Skip to main content

Norges høyfjell, Trondheim og Hurtigruten

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

En nasjonalromantisk reise tar oss med til våre kjente og kjære reisemål. Vi starter med Hardanger, Geilo og Valdres. Underveis opplever vi Heidal, Dovre og Røros, før opphold i Trondheim. Et helpensjonscruise med Hurtigruten Trondheim – Bergen avslutter denne minneverdige rundreisen.

Dato:  03.-09.09  2021

 

Pris: kr 13 750,-

 

Påmeldingsfrist:  10.06. 2021 

Ikke inkludert:

Tillegg utvendig dobbeltlugar per person                         kr 400,-

Tillegg enkeltrom/lugar innvendig                                  kr 2 400,-

Tillegg enkeltrom/lugar utvendig                                   kr 2 700,-

Informasjonsbrev om turen sendes ut 10-14 dager før avreise. Sjekk at navn på alle påmeldte på bestillingsbekreftelsen er identisk med pass, inkl. alle for-, mellom og etternavn slik at det blir riktig på flybilletten (navne endring medfører merkostnader).

Søk reise

Dagsprogram

 • 03.09: Avreise / Hardanger og Geilo

  Påstigning Sandnes Bystasjon kl.08.30, og Stavanger Byterminal kl. 09.00. Turen går til Hardanger med stopper underveis, før vi ankommer Eidfjord. Her ligger Norsk Natursenter Hardanger med utstilling og 225 graders panoramafilm, og Hardangerviddahallen serverer prisbelønnet mat. Ved Vøringsfossen ser vi også det den nye spektakulære trappen/plattformen like ved fossens 182 meter lange fall. Norges største nasjonalpark Hardangervidda ser vi fra bussen før vi ankommer vårt hotell på Geilo. Middag på hotellet.

  Avreise / Hardanger og Geilo
 • 04.09: Valdres, Heidal og Gudbrandsdalen

  Vi følger Hallingdalen og videre over til Valdres. Lunsjstopp passer på Beitostølen, før vi kjører opp til Valdresflya med mektig skue til Jotunheimens topper. Vel nede i Heidal får vi se velholdte gårder med flere hundre års historie. Her er det tatt vare på tradisjoner og et besøk på Heidal Ysteri kan man glede seg til. Velkomsthistorie, rømmegraut med saft og kaffe nytes før vi kommer ned i selve Gudbrandsdalen. Vårt mål i dag er Dovre som ligger øverst i Gudbrandsdalen. Innsjekk og middag på Dovre Hotell.

  Valdres, Heidal og Gudbrandsdalen
 • 05.09: Dovrefjell og Røros

  I dag passerer vi Fokstumyrene og kommer til Hjerkinn. En liten gåtur på 1,5km så er vi på Tverrfjellet og viewpoint Snøhetta. Vi belønnes med et storslått naturpanorama med fjellet Snøhetta i bakgrunnen. På vandreturen kan man lese om nasjonalparken og dyrelivet skrevet på skifer. Videre til lunsjstopp på Alvdal i Østerdalen. Kjell Aukrust vokser man aldri ifra! Se tegneren, forfatteren og humoristen sine arbeidere på senteret. Siste etappe til Røros bergstad. Under oppholdet blir vi med lokalguide som viser oss denne helt spesielle byen som vokste frem med kobberproduksjon. Vi ser Smeltehytta og byens stolthet Røros kirke.
  Overnatting og middag på Bergstaden Hotell.

  Dovrefjell og Røros
 • 06.09: Røros og Trondheim

  Vi opplever sentrum av byen med sine små koselige butikker og salg av lokalmat og klær. Vi velger oss lunsjsteder selv og reiser til Trondheim på ettermiddagen. Her bor vi 2 netter på Quality Augustin Hotell meget sentralt i nærheten av Torvet. Middag på hotellet.

  Røros og Trondheim
 • 07.09: I Trondheim

  En hel dag i Trondheim vil sikkert begeistre de fleste. Lokalguide vil ta oss med bussen rundt og vise de fleste severdigheter. Nidarosdomen på UNESCOs liste blir en av turens mange høydepunkter. Vi passerer Erkebispegården og ser også bydelen Bakklandet og Nidelven. Ved lunsjtid har vi ettermiddagen til fri disposisjon til å oppleve sentrum på egenhånd. Ærverdige Britannia Hotell fra 1870 er pusset opp for 1,2 milliarder kroner og har fått sine velfortjente 5 stjerner. Vi er invitert til en cocktail i hotellets bar kl 17.30. Senere middag på vårt hotell.

  I Trondheim
 • 08.09: Reise med Hurtigruten

  Vi gjør oss klar til et herlig cruise mot Møre og Vestlandskysten med hurtigruteskipet MS Nordkapp. Kl.09.30 stevner vi ut Trondheimsfjorden. Lunsjbuffet om bord. Slapp av i panorama salongen mens vi seiler mellom øyene på Mørekysten. Ta en tur i land i Kristiansund før det serveres middag om bord på vei mot Molde. Velg mellom uspesifisert innvendig lugar eller uspesifisert utvendig lugar.

  Reise med Hurtigruten
 • 09.09: Ankomst Bergen / hjem

  Ombord på MS Nordkapp våkner vi til frokostbuffet mens vi nærmer oss Florø. Vi nyter verdens vakreste sjøreise med innlagt buffetlunsj på vei til Bergen. Etter ankomst kl 14.45 møter vi buss og sjåfør som tar oss oss trygt ned til Stavanger og Sandnes.

  Ankomst Bergen / hjem