Skip to main content

Til fots ved Como & Lago Maggiore

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Bli med oss på vandring ved de vakre italienske innsjøene! I områdene rundt Lago Maggiore og Comosjøen tar vi beina fatt langs historiske stier, mellom kastanjetrær og middelalderhus, og blir belønnet med storslått utsikt over Italias mest kjente innsjøer. 

 

REISEFAKTA: 

Dato:  08.-14.06  2022

Pris: kr 17 250,-

Påmeldingsfrist:  04.04. 2022 

Prisen inkluderer:

 • Reiseleder fra Boreal Adventure under hele reisen
 • Flyreise Stavanger – Milano t/r
 • Overnatting 6 netter på 4* hotell inkl. frokost
 • 6 middager på hotellet + 1 velkomstdrink
 • Busstransport i Italia iht. program
 • Program som beskrevet inkl. lokale veivisere på alle vandringene
 • 1 par vandrestaver (til låns)

 

Ikke inkludert:

 • Enkeltromstillegg 6 netter: kr. 1 470,-

 

Påmelding på nettside Boreal Adventure www.borealadventure.no    

Telefon  51 82 02 10  / epost reiser@boreal.no 

 

Søk reise

Kart

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise & innsjekk ved Lago Maggiore

  Møt din Boreal Adventure reiseleder på Stavanger Lufthavn Sola for avreise til Italia. Vi flyr med SAS kl. 07:40, via Oslo, ankomst Milano kl. 12:20. Her venter innleid buss som tar oss med nordvestover til de kjente italienske innsjøene, og vi sjekker inn på vårt hotell i Stresa ved bredden av Lago Maggiore. Her bor vi flott på Hotel Milan Speranza Au Lac 4* i 6 netter. Nettside: https://www.milansperanza.it/en/. Velkomstdrink og 6 middager inkludert på hotellet.

  Avreise & innsjekk ved Lago Maggiore
 • Dag 2: Suna-Cavandone & Borromea-øyene

  Vår vandring begynner med en liten fargerik landsby ved navn Suna-Verbania. Fra bredden av innsjøen følger vi "eselstien" opp til middelalderlandsbyen Cavandone. Turen gir oss en fantastisk utsikt over sjøen og fjellene omkring, og vi ser gamle skilt og symboler inngravert i steinene underveis. Den gamle landsbyen i stein er godt bevart. På ettermiddagen tar vi båt (inkl.) fra Suna og utforsker "juvelene" i Maggiore – de kjente Borromea-øyene. Isola Bella-øyen lever opp til navnet med sitt overdådige barokke palass (inngang inkl.) omkranset av en nydelig italiensk hage. På Isola dei Pescatori vandrer vi gjennom den pittoreske fiskelandsbyen og foreviger de originale husene. Tilbake til Stresa med båt. Høydeforskjell: 200 meter. Ca 2,5 timer vandring. Nivå: lett/middels.

  Suna-Cavandone & Borromea-øyene
 • Dag 3: Langs

  Vi går panoramaruten langs "kysten" fra Cannero til Cannobio, med utsikt mot gamle borger som ser ut til å reise seg ut fra sjøen. På ettermiddagen gjør vi en liten avstikker inn i Sveits og besøker den kjente resortbyen Ascona, den tidligere fiskerbyen er i dag tilholdssted for kunstnere og høysosietet. Høydeforskjell: 300 meter. Ca 3 timer vandring. Nivå: middels.

  Langs
 • Dag 4: Ortasjøen

  I dag tar vi turen til Ortasjøen, en litt mindre sjø vest for Lago Maggiore. Her går vi en sirkulær rute mellom vann og fjell, historie og natur. Først kommer vi til Corconio, en liten barokk "edelsten" av et sted, før vi fortsetter til det fransiskaner-klosteret i Monte Mesma, et dypt spirituelt og fredfult sted. Herfra kan ikke utsikten beskrives, den må oppleves. Tilbake til "nåtiden" i neste landsby, Vacciago, som har hengitt seg til moderne kunst. Senere får vi også utforsket det historiske senteret i Orta San Giulio, kjent for sine romantiske omgivelser og brosteinsbelagte gater. Høydeforskjell: 270 meter. Ca 3,5 timer vandring. Nivå: middels.

  Ortasjøen
 • Dag 5: Vandring i Anzascadalen & Monte Rosa

  Vi følger en sti halveis oppe i Anzascadalen gjennom kastanjelunder, forbi frukttrær, jordterasser, små landsbyer og vannveier. Underveis kan vi se gamle bosetninger og se spor av fordums handelsvirksomhet i form av ovnhus, vinpresser og vaskehus. Den gamle muldyrstien var frem til i 1854 den eneste veien her. Etter gåturen drar vi videre med buss til Macugnaga (1400 moh.), en veldig vakker alpinlandsby med typiske trehus ved foten av ruvende Monte Rosa som er hele 4637 meter høyt. Høydeforskjell: 260 meter. Ca 3 timer vandring. Nivå: lett (mulighet for "middels" løype).

  Vandring i Anzascadalen & Monte Rosa
 • Dag 6: Comosjøen

  På vår siste vandredag besøker vi Comosjøen, kanskje Italias mest kjente? Vi begynner med en båttur til Torno, en skjult skatt med et billedskjønt historisk sentrum. Vi starter vår vandring til Monte Piatto og belønnes med den flotteste utsikten over Comosjøen. Tilbake til Torno på andre stier gjennom frodige skoger, og båt (inkl.) tilbake til Como. Fritid i Como til å utforske denne vakre byen som filmstjerner og kjendiser har trykt til sitt bryst. Høydeforskjell: 400 meter. Ca 4 timer vandring. Nivå: middels.

  Comosjøen
 • Dag 7: Hjemreise

  Vårt italienske eventyr er ved veis ende, utsjekk fra hotellet og busstransfer til flyplassen i Milano. Avreise med SAS kl. 11:20, via København, ankomst Stavanger lufthavn Sola kl. 15:15. Arrivederci!