar dere høyt og lavt, til vanns eller til fjells, alt etter hva dere ønsker. Våre favoritter er ridetur i breheimen, rafting i Sjoa og moskussafari på Dovrefjell.

  Overnatting i Otta.

 • Dag 2: Otta – Geiranger 281 km

  Dagen starter med frokost, før vi busser videre gjennom vakre omgivelser mot Geiranger. Dette er en lang tur, men på turen kan vi ta flere stopp, for eksempel i Bismo og Grotli.
  Ikke lenge etter Grotli tar vi av, og kjører Gamle Strynfjellsvegen til Videsæter. Veien er en av Norges turistveger, og er en vakker kjøretur som byr på store landskapskapskontraster.

  Geiranger ligger innerst i Geirangerfjorden, og turen hit imponerer selv de mest verdensvante naturentusiastene. Geirangerfjorden er på UNESCOs verdensarvliste, og beskrives som juvelen i Fjordkronen. Dette er et fantastisk skaperverk, som viser folks utrolige vilje og evne til å klore seg fast i bratte fjellsider, der ingen skulle tro at noen kunne bo.

  Opplev fossefallene De syv søstre, Friaren og Brudesløret, eller ta en svipptur innom jordbærdalen Valldal, som er kjent for sine søte jordbær. Her er opplevelser for hele familien, dere bestemmer hva dere vil gjøre!
  Overnatting i Geiranger.

  Otta – Geiranger 281 km
 • Dag 3: Geiranger – Åndalsnes 109 km

  Etter å ha tilbrakt formiddagen i Geiranger, setter vi oss i bussen og tar den Nasjonale turistvegen som går over Trollstigen. Kjøreturen byr på frodige daler, stupbratte fjell, spektakulære utkikkspunkt, og gjerne litt høy puls. Til tross for at turen kan oppleves som mer dramatisk enn det dere er vant til, håper vi dere kan lene dere tilbake og nyte turen, mens vår sjåfør tar dere trygt nedover de elleve snirklete svingene i Trollstigen.

  Vi kommer så til Åndalsnes, som ligger nederst i Romsdalen. Byen er omkranset av høye fjell, med Trolltindan, Vengetindan og Romsdalshornet som de mest markante. Åndalsnes profileres av den grunn som «Norges Tindehovedstad».

  Vi anbefaler dere å gå ut på Rampestreken som ligger 550 luftige meter over Åndalsnes. Eller dere kan besøke Norsk Tindersenter, hvor dere kan lære om bratt friluftsliv gjennom interaktive utstillinger, og teste høydeskrekken i Norges høyeste innendørs klatrevegg, på 21 meter.

  Overnatting i Åndalsnes.

  Geiranger – Åndalsnes 109 km
 • Dag 4: Åndalsnes– Molde 60 km

  Etter å ha kjent på adrenalinet i aktivitetene i Åndalsnes, setter vi kursen for Molde.

  Midt mellom Geiranger, Trollstigen og Atlanterhavsveien ligger fjordbyen Molde. Molde er en trivelig småby som er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. I over hundre år har Molde blitt betegnet som «Rosenes By» for sine blomstrende og frodige rosehager.

  I Molde kan dere besøke Romsdalsmuseet, hvor over 40 gamle trehus er samlet i et vakkert parkanlegg. Eller dere kan besøke Kongebjørka, stedet hvor Kong Haakon og Kronprins Olav søkte tilflukt for tyske bombefly i april 1940.

  Overnatting i Molde.

  Åndalsnes– Molde 60 km
 • Dag 5: Molde – Kristiansund 86 km

  Vi kjører fra Molde til Kristiansund langs Atlanterhavsveien. Dette er den tredje Nasjonale turistvegen på denne turen, og en av verdens mest dramatiske veistrekninger. Det mest berømte strekket er der Atlanterhavsveien krysser havgapet fra fastlandet til Averøy. Vi kjører da på tvers av en rekke holmer og skjær, som er bundet sammen av åtte bruer. En fantastisk kjøreopplevelse!

  Kristiansund ligger vakkert til, ytterst i havgapet, på fire øyer som danner et unikt havneområde. Byen er kjent som Norges klippfiskby, og vi anbefaler dere å prøve bacalao eller noen av de andre klippfiskrettene som dere kan få på de fleste restaurantene i byen.

  Dere kan også ta en tur opp på Varden, som har 360° panoramautsikt, eller besøke byens badeland, Atlanterhavsbadet.

  Overnatting i Kristiansund.

  Molde – Kristiansund 86 km
 • Dag 6: Kristiansund – Valsøy 79 km

  Vi starter tidlig for å få mest mulig ut av dagen. Vi kjører via Frei og Bergsøy, og på turen kjører vi over de flotte broene, Gjemnessundbrua og Bergsøysundbrua. Vel fremme i Valsøy kan dere oppleve en spennende verden i tretoppene i klatreparken, eller leie kajakk og padle mellom holmer og skjær. Hvis dere heller ønsker å ta det rolig, kan dere gå en tur langs den vakre fjorden, og bade på den bitte lille badestranda. Uansett hva dere velger er det bare å nyte de fantastiske flotte omgivelse.

  Kristiansund – Valsøy 79 km
 • Valsøy – Trondheim 120 km

  Etter å ha tilbrakt dagen i Valsøy tar vi fatt på turens siste strekning, som tar oss tilbake til Trondheim. Sett dere godt til rette, og bruk hjemturen til å tenke tilbake på alt dere har opplevd, og den ville og vakre naturen dere har sett.

  Valsøy – Trondheim 120 km
 • Reisefakta og pakkepris

  Destinasjon:
  Trondheim, Røros, Otta, Åndalsnes, Molde, Kristiansand, Valsøy, Trondheim

  Varighet:
  5 netter,6 dager
  Vi har utarbeidet et forslag til dere, men det finnes mange flotte steder å stoppe på underveis. Sjåføren kjører dit dere vil, opplevelsene står i kø om dere ønsker det.
  Pakkepris
  Pris per person i dobbeltrom: NOK 14.500,-
  Prisen er gyldig tom 30 sept 2020

  Prisen inkluderer:
  • Koordinasjon og kvalitetssikring av North Adventure.
  • Transport som beskrevet, med egen sjåfør.
  • Frokost er inkl. i overnattingene
  • Drikke med måltid (annet enn springvann), er ikke inkl. i prisen, men kan kjøpes på stedet.

  Bompenger og ferge er ikke inkludert.