Skip to main content

Toppturer, isbreer og øyidyll på Spildra

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med vår naturguide Bjørn på en fantastisk turhelg i noe av Finnmarks flotteste natur! Vi får oppleve bl.a. to isbreer, flere høye fjelltopper og idyllisk øymiljø på Spildra i Kvænangsfjorden.

Reisefakta

Dato:  27.-29.08  2021

Pris: kr 5 490,-

Påmeldingsfrist:  26.07. 2021 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure
 • Båttransport som beskrevet i program
 • Overnatting i dobbeltrom på Spildra
 • Full pensjon under oppholdet på Spildra, frokost, matpakker og middag

Ikke inkludert: Drikke på måltidene

Det tas forbehold om værforhold, og det gis ingen refusjoner om forholdene ikke skulle ligge til rette for planlagte fjellturer. Vi vil gjøre vårt ytterste for å finne gode alternativer/aktiviteter så langt det lar seg gjøre. Alle går på eget ansvar. Ta kontakt hvis du har spørsmål om turene.

Søk reise

Dagsprogram

 • 27.08: Topptur Laslettind & Koppartind

  Oppmøte 08:30 med egen bil ved Turistinformasjonen i Alta. Turleder Bjørn organiserer biler og vi kjører sammen til Jøkelfjordeidet. Her parkerer vi bilene og begynner vår fjelltur. Vi får ca 700 høydemeter med jevn stigning fra Jøkelfjordeidet og opp til Laslettind (819m). Etter dette kommer det ikke færre høydemeter av gangen, men det blir en del opp ned. Det er ett kort felt på ca 200 meter mellom Olderbakkfjellet og Koppartind (923m) som noen kan oppleve som ganske luftig. Man kan gå normalt her og det er ikke klyving/klatring. Resten av turen går i variert fjellterreng med alt fra lyng til ur som underlag. Fra Vassnestind (896m) går det radig nedover til vi er i Hamnebukta. Vi beregner at det tar 7-9 timer å gå ca. 16 km totalt, avhengig av marsjfart og pauser. I Hamnebukta hentes vi med båt og tas med ut til øya Spildra som ligger i Kvænangsfjorden.
  På Spildra innlosjeres vi i dobbeltrom leilighet/hytter. Ønsker man enkeltrom får man rom i hovedhuset, evt. kan ta med eget telt. Romstandarden er enkel, men vi har alt vi trenger og blir godt tatt vare på av vertskapet. Vi har full pensjon under oppholdet, og begynner med en middag på Baksia pub (alkoholservering). Koselig samvær utover kvelden etter en aktiv dag.

  Topptur Laslettind & Koppartind
 • 28.08: Langfjordjøkelen & Reinfjorddalen

  Etter en god frokost putter vi smurt matpakke i sekken og stiger om bord i båten igjen. Vi skysses over sundet til Reinfjord, hvor vi stiger av. Vi vandrer innover dalen, opp skaret og videre til isbreen Langfjordjøkelen. Den er relativt beskjeden med sine 6,5 kvadratkilometer, men allikvel et flott skue blant topper på over 1000 meter. Tilbake følger vi Reinfjorddalen ut til Olderfjorden hvor Roy er på plass med båten henter oss. Middag og en avslappende kveld på Spildra.

  Langfjordjøkelen & Reinfjorddalen
 • 29.08: Kulturvandring på Spildra

  Etter god natt søvn skal vi avslutte vår turhelg sammen med vertskapet, som tar oss med på en flott kulturvandring på Spildra. Det har bodd mennesker på øya i tusenvis av år, og både steinaldermennesker, vikinger og samer har satt sine spor. Vi spiser medbrakt matpakke og nyter det flotte øylandskapet. Ca kl. 15:00 stiger vi om bord i båten igjen og forlater Spildra for denne gang. Roy tar oss med inn Jøkelfjorden og vi får se Øksfjordjøkelen på nært hold. Toppen av breen er fortsatt Finnmarks høyeste punkt, og breen var tidligere den eneste i Norge som kalvet i sjøen. Dette synet er en verdig avslutning på en flott turhelg, og vi settes i land i Hamnebukta hvor bilene venter. Takk for denne gang, håper vi ses på tur igjen!

  Kulturvandring på Spildra
 • Naturguide: Bjørn Berntsen

  Turleder Bjørn har levd et aktivt liv og blant annet jobbet som villmarksguide på Svalbard og bodd i Alaska. Han har gått opp løypen for deg og kjenner området godt, slik at du er i gode hender på turen.

  Bjørn Berntsen