Skip to main content

Tematur Hurtigruten: Dansecruise

Status:
Bookes på forespørsel - ta kontakt!

Velkommen til Verdens Vakreste Sjøreise med
MS Midnatsol   30. april – 11. mai 2020

Lugaren er tilgjengelig fra kl.18:00, men du er hjertelig velkommen til innsjekk allerede fra kl.16:00.

Kl. 1800 inviterer vår reiseleder Terje Todnem til et kort informasjonsmøtei Panoramasalongen på dekk 8

Terje har telefonnummer 934 05 675

Kveldsbuffet fra kl.19:00 til kl.21:00 i restauranten.

Skipet legger fra kai klokken 21:30
01. mai: Florø - Måløy - Torvik - Ålesund - Molde Kristiansund

På vei nordover fra Torvik skimter du Runde, mest kjent for sine fuglefjell og som dykkereldorado for eventyrlystne.

Skipet ankommer vakre Ålesund kl. 09:45, og har planlagt avreise kl. 13:30. Vi ankommer Molde på kvelden ca. kl. 18:00 fortsetter vi inn Romsdalsfjorden til Molde som ligger sydvendt mot de praktfulle Romsdalsalpene. Vi ankommer Molde ca. kl.15:00.

02. mai: Kristiansund - Trondheim – Rørvik

Vi ankommer Trondheim tidlig om morgenen. I Trondheim ligger skipet til kai frem til kl.13:15. Her har du mulighet til å delta på flere guidede utflukter. Vi nevner Nidarosdomen, Trøndelag Folkemuseum, eller kanskje en byvandring.

Vi seiler videre kl.13:15 og passerer Munkholmen med historie helt tilbake til 1028. I Snorre Saga blir øyen omtalt som Nidarholm. Øyen ble brukt til rettersted og Nidarholm var et kloster. På sekstenhundredetallet skiftet øyen navn og Munkholm festning ble anlagt. I nyere tid er øyen fredet og er et populært utfartssted.

Ved 16-tiden blir vi ført gjennom det trange Stokksundet og videre mot den åpne havstrekningen Folda før ankomst i Rørvik.

03. mai: Brønnøysund - Sandnessjøen - Nesna - Ørnes - Bodø - Stamsund – Svolvær

På morgenen passerer vi Polarsirkelen. Den karakteristiske øyen med fjellformasjonen kalt Hestmannen, kjent fra sagnet om de nordnorske trollfjella, er bak oss, og vi seiler nordover gjennom et fantastisk øyrike. En kort tur over Saltfjorden gjenstår før vi klapper til kai i Bodø. I Svolvær titter vi opp på den stupbratte, karakteristiske fjellformasjonen Svolværgeita. Rundt midnatt ankommer vi Trollfjorden. Hvis været tillater det er det mulig kapteinen tar skipet helt inn i den trange fjorden.

04. mai: Stokmarknes - Sortland - Risøyhamn - Harstad - Finnsnes - Tromsø – Skjervøy

Harstad er hovedbase for oljeletingen som foregår i nord, og byen og området rundt har en lang og fargerik historie. Vi styrer mot Kvaløya i nord og seiler gjennom Rystraumen før ankomst Tromsø kl.14:30. I Tromsø kan du delta på flere spennende utflukter. Vi nevner opplevelsessenteret Polaria eller Polarhistorisk byvandring.

05.mai: Øksfjord - Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg - Kjøllefjord - Mehamn - Berlevåg

Det bærer over åpent hav gjennom Rolvsøysundet. Skipet fortsetter østover og vi skal gjennom Magerøysundet og over undervannstunnelen Nordkapp og videre til Honningsvåg. Ytterst på Sværholthalvøya kommer du tett på Sværholtklubben, et av verdens største fuglefjell dominert av krykkje, alke og teist. Du ankommer Berlevåg sent på kvelden og vi passerer Slettnes fyr som er verdens nordligste fyr på fastland. Fyret overlevde sprengning og brann under den 2.verdenskrig og er i dag et kulturminne. Skipet ankommer Honningsvåg kl.11:15. Vi blir liggende her til kl.14:45. De som ønsker kan nå bli med på guidet utflukt til Nordkapp platået.

06. mai: Kirkenes - Vardø - Båtsfjord – Berlevåg

Vi er i Vadsø om morgenen og skipet bringer oss videre inn Bøkfjorden til Kirkenes, Hurtigrutens vendepunkt. Byen ligger klemt mellom to tidssoner, Helsinki og Moskva, og er i sannhet et grenseland. Vi ankommer Kirkenes kl.09:00. I dag kan dere bli med på utflukt til den russiske grense. Noen ønsker kanskje bare å spasere rundt i byen. Det spesielle her er at gatenavnene står både på russisk og norsk.
Kl.12:30 setter vi kursen tilbake igjen. Vi seiler først nordvest over og får med oss Vadsø og Vardø. I Vardø kan du besøke Vardøhus Festning eller ta en tur til det spesielle Heksemuseet.

07. mai: Mehamn - Kjøllefjord - Honningsvåg - Havøysund - Hammerfest - Øksfjord - Skjervøy – Tromsø

Etter Havøysund settes kursen sørvestover mot Hammerfest. Hammerfest var Norges første by med elektrisk gatebelysning, og innbyggerne kunne allerede i 1891 glede seg over opplyste

gater i vintermørket. Vi drar over Lopphavet, krysser Kvænangsfjorden og legger til kai i Tromsø ved midnatt. Her anbefaler vi utflukten "Midnattskonsert i Ishavskatedralen"

08. mai: Tromsø - Finnsnes - Harstad - Risøyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær – Stamsund

Frokosten inntas i Harstad. Dagen tilbringer du i Vesterålen og Lofoten. Ut fra Harstad, på babord side, har vi Trondenes kirke, med historie tilbake til vikingtiden. Fasinerende er den trange og grunne Risøyrenna, og etter Stokmarknes byr det smale Raftsundet på uforglemmelige vakre inntrykk, der det ligger med sine bratte fjellvegger og gamle handelssteder.

09. mai: Bodø - Ørnes - Nesna - Sandnessjøen - Brønnøysund - Rørvik

Vi ankommer Ørnes ved frokosttider, og du kan glede deg til en hel dag med den sagnomsuste Helgelandskysten.
Vi krysser Polarsirkelen, og du kan skimte øygruppen Træna ute i havet. Her ute bodde det folk allerede for 5000 år siden! Innenfor trygge, store Tomma ligger Nesna, et idyllisk og fredelig gammelt handelssted.
Deretter går turen videre innaskjærs mot den store øya Dønna og helgelandsbyen Sandnessjøen. Flottere beliggenhet må du lete lenge etter. I vest ser du Dønnamannen med sine 858 meter. Mot øst ser vi den elegante Helgelandsbrua med et hovedspenn på nesten 400 meter. Hurtigruteskipet legger til kai midt i sentrum.
Den utrolige skjærgården fortsetter, og det knytter seg utallige sagn og historier til både øyer og fastland. Ett av dem handler om De Syv Søstre og Torghatten. Sagnet forteller om søstrene som hadde stukket av fra sin strenge far, Suliskongen, og danset fagre og nakne i fjorden. Vågakallen, som bodde i Lofoten og savnet kvinnfolk, og red om natten etter søstrene. Søstrene glemte soloppgangen og ble til stein. Og for noen steiner! Nå ligger de der forlokkende, på rekke og rad.
Etter et kort besøk i Brønnøysund bærer det sydover og mot de 500 millioner år gamle fjellene på den store øya Leka. I 1932 ble en tre år gammel jente kidnappet av en ørn og brakt opp til fuglens rede.Fjellene er kjent for sin karakteristiske rødfarge. Mett av inntrykk ankommer du Rørvik om kvelden og vi hilser på nordgående Hurtigrute.

10. mai: Trondheim - Kristiansund – Molde

Det er tidlig morgen når vi ankommer Trondheim. Du kan benytte tiden godt frem til avgang kl.10:00 og få med deg litt kultur, arkitektur og historie, eller du kan velge å ta det rolig ombord.
Trondheim er bare en av flere byer som står på programmet denne dagen. Skipet seiler ut Trondheimsfjorden langs Trondheimsleia og sydover. De store øyene Hitra og Frøya har vi påstyrbord side. I nyere tid har begge øyene fått fastlandsforbindelse gjennom store sjøtunneler.
På styrbord side ser du Smøla, en stor og flat øy med utallige småøyer rundt.
Før ankomst Kristiansund ligger det lille øysamfunnet Grip. Her er det etter hvert blitt tynt med fastboende, men for fastlandsbefolkningen er Grip et fiske- og ferieparadis. Etter et kort opphold i Kristiansund, klippfiskbyen som flyter på tre øyer og med havnehistorie som går helt tilbake til steinalderen.
Vi kommer til Molde om kvelden, byen med panoramautsikt til de 87 tindene i Romsdalsalpene. Tre av våre største diktere har hatt tilknytning til byen: Bjørnson gikk på skole her, Ibsen ferierte og bodde på vakre Moldegård og Kielland residerte som amtmann.
Ålesund, dagens siste havn, ble etter brannen i 1904 bygget opp i jugendstil og store deler av byen har bevart stilen.

11. mai: Ålesund - Torvik - Måløy - Florø – Bergen

Natten senker seg og vi passerer Torvik og Måløy, og ankommer Florø ved frokost. Byen fremstår som en kombinasjon av sjarmerende småbyidyll og et næringsliv i utvikling. Kommunen er flere ganger blitt kåret til landets triveligste bykommune, og for to år siden mottok de Miljøbyprisen.
Sydover opplever vi den vakre skjærgården som beskytter fjordåpningene. Du har fjellheimen i øst, med majestetiske formasjoner, snøkledde topper og stupbratte fjellsider. Vi skal gjennom det trange Steinsundet utenfor Sognefjorden, forbi øya Fedje og vi passerer Norges vestligste punkt, rett vest for oljeraffineriet Mongstad
Inn mot Bergen seiler vi den østligste leden, og du er på østsiden av Askøy og har Radøy på babord side. Byen mellom de syv fjell kommer til syne ca. kl.14:30 og det er på tide å ta farvel. Det går busser fra terminalen til flyplass, jernbane og busstasjon.

Om bord:

Alle måltider er inkludert i prisen som du allerede har betalt. Drikken må du betale om bord. I tillegg kan du kjøpe smørbrød, samt varme- og kalde drikker i den døgnåpne kafeteriaen om bord.

Butikken om bord selger blant annet suvenirer, strikkevarer, postkort, Hurtigrutevideo, frimerker og toalettartikler.

Utflukter:

Du har mulighet for å delta på et stort antall spennende utflukter. Disse kan bestilles sammen med reisen, eller bestilles og betales om bord. De fleste valutasorter og kredittkort aksepteres om bord.

Cruisecard:

Vi anbefaler at dere registrerer et visakort eller annet kredittkort på deres nøkkelkort når dere kommer om bord. Da slipper dere å bruke kontanter. Dere betaler da alt om bord bare ved å vise nøkkelkortet. Nøkkelkortet skal alltid bæres på dere. Dette registreres også ved alle om bord- og ilandstigninger.

Anbefalt utstyr:

Kamera
Kikkert
Evt. video kamera
Varme klær
Gode sko
Varme sko
Eventuelle medisiner
Uformell kleskode om bord

Vi håper at du får en hyggelig reise, rik på opplevelser og at turen lever opp til dine forventninger.

                                                           God tur!
Hilsen oss i Boreal Travel

 

 

 

Søk reise